The Mirror Crack'd (1980)
Alternatieve titel: Miss Marple: The Mirror Crack'd from Side to Side

geregisseerd door
Guy Hamiltonmet
Angela Lansbury,
Geraldine Chaplin en
Tony CurtisIn een klein Engels dorp komt een filmploeg aan om er een film te draaien. Bij aankomst van de acteurs blijkt al snel dat de hoofdrolspelers een hekel aan elkaar hebben. Eén van hen, Marina, werd zelfs met de dood bedreigd. Wanneer er iemand sterft na het drinken van een vergiftigde cocktail op een party, lijkt het alsof die voor Marina was bestemd. Iedereen denkt dat Marina het echte doelwit was, maar inspecteur Craddock is daar nog niet zo zeker van. Hij vraagt miss Marple, zijn tante, om de zaak te onderzoeken.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 juni 2003, 23:57 uurElizabeth,where are thou ????
3,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2006, 22:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBehoorlijke verfilming van Agatha's boek - maar in tegenstelling tot de andere meer bekende verfilmingen, is het plot hopeloos verouderd. Rubella, of de rode hond is een ziekte waar je tegenwoordig, zonder dat je het beseft, tegen ingeënt voor wordt. Weinige die de gevolgen ervan kennen...
5,0
[permalink] geplaatst op 13 september 2008, 14:07 uurPrachtige film, met een prachtig plot! (Natuurlijk: voor die tijd, maar dat spreekt voor zich)
Eén van de toppers van Agatha Christie!
3,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 10:41 uurDit is beslist een aardige Christie-verfilming, met een cast om je vingers bij af te likken. Helaas heb ik bij Angela Lansbury geen moment het idee dat ik naar Miss Marple zit te kijken. Haar grime deugt niet, neem dan liever een actrice die echt op leeftijd is. En een rokende Miss Marple - wat kan daar nou in vredesnaam de bedoeling van zijn geweest? Volkomen overbodig en heftig in strijd met Christies origineel. Edward Fox maakt eigenlijk nog het meest goed.