Macmanus schreef:...leuk om meteen deze discussie te hebben

Ja als je al gaat vallen over dit dan snap ik wel dat je er geen drol aan vond.
Ik val nogal snel over bepaalde zaken, misschien niet goed, maar wanneer het niet effectief en niet mooi is, mag het van mij achterwegen blijven.
Totaal oneens. De dingen die zij doet zijn relevant voor de sfeer en dat is ook meteen de inhoud. Deze film wil je een gevoel van onbehagen meegeven. (Dat jij dat verder totaal niet hebt is duidelijk) maar de intensie is er wel. De film wil subtiel een verhaal vertellen over een terrorist.
Als de intentie van de maker het geven van een gevoel is kan ik niet anders blijvens stellen dat dit niet gelukt is.
Dat ze een subtiel verhaal willen vertellen is me duidelijk, maar hoewel ik toch echt nauwkeurig heb gekeken vond ik bepaalde keuzes gewoon niet fijn onderscheidend.
Ik zie de relevantie van heel veel dingen niet. Op de uitgewerkte manier heb ik niet het gevoel naar een terrorist te kijken, maar naar een naief meisje dat is genept door een paar mannen.
Daarnaast vermijd je relevante zaken in de discussie. Jij noemt het aardige mannen, waarop basseer je dat? De enige keren dat je ze ziet zeggen ze niks, als ze wat zeggen is het nou niet bepaald meelevend met het meisje. Verder zijn ze alleen kortaf aan de telefoon.
Door het onderwerp te strippen van de (in mijn cliche beeld idd) cliche's die het onderwerp heeft. Dat ik al snel een baard voorstel bij een terrorist is natuurlijk niet zo vreemd, aangezien alle 9/11 , London moordenaar Theo van Gogh terrorist(en) etc. soort van aan deze beschrijving voldoen (misschien niet allemaal een baard, maar je snapt hopelijk wat ik bedoel)
Ik denk dat je al weet dat ik niet snap wat jij bedoeld. Terreur is niks nieuws in de wereld, dat de media de mensen er nu mee "doodgooien" om angsten in de boezen is een feit, maar voor mij is het strippen van het in clichebeeld niet effectief, omdat ik niet weet wat de redenen zijn. Je zet het af tegen de moslimgroepen ("met die rare baarden"), maar dat is puur alleen door de huidige focus van de media. Zo gek is het dus niet dat een terrorist geen baard heeft.
Door dit hiervan te strippen, krijg ik een beeld dat toch enigsinds indruist naar wat voor beeld ik heb van terroristen. En ik daardoor enigsinds kan voelen wat een terrost voelt. Dit gevoel zou verloren gaan bij mij, als ik mensen de hele tijd Alah Ackbar zou zien roepen. (Even gecharcheerd gezegd)
Dit is nu puur subjectief. Ik vind het leuk dat ze een verhaal vertellen zonder een religie daarin te betrekken, maar dan moet het wel goed uitgewerkt worden.
De Link met Gerry lijkt me verder niet extreem vreemd, dat je die mooier vind is smaak, ga later in dit stukje nog in op de look dus. Maar Gerry is rustige observerende cinema net als dit.
Zoals ik al aangaf is het enige overeenkomende aspect de observerende, subtiele cinema, verder kan ik niks vinden.
Hier kan ik juist heel veel mee.
Wat zijn dan die "dingen" waar jij heel veel mee kan?
Je doet ook net alsof het de hele tijd over belicht was. Dat viel mee, en ik blijf er bij dat de stijl keuze, werkt door troosteloosheid uit te beelden. Verder had ik totaal geen problemen met de kadrering. Ze is redelijk vaak close-up in beeld, waar je haar emoties kunt zien. En verder mooie close ups tijdens het wassen, en mooie statische shots in de auto, badkamer.
Ik heb nergens gezegd dat het de hele tijd overbelicht was. Ik heb alleen het idee dat de automatische focus aanstond.
De kadrering was niet altijd slecht, klopt. Maar op sommige momenten was het toch echt heel slecht in mijn ogen.
Oneens. Ik vind niet dat een film om realistisch te blijven, niet mag spelen met de omgeving.
Ik zeg ook niet dat dit niet mag, het was enkel een weerwoord op het thema "visie".
Als hetgeen jij aanhaalt een visie is, denk ik dat je zowat alles als visie kan omschrijven, ik had het over de visie van de gehele film, het verhaal, niet over de overeenkomende kleren.
Nee hier word alles duidelijk. Zoals ik al zei, als je niet mee wilt gaan in de film gaat alles je ergeren.
Ze heeft de bom helemaal niet gemaakt Maar ze probeert het toch een beetje goed te zetten. En kijkt of het nog een keer lukt, wat niet het geval is aangezien er iets totaal mis is met de bom.
Wat wordt hier dan duidelijk? Het is toch al duidelijk op het moment je haar op de kruising ziet staan?
Waarom niet? Wil je dat ze naar een geheime topbunker gaat onder de grond?
Nee. Maar er is ook een normale kamer. Wat is -met andere woorden- de meerwaarde van de badkamer?
Verklaarbaar. Alleen in de kamer hebben ze maskers op, als ze de deur uit zijn kunnen ze die best af doen. Mocht je dan nog vallen over het feit dat er misschien camera's hangen. Je weet niet hoe machtig ze zijn. Maar sowieso boeide dit me totaal niet. Vind niet dat de film, nog eens 10 minuten zou moeten besteden aan het uitleggen hiervan, ik kan er wel in meegaan.
Geen antwoord op mijn opmerking. Waarom wel in de hotelkamer, en zeker als je al zegt dat ze die buiten niet nodig hebben. Is het enkel en alleen voor de beeldvorming. om duidelijk te maken om wie het gaat? Onzin.
Nu word je flauw. Dit veld was redelijk in de middle of nowhere. Niet vlak naast de snelweg.
Als je goed leest heb ik het niet over een snelweg, maar over een weg (daar staat toch echt die auto).
Heeft overigens niks met flauwheid te maken, als je dat vind kunnen we stoppen met discussies; het is iets dat mij is opgevallen, denk niet dat je dat kunt bestempelen als "flauw".
Als je het niet heel erg vind ga ik ze niet allemaal behandelen. Opzich zijn dit allemaal keuzes die voor de sfeer zorgen en best te verklaren zijn imo.
Erg vind ik het niet, wel jammer. Ik ben namelijk wel benieuwd naar jou mening over de effectieviteit van keuzes. Ik vind het stuk voor stuk scene's die totaal niet relevant zijn; die tijd hadden ze beter kunnen vullen met echte emoties.
Als je wilt kun je zo alles afbranden
Ik wil niks afbranden, maar ben benieuwd naar de verklaringen van iemand die dezelfde film totaal anders heeft beleefd.
Helaas gooi jij veel op smaak en flauwigheid, daarbij trek je sommige van mij woorden uit verband.
Ik heb nu niet echt het idee dat je specifiek op mijn vragen cq. opmerkingen in bent gegaan. Ik heb nog steeds niet jou beeld over bepaalde zaken.
Dat uiterlijk een smaak is, is duidelijk, maar er is meer dan uiterlijk.