La Soupe aux Choux (1981)

100 stemmen | gemiddelde 2,95
Frankrijk
Komedie98 minuten
geregisseerd door
Jean Giraultmet
Louis De Funès,
Jean Halain en
Jacques VilleretDe gepensioneerden Claude en François genieten van hun oude dag door hun tuintje buiten het dorp te bewerken. Op een avond krijgen ze bezoek van een buitenaards wezen. Claude biedt het schepsel een bord koolsoep aan en dat smaakt het wezen zo goed dat hij er een hele ketel van meeneemt in de ruimte. Ook op de moederplaneet valt Claudes soep enorm in de smaak. Als blijk van dank brengt het ruimtewezen Claudes jonge vrouw, die vele jaren geleden stierf, terug tot leven.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2002, 14:23 uurKlassieker uit mijn jeugd, mijn grootvader zaliger was zwaar fan van Louis de Funès (en van John Wayne)
De alien uit deze film is heerlijk, één van de idiootste uit de filmgeschiedenis.
*** 3 op 5 ***
4,0
[permalink] geplaatst op 11 juni 2003, 9:12 uurDie alien is ook een agent bij de gendarme films.
Trouwens ik geef em 4*.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2004, 19:21 uurDit is een compleet absurd verhaal. Jean Girault waagde zich zelfs aan de speciale 'effecten' die echter niet van al te beste kwaliteit zijn. Gelukkig is de Franse bekkentrekker Louis de Funès in absolute topvorm. En voor de liefhebbers van winden laten, aan deze prent kan South Park niet eens 'rieken'...
4,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2004, 21:00 uurEen klassieker. Je vindt het of helemaal niets, of je geniet intens. Een film voor zielsverwanten.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2004, 21:06 uurik ben ook liefhebber van De Funès. Deze vind ik de beste. Alleen al het rare geluidje van de extra-terrestre is schitterend. De twee drinkebroeders maken me ook enorm aan het lachen. Toch ook een schitterend uitgewerkte dramatische ondertoon: de pure 'commerce'(pretpark) dreigt de ouderwetse gezelligheid (drinken, lekker eten,...) te gaan overheersen.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2005, 13:22 uurOok voor mij is dit een jeugd-klassieker.
Vooral de eerste scheten-scene heeft me doen bulderen van 't lachen!
Enige tijd geleden heb ik de oude VHS-tape bovengehaald om La Soupe Aux Choux nog eens te bekijken. En ik moet zeggen dat ik hem nog steeds erg genietbaar vond. De hoofdpersonage komen allemaal sympathiek over en ook de muziek van Raymond Lefevre (die ook de Gendarme-films van muziek voorzag) is erg leuk.
Wat me vroeger reeds opviel, maar nu eigenlijk iets meer is dat een heel lieve en tedere film is die een warme boodschap brengt over vriendschap en respect.
Bij de première werd deze De Funès-film (zijn voorlaatste) lauwtjes ontvangen, maar ik zal dit bescheiden filmpje altijd blijven goed vinden.
PS: het was niet de Jacques Villeret (La Denrée) die in de Gendarme-films meespeelt, maar wel De Funès.
[permalink] geplaatst op 20 juli 2005, 15:02 uurRavenstein schreef:
dus wel dat Jacques Villeret erin meespeelt
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2005, 19:15 uurhallo
ik ben al heel lang op zoek naar deze film,is die te koop?ik hoor het graag ,gr
5,0
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2005, 23:25 uursavi_7 schreef:Ravenstein schreef:
dus wel dat Jacques Villeret erin meespeelt
Inderdaad, ook als gendarme, maar niet in alle films, (geloof in de latere) en heeft ook niet zo een grote rol, meende ik
3,0
[permalink] geplaatst op 18 december 2005, 16:55 uurzeer grappige film, hoewel gedateerd vind ik de special effects niet slecht. het is een humorfilm met een grappig eind. je moet er wel van houden
***
4,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2005, 13:33 uurZaterdag was deze te zien op "één" en heb de film met veel plezier nog eens bekeken.
Dit is een zeer mooie, grappige en gevoelige film die echter als platte lucht werd verkocht en daarom bij veel mensen tegen viel.
Ik vind dit een klein pareltje en trek m'n score op van 3,5 naar 4,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2005, 10:54 uurDomme film maar ik vind louis toch bijzonder.
minus
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2006, 20:26 uureven een leuke anekdote dat met deze film te maken heeft.
Ik heb twee gekke vrienden en samen hadden altijd de idiote gewoonte 'bululululululullulu!' te roepen. In allerlei verschillende situaties.
op een dag vond m'n vriend deze film, we keken hem allemaal en we lagen helemaal plat van Le Denrée.
Hij deed precies hetzelfde geluidje

als wij.
Daarom, ondanks het lage cijfer, een plaats in m'n top 10, omdat het me doet denken aan het belang van vriendschap....en zo
minus
[permalink] geplaatst op 5 mei 2007, 23:00 uurInmiddels mijn cijfer verhoogd naar een 5. Ik vergeef de film alle minpuntjes. Zo hartverwarmend is deze film.
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2007, 12:55 uurJaja, ook jeugdsentiment.
We waren nog jong toen we deze film zagen, maar hij is altijd in ons hoofd blijven hangen. We doen ook vaak de "blublublublbu..." als we een Alien willen nadoen. Bij pictionary ofzo. Handig.
5,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2008, 3:04 uurKlassieker van toen ik klein was. Een fantastische film. Grappig en een, zoals steeds, uitstekende De Funes. En je ziet dat hij al een stuk ouder wordt. Geweldig.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2008, 11:05 uurEen Louis De Funès-film die ik nog nooit gezien had. Wel geinig, maar nou ook niet briljant.
Voor mij is Louis De Funès net als André van Duin: toen was het erg leuk, maar nu komt het toch wat oubollig op me over! Ik kan er niet meer dubbel van het lachen van liggen.
[permalink] geplaatst op 18 juli 2008, 17:00 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 24 april 2009, 15:29 uurgeweldige film met louis de funes , spijtig dat dit zijn voorlaatste film was , vindt heel spijtig dat hij is gestorven , wie weet hoeveel goede films hij nog had kunnen maken , maja , heb veel genoten van deze film .
2,5
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 9:31 uurVroeger in de bioscoop gezien, vond hem toen erg leuk.
Nu is hij toch wel wat gedateerd en erg langzaam.
Maar de humor van De Funes blijf goed.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 23:23 uurPrachtige film. De hele school deed vroeger die gekke geluidjes na. En in het Duits is hij ook heel grappig, een van de weinige films die goed blijft. Daar noemen ze het winden laten: Futsen, haha. Hebben ook dat woord veel gebruikt. Ga hem morgen weer kijken, dat wordt lachen....
3,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 11:33 uurkitch, maar Louis de Funès is de beste komiek die Frankrijk gekend heeft
jeeke21
[permalink] geplaatst op 10 december 2010, 20:34 uurKitch inderdaad !! Maar voor mij en mijn vrouw gewoon een prachtfilm !!
Ondertitels zijn wel een noodzaak anders versta je geen woord van dat zuiderse dialect ..
En die Alien is gewoon het einde toch !
Een dikke 4*
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 1:08 uurempirekees schreef:
Die alien is ook een agent bij de gendarme films.
Trouwens ik geef em 4*.
Da's niet waar. Hij is wél bekender om zijn recenter werk zoals in Le Diner des Cons waarvan Hollywood vorig jaar een afschuwelijke remake van heeft gemaakt. Spijtig genoeg is ie al een paar jaar geleden, veel te vroeg, overleden.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 20:41 uurWas vroeger altijd lachen met Louis De Funès films en ze werden ook vaak uitgezonden op de Duitse TV. Het verhaal is best absurd maar wel leuk en ook regelmatig grappig. Vooral de scheten na het eten van de koolsoep zijn hilarisch. Het einde was trouwens goed.
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 0:48 uurEindelijk deze titel teruggevonden, in Fnac kun je deze nu in box verkrijgen met nog een drietal films met Louis De Funès. Weet er iemand of je deze appart kan verkrijgen? Guilty Pleasure met een grote G!!!!