Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)
Alternatieve titels: Spirited Away, De Reis van Chihiro

1767 stemmen | gemiddelde 3,99
Japan
Animatie / Fantasy
122 minuten
geregisseerd door
Hayao Miyazakimet de stemmen van Rumi Hiiragi, Miyu Irino en Mari Natsuki
Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?
Kevin13
[permalink] geplaatst op 10 april 2010, 19:28 uurGewoon kijken.

[permalink] geplaatst op 21 april 2010, 2:11 uurchevy93 schreef:
Die is mij inderdaad aangeraden en die heb ik ook gevonden. Heb hem zelfs al in bezit. Maar je begrijpt vast wel dat ik niet sta te springen om die te zien.
Als je met zo'n houding begint, zal je de film waarschijnlijk niks vinden.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2010, 23:24 uurSchitterende film. Zeer leuk verhaal, niet helemaal origineel, maar wel geweldig fantasievol uitgewerkt. De animatiestijl beviel mij goed, maar soms leek de stijl oppeens te veranderen. Ook zijn de karakters leuk, sommigen grappig zodat er een kleine portie humor in de film komt, wat ik ook goed kon waarderen. Zeer mooie film!
[permalink] geplaatst op 29 april 2010, 11:56 uurhoe vaker je hem kijkt hoe leuker die is! de eerste keer was ie al leuk de tweede keer al stukken en stukken leuker!
2,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 16:41 uurlang geleden dat ik hem gezien heb. Misschien was ik nog wat te jong. Vond er toen erg weinig aan.
misschien moet ik hem maar eens opnieuw gaan kijken, alhoewel het verhaal mij sowieso niet echt aanspreekt.
[permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 18:56 uurZojuist gekeken.
Vermakelijk? Ja. Een topfilm in mijn ogen? Nee.
Toch een aparte verhaal, met een hele rare fantasy-wereld vol met Goden en heksen. Wel erge mooie piano-muziek tussendoor en de tekening-animatie zagen er indrukwekkend uit.
Dit is toch één van de eerste teken-animatiefilms die ik heb gezien (samen met Akira en Transformers uit '86), het is dus een klein beetje wennen aan het gevoel dat ik niet naar Cartoon Network series van een kwartiertje zit te kijken, maar naar een volle film.
Binnenkort op naar Grave of the Fireflies.
[permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 21:13 uurhangtangding schreef:
Het is dan ook niet echt een kinderfilm in mijn ogen.
Prachtige film
4,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 22:58 uurDe magie, fantasie en spanning spatten van het scherm af!
4,0
[permalink] geplaatst op 31 mei 2010, 14:06 uurEcht een wonderbaarlijke film en één die iedereen moet zien... Ik zou niet zien hoe iemand hem slecht zou kunnen vinden.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juni 2010, 12:57 uurSpetie schreef:
Ik zou na 1 film niet direct alles van anime afwijzen. Niet alles is namelijk fantasy, zoals in deze film. Het kan best zijn dat een anime met een wat meer realistisch verhaal je wel ligt. Probeer Hotaru no Haka eens, zou ik zeggen. Vind je dat ook niets, dan is anime misschien inderdaad niet jou ding.
Sorry dat ik reageer op een bericht van 2 maand geleden, maar hier heb je 100 % gelijk.
Sen to Chihiro no Kamikakushi was ook mijn eerste anime. Teleurstellend voor mij, maar zeker niet representatief voor alle anime's. Intussen sta ik 4 Miyazaki's verder, en heb ik toch wel 2 juweeltjes ontdekt, met name Hauru no Ugoku Shiro en Mononoke-Hime.
De fantasie vond ik veel origineler en liet mij veel diepere indruk na.
Dus ik zou zeggen, niet opgeven!

[permalink] geplaatst op 20 juni 2010, 21:29 uurnog nooit een anime film gezien maar ben erg benieuwd! Enkele vrienden kijken veel van dit soort films en hun hebben over het algemeen wel een goede filmsmaak. daarom dat k me er ook maar eens aan ga wagen.
Deze heb ik besteld en word dus mijn eerste anime

wat een vreemd verhaal lijkt me dit

Maar een beetje fantasy schrikt mij absoluut niet af

4,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 20:37 uurWow, mijn eerste anime film! En ik vond hem fantastisch, de muziek, sfeer, taal, tekenstijl en het verhaal. Allemaal compleet, hier wil ik meer van zien! Al vind ik het wel een beetje over de top allemaal soms, een beetje dat lugubere Aziatische sfeertje. Maar dit is mischien een persoonlijke issue, maar krijg altijd een beetje een claustrofobisch gevoel daarvan. Enfin! een hele goede film, nadat ik mij hier overheen heb gezet. 4.5!
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:31 uurheb em gezien in wat vermoeiende toestand, kon men aandacht er niet goed bijhouden. De sfeer zit wel heel goed bij deze film. Het is echt typisch aziatisch volgens mij, zoiets zouden ze hier in het westen gewoon niet maken.
Maar ik ga em nog eens moeten herzien voor écht men mening te kunnen geven. Ik vermoed dat mijn 2e kijkbeurt nog beter gaat zijn!
4,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 17:55 uurMinder dan zijn andere films.
5,0
[permalink] geplaatst op 15 juli 2010, 17:49 uurAlweer een betoverend verhaal uit de handen van Hayao Miyazaki. Het leuke aan de verhalen is altijd het ontbreken van een echte "bad guy", wat de kijker dwingt door alles te relativeren. Er bestaat niet per se een goed/slecht-perspectief in de film.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 juli 2010, 14:07 uurMijn 2e anime na Mononoke-Hime en ook in deze film wordt er weer een mooie fantasiewereld gecreëerd. Alhoewel ik Mononoke-Hime mooier en wat duisterder vond is ook dit een verhaal met veel sfeer.
Ik denk dat ik toch nog meer anime zal kijken aangezien ook deze mij niet heeft teleurgesteld.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 juli 2010, 22:50 uurMijn tweede Ghibli. Na het prachtige Whisper of the Heart waren de verwachtingen hoog, en die zijn gedeeltelijk ingelost. De tekeningen zijn weer schitterend. De fantasiewereld is prachtig gecreeërd met een oneindeloze fantasie. Ook weer prachtige filmmuziek en een nog mooier slotlied zijn aanwezig. Maar weer vind ik de meeste kracht liggen in de hoofdpersoon, Chihiro. De animetors (is vast geen woord) weten briljant emotie te leggen in het gezicht van een meisje. Ook in de wereld zitten aandoenlijke dingen, en er is ook ruimte voor humor hier en daar. Toch was het mij iets te ontstuimig, af en toe werd het wat chaotisch. Maar dat wordt goed gemaakt door het geweldige einde.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 17:56 uurEerste film van Hayao Miyazaki die ik zie en het viel niet tegen. Vanaf het moment dat de lampen aan gaan en de wereld tot leven komt is het erg sfeervol en ziet het er ook schitterend uit . Ook het verhaal verveelt geen moment eerlijk gezegd, een soort van Alice in Wonderland eigenlijk. Ook heel wat symboliek, waar ik geregeld niks van snapte. Al met al toch wat te vaag voor mij voor een echte hoge waardering, maar desalniettemin absoluut een aanrader.
5,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2010, 13:27 uurEen film met een achterliggende boodschap en erg mooi gemaakt. Van mij een vette 5