Kingdom, The (2007)

Thriller / Drama
110 minuten
geregisseerd door
Peter Bergmet Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper
Ronald Fleury (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 18:29 uurGenoeg actie, voor en achter, in het midden beetje traag. Had iets minder moralistisch gekund, gelukkig op het eind wat minder usa heroics boven, en wat doet garner in hemelsnaam in die film?
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 10:00 uurThomas83 schreef:
De intro van de film is weliswaar net wat te flitsend, maar werkt toch wel goed. Je wordt goed in grote lijnen ingelicht en het kijkt aardig weg....... Zeer zwak, daar kan ook de redelijke actie (er gebeurt genoeg, maar de good guys weten tot in het belachelijke steeds kogels te ontwijken, letterlijk en figuurlijk) op het einde niks aan veranderen. 0.5*.
Je hebt helemaal gelijk. Maar ondertussen is een film vooral bedoeld om te vermaken, en dat doe ie me wel, ondanks het hopeloze plot en onzinnige gebeurtenissen.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 22:13 uurLekkere actiefilm die zoals meer zeggen voorbij is voor je er erg in hebt, zo goed weet ie te onderhouden en te vermaken. De realiteit van de tegenwerkende bureaucratie is ook geweldig weergegeven, alsook de persoonlijke background van Amerikaanse maar ook de Arabische personages, wat toch net dat beetje extra diepgang geeft.
Ik was positief verrast door deze film, had een iets meer 12 in een dozijn actiefilm verwacht, maar deze stak d'r toch echt met kop en schouders boven uit.
[permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:08 uurza 20 maart om 21.20 op 2BE
3,0
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 10:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOeps..., wat een onsamenhangend allegaartje was me dat..?
Hij start ijzersterk met een
waanzinnige zelfmoordaanslag op een Amerikaanse burger gemeenschap in Saoedi Arabië. Deze families wonen daar in een beveiligde zone en verblijven er tijdelijk voor hun werk. Dat levert een indrukwekkende scène op die je niet snel zal vergeten.
Wat volgt is minder interessant om zien. Een dik half uur word je om de oren geslagen met politiek gezever en flitsend gemonteerde gesprekken die bijna geen meerwaarde geven aan het verhaal en de boel eerder lamleggen dan wat anders. Ik speelde met de gedachte om mijn slaapmuts al vast boven te halen, want als het in deze stijl zou verder gaan had ik die zeker nodig
Gelukkig wordt het een goeie 40 minuten in het verhaal allemaal wat rustiger gefilmd en komt er een duidelijke structuur te voorschijn. Ik was terug bij de les en vond het zelfs goed worden. De shoot-out (
schietpartij) naar het einde toe is werkelijk adembenemend en behoort tot het beste wat ik de laatste jaren aan actiescènes heb gezien !!
Er wordt goed geacteerd, de filmlocaties zien er prachtig uit en de muziek doet zijn best om je adrenaline te laten stromen.
6,5/10.
Een Actiefilm die een vliegende start neemt, vervolgens vrij saai wordt om na een goeie 40 minuten te transformeren in een goed te pruimen Thriller met een indrukwekkende Actiescène als uitsmijter.
Leuk om eens gezien te hebben, maar op DVD ga ik hem niet kopen, één kijkbeurt volstaat. Waarschijnlijk zal ik die Actiescène nog eens willen terugzien, maar dan zonder de rest te herbekijken
Filmsite :
The Kingdom | Jamie Foxx, Jennifer Garner | Official Site | On DVD & HD DVD 12/23 - thekingdommovie.com
3,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 13:49 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrima politieke thriller met een aantal sterke actiescènes!
Kleine opmerking over de openingcredits: erg mooi. Dan de film: in goed 5 minuten krijg je in versneld tempo een overzicht van de verhoudingen tussen de VS en The Kingdom Saudi-Arabië. De prinsen,de olie, de Golfoorlog, Irak, Bin-Laden, nine-eleven, alles passeert de revue. Boeiend (als je er van houdt zoals ik) en eigenlijk ook best belangrijk om de rest van de film in het juiste perspectief te zien.
Openingsscène is overigens erg indrukwekkend. De aanslag binnen de beveiligdde woonwijk wordt bijzonder fraai in beeld gebracht. Maar ook nadien valt er best wat interessants te zien in de film. Niet zozeer actie, maar wel politiek gekonkel en politioneel onderzoekswerk. Vond het allemaal erg intrigerend.Het einde is erg spannend en richt zich voornamelijk opnieuw op de actie, die er dan ook mag zijn. Zag er heel erg verzorgd uit. Gelukkig ook niet te veel misplaatst Amerikaanse pattriotisme, maar in plaats daarvan een vriendschap op basis van wederzijds respect tussen een agent van de Saudische politie en iemand van de FBI. Vond dit best geloofwaardig overkomen. Prima vertolkingen van Foxx en die Saudi's.
Zag volgens mij ook ergens de naam van Michael Mann als producer passeren, dat zou wel eens best kunnen, want ook in deze film zitten een aantal meesterlijke shoot-outs, iets waar Mann een patent op schijnt te hebben.
Kortom, aangename verrassing!
1,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 15:59 uurFilm waarbij de onderliggende dramatiek van deze realistische en op het eerste zicht enorm interessante thematiek ver te zoeken is. Zoals hier eerder al gezegd worden de dramatische scènes vertoont zonder hart. Men kan de kijker niet aanzetten tot relativeren, men kan de thematiek niet grondig noch geloofwaardig reconstrueren, men blijft niet lang genoeg stilstaan bij de feiten, men gaat de gevolgen van deze gebeurtenissen niet vanuit alle standpunten bekijken, men toont de uitzichtloosheid van dit soort gebeurtenissen onvoldoende, men gaat niet genoeg filosoferen, en men bekijkt de achtergrond van de situatie allesbehalve, zo ook bij de personages. Wat overblijft is een thriller zonder spanning (maar eerder actie) een zonnebril en irritant hip camerawerk. Sfeerloos, en zonder enige emotie. De laatste zin was dan weer wel goed.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2010, 14:26 uurSterk werkje dat voldoende tijd besteed aan opbouw, maar gelukkig daarbij ook voldoende tijd overhoud voor wanneer de situatie 'ontploft' ondersteund door een goed acterende cast.
[permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 23:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen uitstekende film die een realistische scenario presenteert omtrent anti- en terrorisme.
Het begin alleen al liet me het zeer aandachtig volgen. Na de bomaanslag begint natuurlijk het onderzoek naar de daders en precieze oorzaak: ook zeer interessant!
Er is hier niet echt sprake van humor, maar er zijn een handvol momenten waar een Saudische soldaat (Colonel Faris Al Ghazi en Sergeant Haytham) die een foute Amerikaanse uitspraak roepen, om het vervolgens door Foxx te laten corrigeren.
Er was ook helemaal niets mis met de soundtrack. Het hoorde er helemaal bij. Bloedstollende muziek bij bloedstollende scènes.
Eenmaal aangekomen bij 't slot gebeurt het: een aanslag op de colonne, waar natuurlijk een Amerikaan gevangen genomen wordt. Vervolgens woedt een spannend achtervolging op leven en dood, waar het uiteindelijk bij een wooncomplex in een andere wijk tot stilstand komt.
De actie die hierin volgt is uitmuntend. Alleen is de camerawerk soms zo 'haastig', wat bij sommige irritatie kan opwekken.
Het eindgevecht vond ik erg goed. En met een spannend stukje waar 1 van de FBI-leden mogelijk voor een camera geëxecuteerd zou worden. Het zag er redelijk realistisch uit, met natuurlijk een triest - maar prachtig - eind: de dood van Al Ghazi.
Kortom: een goed film die draait om terroristische aanslagen en het voor- en nadeel van de oorlog m.b.t. het bestrijden van radicale Moslims.
[permalink] geplaatst op 29 juni 2010, 23:25 uurdeze film is grafisch goed er zitten een paar mooie vuurgevechten in.
de verhaallijn vind dik minder het is geen mooie verhaallijn voor een oorlogsfilm maar de cast heeft er toch een uistekende film van weten te maken.