Astérix aux Jeux Olympiques (2008)
Alternatieve titels: Astérix en de Olympische Spelen, Asterix at the Olympic Games

292 stemmen | gemiddelde 2,64
Frédéric Forestier en
Thomas Langmannmet
Clovis Cornillac,
Gérard Depardieu en
Alain DelonWanneer de Galliërs horen dat de Romeinen een legioen sturen om mee te doen aan de Olympische Spelen, sturen zij hun eigen kampioenen Asterix en Obelix. De Griekse scheidsrechters verbieden echter het gebruik van hun magische toverdrankje. De Galliërs zullen nu met eigen krachten moeten proberen te winnen.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 18:56 uurFormidabele film gemaakt vanuit de bekende strip avonturen. De sfeer is voortreffelijk getroffen. Samen met leuke vondsten:
-Brutus, in de film de zoon van Julius en gespeeld door A. Delon roept, ik word de Cesar Delon
-de verwijzing naar de film De Gladiator, het pakken van zand alvorens de strijd aan te gaan
-de verwijzing naar Ben Hur, wagenrennen en de oorbellen van de dochter van Cesar in de vorm van blikkenfilmrollen.
Ik heb genoten, en met de nodige gadges enorm goed gedaan. Ook de effecten zijn overtuigend en knap gedaan. Niets meer dan lof voor het tot levend maken van een stripverhaal. Ik, als 57jarige, heb even een nostalgisch moment mogen meemaken.
Tip: bekijk hem in de originele Franse versie. De stem van Gerard D. is niet te vervangen.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 18:59 uurEen tijd terug al gezien, wel leuk maar ik vind de tekenfilms/animatiefilms ervan een stuk leuker.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 20:11 uurNieuw dieptepunt in TVhistorie!!!
Wordt in het NEDERLANDS uitgezonden.
Nederland is het nieuwe Duitsland??????
Bedankt rtl4!
2,5
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 21:51 uurMee eens... alhoewel de film nog wel aardig is, wordt het verpest door dat nederlandse gestotter.. jammer!
1,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 10:14 uurZo slecht dat ie grappig was soms , Zal ook mede komen door het nederlandse praten
4,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 13:31 uurziek gelachen... ik kan deze film wel honderd keer zien.... avé mij....
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 13:35 uurSchande inderdaad dat nederlands. 1/3 van de film naar de kl%&te.
De stukjes die ik met mijn steenkolenfrans terug kon vertalen, leken mij wel leuk.
Bij deze heb ik er weer een principe bij: Alleen stemmen op films die ik in de originele taal heb gezien.
RTL4 SUCKS!
2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 20:39 uurJammer dat in Nederlands is uitgezonden gisteren!

Maakt voor mij de film waardering een dikke punt minder...
3,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 9:45 uurGewoon grappig, leuke cameos, jammer dat rtl de nl versie uitzond.
De laatste 5 min hadden geskipped mogen worden..
0,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 20:18 uurWat een verschrikkelijke film was dit, zeg!
Een film die barstensvol zit met de meest walgelijke effecten, maar dat was nog niet het ergste. Vooral de humor deed pijn... pijn aan mijn ogen. Terwijl mijn oren murw werden geslagen door de afschuwelijke na-synchronisatie (niet dat de orginele taal mij meer had bekoord).
Een enorm slechte film die niet meer verdiend dan het laagste cijfer op MM.
1/2*
3,5
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 9:53 uurHeel erg leuk en mega grappig!
Al die leuke en flappen grappen... heerlijk!!!
Dit is gewoon verstand op nul en genieten.
Vond de effecten ook echt heel erg leuk gedaan, dat maakt de Asterix en Obelix films juist erg leuk.
En dat Ave Mij is echt geweldig!!!!
3,5* zeker de moeite waard om een x te kijken
1,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 0:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBleh, wat een waardeloze film. Ik heb dan de NL versie bekeken en dat zal er wel enigszins mee te maken hebben, maar dit is niet mijn type film.
Enkel het eind met die bekende sporters (vnl. Schumix en Jean Todt...) was wel grappig, maar daar hield het ook bij op
[permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 20:46 uurradboud schreef:
En vergeet niet de scene van de paardenrace waarin de romeinse autocoureur (naam kwijt) met beide benen op 4 paarden gaat racen. Dat zie je ook terug in de Zorro film met Antonio Banderas
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 20:50 uurEergister "Get him to the Greek" gekeken, en gister Asterix en de Olympische Spelen en ik vond hem eigenlijk best grappig. Vooral de verwijzingen die ralboud al beschreef en de rol van Brutus + de flauwe grappen met het laserzwaard van Star Wars en de bal aan het einde van de film maakte het compleet.
Leuke grappen voor jong en oud, lekker flauw. Leuke film voor als je even geen alternatief kan bedenken!
[permalink] geplaatst op 30 april 2011, 22:45 uurDit soort films kan ik echt niet kijken, wanneer ze met Nederlandse stemmen worden uitgezonden. Ik heb daarstraks even een poging gedaan, maar ben binnen de vijf minuten afgehaakt. Vreselijk!
1,5
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 16:26 uurStripverhalen zijn blijkbaar moeilijk te verfilmen. Telkens men dat wil doen krijg je een hyperkinetisch gedoe en een poging om met eigen grappen de humor van de strips te evenaren. Dat lukt niet echt in praktijk waardoor het een film is geworden die enkel kijkbaar wordt voor kinderen. Terwijl het oudere publiek dat interesse heeft uit nostalgische redenen toch een ander beeld heeft van de strips. Ik kan me voorstellen dat dit op tv meer in het Nederlands te bekijken is (heb hem zelf gezien in de originele versie) omdat het nu eenmaal mikt op kinderen. Een gemiste kans deze nieuwe filmreeks wat de vooroordelen van strips (dat het enkel iets voor kleine kinderen is) alleen maar doet toenemen.Als je moet kiezen tussen de films en de strips kan je beter beginnen lezen.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 14:25 uurRamon K schreef:Nieuw dieptepunt in TVhistorie!!!
Wordt in het NEDERLANDS uitgezonden.
Nederland is het nieuwe Duitsland??????
Bedankt rtl4!
In België blijven ze toch bij de gewone ondertitelde versie...
3,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 20:59 uurStukken beter dan zijn voorganger en bijna net zo goed als deel 1.
Het is mooi gefilmd, het verhaal is niet zo interessant maar wel beter als het gelijknamige stripboek. Verder zijn de special effects heel goed en er zitten heel veel leuke grappen in. Ook leuk bedacht al die brouwseltjes van die professor van Brutus en ook heel origineel:De wagenraces!
3,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 21:04 uurLeuke familie film, plezierig om met de kinderen mee te kijken!