132.196 gebruikers | 82.892 films | 30.189 regisseurs | 3.421.420 berichten | 4.774.914 stemmen

The Osterman Weekend (1983)

Osterman Weekend, The (1983)
230 stemmen | gemiddelde 2,75
mijn stem:
Thriller
103 minuten / 116 minuten (director's cut)

geregisseerd door Sam Peckinpah
met Rutger Hauer, Dennis Hopper en John Hurt

John Tanner wordt benaderd door CIA-agent Lawrence Fassett, die hem weet te overtuigen dat zijn drie beste vrienden eigenlijk spionnen van de KGB zijn. Het viertal zal binnenkort samenkomen voor het traditionele 'Osterman Weekend', een jaarlijks samenzijn dat dit jaar in Tanner's huis zal worden gehouden. Fassett krijgt van Tanner toestemming om videosurveillance-apparatuur in zijn huis te plaatsen om dit weekend te observeren. Niets is echter wat het lijkt. Verfilming van het boek van Robert Ludlum.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2008, 12:27 uur
Opzich een aardige film voor maar 1 euro maar toch net niet 1 van de beste. Er zitten wel mooie momenten in maar soms word de film een beetje rommelig. Rutger Hauer deed het wel goed (was trouwens nog zijn begin periode in Amerika) De actiescene's op het einde zagen der wel mooi uit en waren soms in slow-mo gedraait en het verhaal opzich is ook redelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2008, 19:13 uur
Vind Peckinpah's cut toch een stuk sterker, alhoewel ik best begrijp dat de producenten dit niet verkocht kregen. 3,5* voor de Director's Cut.

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2008, 19:15 uur
Je vond hem beter, maar toch snap je het wel. Waarom dan?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2008, 19:17 uur
Niet voor het doorsnee publiek bestemd, totaal niet commercieel.

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2008, 19:44 uur
Ok.

Baggerman
(crew)
avatar van Baggerman
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2008, 18:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Met Hopper, Hurt en vooral (een van mijn helden) Burt Lancaster had ik toch meer verwacht!

Inderdaad rommelig en soms bijna onbegrijpelijk! Waarom doet het personage van Hurt zo moeilijk? En vermoord hij talloze 'onschuldigen'? Me dunkt dat er toch wel simpelere manieren waren om wraak te nemen?
Of is dit weer zoiets als: 'waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?'

Hauer zet overigens een prima prestatie neer. Dikke voldoende voor zijn deel!

En inderdaad, voor 1 Euro vermakelijk genoeg....

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2008, 10:36 uur
totaal niet commercieel? het is eerder totaal niet professioneel.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 10:08 uur
De eerste film die ik zie van Peckingpah die me niet bevalt. Matige zwanenzang. Debiel plot, de aardige cast die niet lekker uit de verf komt en het missen van de beoogde onderhuidse spanningen zorgen voor een beoordeling van 2 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 11:04 uur
Je bent dan ook niet helemaal met de juiste begonnen. Ik zou Straw Dogs en The Wild Bunch eens proberen...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 12:29 uur
Verder lezen dan de neus lang is. WB en SD heb ik beide al gezien. Dit was mijn zesde van hem. Verder nog tips?

aerts007
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2008, 15:45 uur
Vond hem toen de moeite,Rutger acteerde meer dan behoorlijk!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2008, 10:47 uur
Tweede film die ik zie van Peckinpah en deze is toch een heel stuk minder, jammer dat dit zijn laatste film is geworden. Acteerwerk en verhaal kunnen er net mee door, maar speciaal is het allemaal niet. Verder zijn de kenmerken van Peckinpah weer duidelijk te herkennen en helaas iets "te" aanwezig (en dan bedoel ik met name de vertraagde beelden). Verder is de film op de momenten van aktie wel erg donker waardoor je de helft maar mee krijgt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2008, 21:35 uur
Ik vind deze film toch zeer ondergewaardeerd. Rutger Hauer doet het geweldig in het begin van zijn Amerikaanse tijdperk. Leuke plotwisseling en een goed in elkaar gezet einde met een aardige boodschap. Enkel de beeldkwaliteit was op mijn dvd niet zo goed. Ook wel appart dat deze film nergens meer te krijgen is.

4 sterren.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2008, 3:38 uur
Ietwat rommelige film die helaas een aantal flaws bevat maar desondanks de kijker vermaakt. Ondanks de sterke cast weet de film niet goed te excellereren maar het blijft allemaal onderhoudend. Redelijk.

crack1
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2008, 14:26 uur

4 sterren.[/quote]

Oke,helemaal mee eens. :Y

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2008, 16:20 uur
Barrie vd Laan schreef:
Ik vind deze film toch zeer ondergewaardeerd ....

ik ook als ik zie hoe laag de gemiddelde hier op MM is!

ik denk dat voor veel mensen (zeker de gemiddelde bioscoop bezoeker) was deze verhaal te ingewikkeld met o.a. politieke undertones, en was misschien veel beter ontvangen als het in de jaren 70 was uitgebracht in plaats van de begin jaren 80 - dit zeg ik omdat political thrillers waren toen meer in trek en in de jaren 80 waren wij anders bezig met vormen van entertainment. hier door is deze film niet meer intersant of leuk voor de massas, en zeker niet (zoals eerder vermeld) ideaal voor de commerciale markt!

Het was ook nog eens ingekort voordat het de bioscoop in ging en nu is het bijna onmogelijk om de originele bedoelde versie van Peckinpah te kunnen kijken. Het verhaal is gebaseerd op een Ludlum boek en Ludlum schrijft "lange" of "uitgebreide" verhalen waarvan Bourde Identity in recente jaren populair is geweest.
Deze verhaal speelt af in de koude oorlog - dus in de dagen van Nixon. De film wordt gemaakt in de dagen van Reagan (andere tijd perk) - de kjikers van nu zien de film in de dagen van Bush misschien?
Stel voor dat je deze film nog eens bekijkt en de Burt Lancaster figuur meer ziet als Nixon in tijd van Watergate, en dat je spionen veruilt met terroristen van vandaag. dan kijk je anders tegen over deze film vermoed ik?
Het is lang niet Peckenpah`s beste film maar zeker niet zijn slechste (dat was Convoy) en deze film was zijn enigste dat hij ooit had gemaakt nadat Convoy zo slecht had gedaan in de bioscoop dat Peckenpah voor jaren geen film meer kon maken! Deze is nu helaas zijn laatste geworden maar toch wel een aanrader en een 7+ uit 10 waard

er was ook rond de release een documentair gemaakt "Alpha To Omega" - dat is best de moeite waard om deze film (en plot) beter te begrijpen!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2008, 23:53 uur

Dat idee heb ik niet...

2 maal zien misschien.
Valt echt wel mee. :Y

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2008, 15:16 uur
Ik heb hem drie keer gezien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2008, 21:03 uur
Geen slechte film, maar ik vind het allemaal een beetje moeilijk om te volgen. Het begin is ook nogal saai.
Er is wel genoeg spanning in de 2e helft van de film en er zijn enkele goede acteurs. Zeker wel eens de moeite.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2009, 18:11 uur
mister blonde schreef:

Helemaal mee eens. Mijn eerste onvoldoende voor een Peckinpah (de elfde die ik zag).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2009, 6:40 uur
Laatste Peckinpah en niet de glorieuze afsluiter van een indrukwekkende carrière waar ik op gehoopt had. De logica is ver te zoeken en het lijkt mij ook dat de film barst van de plotholes. De vele vraagtekens en zeer slecht geregisseerde actiescènes halen de aandacht weg van de sfeer en soundtrack, die zeker te pruimen zijn. Vreemde film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2009, 17:40 uur
Matig en rommelig filmpie, maar toch wel weer vermakelijk, 1983 en het ziet er allemaal al zo gedateerd uit.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2009, 19:54 uur
Leuke film, zeker niet slecht maar ook geen hoogvlieger.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2011, 19:28 uur
in die tijd was het echt een spannende film....nog steeds leuk om te zien