The Mighty (1998)

geregisseerd door
Peter Chelsommet
Sharon Stone,
Gillian Anderson en
Gena RowlandsMax ziet er uit als een langzame idioot, en is zo goed als analfabeet. Kevin heeft een zeldzame ziekte die er voor gezorgd heeft dat hij lichamelijk afwijkend is. De jongens leven naast elkaar, en als Kevin op een dag de opdracht krijgt om Max te leren lezen, worden de twee vrienden.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2001, 0:12 uurErg leuk, ontroerend filmpje. De jonge acteurs die Kevin en Max spelen doen het erg leuk, en ook Anderson is erg grappig in haar rol (die heel wat anders is dan haar X-Files rol). 3 sterren.
1,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2001, 21:45 uurIk vond er echt niks aan dit soort films doen bij niks en zijn er al wel genoeg van.
[permalink] geplaatst op 16 november 2002, 21:44 uurWat een aansteller die tom

Gewoon een magische film, die me erg goed deed. Niks op aan te merken.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2002, 21:45 uurook Anderson is erg grappig in haar rol (die heel wat anders is dan haar X-Files rol).
Hehe, ze was idd onherkenbaar en speelde erg leuk.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 november 2002, 22:05 uurLeuk filmpje met wederom een serieuze rol van Sharon Stone.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 16 november 2002, 22:19 uurMagisch mooie film; Juweeltje.
Leuke bijrollen idd van Gillian Anderson en Meat Loaf en James Gandolfini niet te vergeten. Mooi drama met iemand die niet te snugger is en een jongen met een handicap. En King Arthur.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2002, 1:35 uurZag 'm ooit eerder in een sneak. In het begin hou je je hart vast voor de gapende valkuilen van het over-sentiment. Maar dat valt gaandeweg erg mee, en het is een tamelijk originele film met prima acteurs.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 november 2002, 18:21 uurEen verrassend goede film. Goed acteerwerk. Veel bekende acteurs met bijrolletjes- Gandolfini, Meat Loaf, Anderson...
Sharon weer eens in een huismoeder-rol.
En een verhaal verpakt in een soort ridderverhaaltje- inclusief opdeling van de film in bijbehorende chapters. Mooi gedaan.
De muziek was trouwens behoorlijk mooi, passend bij het ridder-aspect.
Prima vermaak dus!
4,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2002, 19:55 uurOver de muziek gesproken, hoe heet dat nummer van Sting dat je hoort ergens in het begin?
[permalink] geplaatst op 18 november 2002, 19:59 uur"The Mighty"
Written by Sting and Trevor Jones
Performed by Sting
3,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2003, 23:02 uurOntroerend en lief. 3,5 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2003, 12:12 uurInderdaad een ontroerende film die nergens echt oversentimenteel wordt. En dat is bij dit scenario een hele prestatie. Het is geen stroperige film maar een hartverwarmende film. Voor zover ik het me kan herrineren waren de acteerprestaties zeer goed. Hij verdient zeker 3 sterren ( ik twijfel of ik hem niet meer zou geven).
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 juni 2003, 15:47 uurVerrassend goede film. Vanavond op TV.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2003, 22:13 uurEen mooie, ontroerende film. De jonge acteurs als Kevin en Max doen het goed (hoe ze in het echt heten? Zou het niet weten!).
Mooie muziek. Een echte aanrader!!!
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 juni 2003, 22:20 uurKieran Culkin (idd broer van) als Kevin.
Elden Henson als Max.
[permalink] geplaatst op 28 juni 2003, 22:54 uurFisherKing schreef:
Kieran Culkin (idd broer van) als Kevin.
Elden Henson als Max.
Die Kevin leek ook al op...uh...uhm...Maculcay??? In ieder geval zoeits was het.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2003, 17:07 uurHet spel van de jonge hoofdrolspelers is schitterend. Een must voor het hele gezin...
2,5
[permalink] geplaatst op 15 september 2005, 19:02 uurDrie en 'n half, modern sprookje dat erg mooi is verteld! Maar toch 'n tikkie voorspelbaar. Macaulay Culkin is de naam die je zoekt, Quido

!
[permalink] geplaatst op 16 september 2005, 1:05 uurLeuke film,
Onroerende film over de mooie vriendschap tussen twee totaal verschillende jongens. Mooi hoe ze allebij weer zin in het leven krijgen nadat ze vrienden zijn geworden. Als ze alleen zijn kunnen ze niet goed functioneren, Maar als Max de hersens van Kevin bij zich heeft en Kevin het sterke lichaam van Max zijn ze als het ware met zijn twee een geheel.
Beetje het idee van "See no evil, Hear no evil" maar dan in drama form.
Leuk idee en mooi uitgevoerd.
Elienekeuuh
[permalink] geplaatst op 31 mei 2006, 12:51 uurHeb hem in het begin van het jaar op school gezien en vond het wel een mooie film. De acteurs waren vooral heel goed.
5,0
[permalink] geplaatst op 18 januari 2007, 21:34 uurweet iemand waarom er zoveel bruggen in de film waren ? dit viel me wel op
3,5
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2007, 21:50 uurEen zeer prachtige en ontroerende film, ik heb wel een traantje weggepinkt moet ik zeggen. Er wordt zeer overtuigende geacteerd door beide jongemannen en je wordt echt meegezogen in het verhaal, zo mooi.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
[permalink] geplaatst op 3 november 2007, 19:49 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWarme film met het hart op de juiste plaats!
Een film voor de hele familie, maar net iets beter als vele andere films in dit genre. Door het mooie samenspel van de twee-eenheid Kevin en Max word je echt, zoals Shinobi hierboven mij al zegt, in de film gezogen en zullen er, zeker op het einde, misschien wat tranen vloeien als Kevin is overleden en wordt opgehaald. Een emotionele scene waar Stone en Stanton (Max) overtuigend acteerwerk laten zien.
Goed dat ook grote namen als Stone, Rowlands, Anderson en Gandolfini zich aan deze film hebben geleend. Zo blijkt dat ze zich niet tegroot voelen voor de wat kleinere film.
Een opvallend rolletje is weggelegd voor Gillian Anderson. De vrouw die voornamelijk bekend staat als Dana Scully in "The X-Files" laat hier zien dat ze tot meer in staat is.
Naast een warme film is het ook een ontroerende film, al is dat voornamelijk door het overlijden van Kevin uiteraard.
Topfilm in de zin dat het misschien geen oscar materiaal is, maar wel een positieve boodschap meegeeft en uitstraalt!
hha__
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2008, 20:27 uurHele mooie film
het begint saai maar het wordt super mooi
3,5 sterren = het is het waard