The Strangers (2008)

geregisseerd door
Bryan Bertinomet
Scott Speedman,
Liv Tyler en
Glenn HowertonEen jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.
1,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 0:02 uurIk vond hem toch maar weinig spannend en extreem voorspelbaar.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 0:20 uurZou me niks verbazen als de onvoldoendes zometeen binnen komen rollen. Wat een belachelijk slechte reclameinlassingen bij RTL 5. Haalde direct alle spanning uit de film. Werd echt in elke spannende scene abrubt een recame ingelast.
Had hem gelukkig al is gezien zonder reclame.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 0:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen the strangers vermoorden hun omdat zij open deden?? wat een rare reden. de vrouw met het donkere haar het wordt alleen makkelijker, hebben zij al veel moorden gepleegd/ gaan nog plegen? is de reden telkens omdat jullie de deur opende? zijn the strangers gelovig? is het een gezin? waarom besluit een gezin random mensen te moorden? er is gewoon geen duidelijke motief, beetje vaag allemaal.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:49 uurjordandejong schreef:
Had hem gelukkig al is gezien zonder reclame.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:49 uurJammer, veel beter dan dat.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:52 uurNicholas schreef:jordandejong schreef:
Lekkere onderbouwing....

[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 4:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond er eerlijk gezegd geen bal aan. De vrouw die in het begin aanklopt lijkt op geen enkele van de 3 die je op het laatst het masker af ziet doen. Is zij dan een 4e? Zijn het verder een stel geesten, want zo zijn ze er en zo zijn ze er niet? Eigenlijk klopt er gewoon heel weinig van. De 3 komen de hele film als bovenmenselijke wezens over, maar blijken uiteindelijk gewoon een ziek gezinnetje te zijn. De cameraman had trouwens ook behoorlijk gezopen voor hij aan het werk ging bij deze film. Wat ergerlijk was het dat de camera bijna de hele godganse film heen en weer trilde. Heel zwak camerawerk, waar ik me echt aan begon te ergeren. Dacht eerst dat het zo bedoelt was, maar toen het ook op hele rustige momenten gebeurde dacht ik echt dat er een amateur achter zijn lens zat. De beweegreden van de 3 slaan ook werkelijk nergens op. Echt een heel zwak verhaal, matig acteerwerk, geen spanning, dronken cameraman, mensen zo snel als het licht. Ja met die onzin kan ik ook wel een film bedenken. Hier is niet lang over nagedacht me dunkt. Flinke tegenvaller !
2,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 11:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze gisteren ook eens bekeken.
Film komt langzaam op gang, maar heeft toch een steeds meer creepy sfeertje wat ik wel kon waarderen. Helaas wordt de film op de helft steeds meer doornee en kun je zelf iedere keer wel raden wat er vervolgens gaat gebeuren (Is er iemand die niet wist hoe het met die beste vriend zou gaan aflopen, die voorzichtig het huis binnen loopt?).
Van een echte climax is geen spraken en heb je eigenlijk naar een hoop niks zitten kijken.
Aardig zo lang het duurt, maar achteraf zonde van je tijd.
Een mager vijfje, ofwel 2,5 ster!
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 13:15 uurWhy are you doing this to us?.....Because you were home.
Dit was een vermakelijke film van Bryan Bertino...
Het verhaal is best wel in orde maar soms wat aan de zwakke kant, maar de gehele sfeer in deze film maakt veel goed.
Ook het acteerwerk is in orde, vooral Liv Tyler was goed in haar rol....
2,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 13:55 uurAlle ingrediënten waren er maar als totaal werkte het niet helemaal.
1,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 14:15 uurjordandejong schreef:Nicholas schreef:
Lekkere onderbouwing....
Eerste helft van de film moet de spanning worden opgebouwd en bij mij gebeurde er niets. Dan moet die tweede helft wel verdomd goed zijn om er nog IETS van te maken. En dat was hij niet.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 19:02 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmoviemafketel schreef:
haha de cameraman was dronken! & hoe zit het met al die stilte aan begin & de hele film door!
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 19:16 uurDe stilte en de rust is juist om de sfeer en spanning op te voeren.
Er is een tijdje geleden een gerucht ter wereld gekomen dat er een deel 2 zou komen, maar vraag me sterk af of die er ooit gaat komen.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 19:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmoviemafketel schreef:
Nee hoor, gewoon nog eens kijken.
moviemafketel schreef:
Dat laatste heb je goed, maar verder
lijkt het maar zo dat het spoken zijn, want ze doen niets bovennatuurlijks. Gewoon nog een keer kijken.
moviemafketel schreef:
Ieder z'n smaak, maar ik heb het véél erger gezien. Van mijn kant mijn complimenten voor de cameramensen/crew/regisseur voor het lekker unheimliche sfeertje (die platenspeler en liedjes ook!

moviemafketel schreef:
De beweegreden van de 3 slaan ook werkelijk nergens op.
Dat volg ik niet, want behalve dat ze zoiets zeggen als
''de volgende keer zal het makkelijker gaan.'' tegen hun dochter(?) heb ik daar niets van meegekregen... Nog een keer kijken dan maar?
moviemafketel schreef:
Ik ergerde me aan het obligate intro, halverwege een aantal wel erg domme (of flauwe) keuzes en weer wat cliché's aan het einde, maar een dikke voldoende heb ik er wel van kunnen maken; 3,0*. -edit- ik doe er zelfs een halfje bij!
1,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 20:35 uurJa, Liv is en blijft een lekker ding. Had wel wat meer bloot in mogen zitten ;0
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 1:27 uurNicholas schreef:jordandejong schreef:
KUTFILM
Ik kan er geen betere uitdrukking voor vinden

Wat een verschrikkelijke tijdverspilling is dit geweest zeg.
Liv Tyler down the drain.
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 2:08 uurTragieStar.* schreef:
De stilte en de rust is juist om de sfeer en spanning op te voeren.
nou die spanning wordt er bij mijn niet gecreëerd, ik vond het alleenmaar irritant!
3,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 7:56 uurIn de bioscoop gezien, toen vonden we hem heel spannend. Nu op tv valt die erg tegen. Dit komt ook door de ontzettend slechte timing van de reclame blokken. Maar nu zie je ook pas hoe dom het stel is. Om bijvoorbeeld een paar keer uit elkaar te gaan. Maar goed in horror films doen de personages altijd de dingen die je niet moet doen. De maskers maken de film wel spannender, dan wanneer je de gewone gezichten zou zien, tenzij ze eng verminkt zijn. Ik geef de film 3 sterren, omdat je deze eigenlijk in de bios had moeten zien, dan komt die toch wat enger over dan op rtl 5 met zijn reclames en logo's van andere programma's tussendoor.
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 13:13 uurcantforgetyou schreef:
cantforgetyou schreef:
In de bioscoop gezien, toen vonden we hem heel spannend.

Dan geef je toch het cijfer voor de kijkbeurt onder de beste omstandigheden? Die reclameblokken zijn niet van de regisseur...

1,0
[permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 22:08 uurHelaas weer een niet spannende horror film. Een erg cliché verhaal en het acteerwerk maakt helaas niet veel goed. Ook zonder reclameblokken was er niks aan. Een dikke onvoldoende dus.