Disturbia (2007)

geregisseerd door
D.J. Carusomet
Shia LaBeouf,
Sarah Roemer en
David MorseNa de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?
4,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 11:13 uurZat aan de beeldbuis ge'plakt', zeer spannende film die geen halve seconde verveelt.
4,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 12:04 uurAlwéér herzien, en met 0,5* verhoogt, kan deze film blijven kijken. Hele goede film dit.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 22:49 uurhet is inderdaad een goede film, maar ik snap niet dat je deze meerdere keren kan kijken aangezien je een zeer belangrijk aspect in déze film al kent, de ontknoping
4,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 16:05 uurDe vibe in deze film vind ik geweldig.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 14:08 uurHeel erg benieuwd, nu aan het kijken

!
4,0
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 17:24 uur100% gejat van "Rear Window" van de meester Alfred Hitchcock, maar bij deze film vond ik de volgende zin opgaan: als je iets jat,doe het dan goed. En dat is ze gelukt.4* voor een geslaagd jat project.
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 2:21 uurclockwork72 schreef:
De vibe in deze film vind ik geweldig.
100% mee eens

!
5,0
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 16:10 uurErg goede film, misschien wel één van m'n favoriete thrillers!
5,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 23:00 uurZeer goede film!
2,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 0:47 uurZeer matige film! Als je niet van teenage films houdt niet kijken. Zeer veel onwerkelijke plotwendingen ook.
herder
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 2:15 uurGozer die denkt dat zijn buurman een moordenaar is. Hmm, wat zal het antwoord zijn....

3,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 0:14 uurAbsoluut een aardig Thrillertje.
Beter goed gejat dan slecht gemaakt!
Wel een beetje een puberaal filmpje.
0,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 14:02 uurLoki87 schreef:
Idd deze film is mij ook bijgebleven, heb deze film een aantal jaren geleden gezien en moet zeggen ik herinner hem me nog haha wel negatief;) Een echte teenage film dat kan je wel zeggen! Deze film irriteerde mij en nu nog haha.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 23:34 uurLangdradige film, die net zo vervelend is als het leven als de scholier die opgezadeld zit met zijn enkelband. Het verhaal is rechtlijnig, niet origineel en onlogisch en de personages zijn eenvoudig en niet geloofwaardig. Tot overmaat van ramp wordt de dader te vroeg prijsgegeven. De cast zelf speelt overtuigend. En de start van de film (het aangrijpende auto-ongeluk) was veelbelovend en de laatste 15 minuten waren het aanzien waard. En het was toch nog even anders dan Rear Window.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 november 2011, 16:27 uurDeze film heeft voor 1 van mijn leukste filmavonden ooit gezorgd!
Ik had hem al eens gezien, en was dus benieuwd of hij dan nog wel spannend zou zijn. Antwoord is ja!
Maar ik zou hem wel niet op mijzelf nog eens bekeken hebben.
Zie hem samen met vrienden, en je kan lekker samen in spanning zitten. Hilarisch als er dan zo'n mensen bijzitten die compleet door het lint gaan

3,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:38 uurNa herziening blijft er van de spanning niet veel over. De dader kon ook maar één iemand zijn, daarvoor waren er te weinig personages in het spel.
Ook gebeurt dat te vroeg en te snel in de film waardoor alle spanning meteen wegebt, zeker nadat je de film al een keer gezien had.
LaBeouf doet het wel goed, net als de rest van de cast dus. Dat deze film het niveau van Rear Window niet haalt is weliswaar juist, al zal dit bij meer mensen in de smaak vallen. Al met al verdiend de film wel een voldoende want als wegkijker met een paar vrienden op een saaie avond is die prima geschikt!