134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.750 berichten | 4.929.276 stemmen

locatie: Films » 2:37 (2006) » Info

Drama
91 minuten

geregisseerd door Murali K. Thalluri
met Teresa Palmer, Joel Mackenzie en Frank Sweet

Het verhaal speelt zich af op een normale schooldag. Om precies 2:37 's middags wordt het lichaam van een tiener gevonden in de toiletten van een middelbare school. De film gaat dan terug in tijd om de start van de dag van zes studenten te volgen in een poging te onthullen wat er precies gebeurde.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 2:37 uur
De plotomschrijving moet aangepast worden, want het is niet 's morgens om 2:37, maar 's middags. In de film laten ze ook duidelijk zien: 2:37 PM.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 10:20 uur
Bedankt voor het melden!
Ik heb het even aangepast. Een volgende keer kun je het ook zelf aanpassen via de Corrigen tab.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 10:32 uur
Niks te danken. Volgende keer zal ik dat doen. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2011, 16:43 uur
In vergelijking met Elephant viel deze toch wat tegen. 2:37 bevat te veel expliciete expressies die duiden op depressiviteit of andere emoties. Elephant is meer geschakeerd: emoties zijn minder op de oppervlakte waardoor je jezelf als kijker meer gaat inleven in de karakters en dus meer ruimte voor interpretatie laat.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2011, 22:37 uur
Behalve dat het zich afspeelt op een highschool en er aan het einde vanalles dramatisch mis gaat lijkt het verhaal in deze film helemaal niet op het verhaal van Elephant. Beide erg mooie films, maar niet te vergelijken met elkaar vind ik.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 19:29 uur
Natuurlijk kan je dergelijke emotionele uitspattingen van dat meisje en Eric Harris en Dyland Klebold (Elephant), niet één-op-één vergelijken. Immers, er zijn misschien 5 overeenkomsten, maar de finale 6e is ten zeerste individueel. Oké.

Hoe dan ook kan je de thematiek zeker wel met elkaar vergelijken: jongeren die slachtoffer zijn van een maatschappij die 'zonder God' gedesillusioneerd is geraakt vanaf begin 20e eeuw); een prestatie-verlangende, vluchtige, oppervlakkige, gedegenereerde 'eisen-maatschappij'.

Mocht je geïnteresseerd zijn: je kunt ook mijn reacties bij Elephant lezen (rond mei dacht ik geplaatst) :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 7:36 uur
Zwaar en van lieverlee boeiend drama over een aantal scholieren, die kampen met ernstige psychische of fysieke problemen en zich daar geen raad mee weten.
De frequente interviews tussendoor werken op d’n duur storend. Ik vraag mij af of het niet beter was geweest de informatie, die uit die interviews naar voren kwam, gewoon in het verhaal te verwerken.
Door de heftige opening zit je je tijdens heel de film af te vragen: wie ligt daar achter die deur? De film probeert je wel op een verkeerd spoor te zetten, door de naam die in het begin geroepen wordt. Dat maakt de wending van het plot uiteindelijk des te verrassender.

Meeslepende film.
P.S. Teresa Palmer zou met haar looks best het oudere zusje van Kristen Stewart kunnen zijn.