Ocean's Thirteen (2007)

Misdaad / Komedie
122 minuten

geregisseerd door Steven Soderbergh
met George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon

Casino-eigenaar Willie Bank staat op het punt om in Las Vegas een groot casino/ hotel te openen. Maar als Bank dan Reuben Tishkoff belazert en Reuben hierdoor met hartproblemen in het ziekenhuis komt te liggen, besluiten Danny Ocean en de rest van de bende om wraak op Bank te nemen. Ze besluiten om er voor te zorgen dat de opening van Bank's casino uitloopt tot een grote ramp, zodat Bank veel geld zal verliezen. En daarnaast probeert de groep ook nog om de kostbare en tevens zwaarbewaakte diamanten, die Bank heeft gewonnen met zijn vorige hotels, te stelen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2009, 8:57 uur
Erg fijne film. Ik heb er gisteren weer goed om moeten lachen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2009, 23:25 uur
Erg goed geacteerd maar ik kreeg op en gegeven moment hoofdpijn van het plot.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2009, 12:31 uur
Ocean's eleven was destijds, ondanks dat het een remake was, een verrassende en verfrissende film. De film bevatte een goed plot, bevatte een hoop goede en bekende acteurs, was goed gemaakt en kwam vooral heel fijn en sfeervol over. Het vervolg Ocean's twelve was misschien wel iets te relaxed. De sterren vonden het gezellig met elkaar en dat straalde de film ook uit, alleen was het verhaal deze keer een heel stuk minder, waardoor de film eigenlijk als los zand aan elkaar hing.In deze film klopt het weer. Het verhaal is oke en de wisselwerking tussen de acteurs prima. Een en ander is best voorspelbaar, maar film slaagt er toch voor een groot gedeelte in om de sfeer en het geheel van het eerste deel te benaderen. Vermakelijk en een prima afsluiter van de reeks.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2009, 14:50 uur
Ahh de film was wel aardig, maar het voegde naar mijn mening totaal niets toe aan het eerste deel (ik heb het tweede deel nog niet gezien). Het is als een herhaling van deel 1, maar de humor vind ik minder en ook de spanning is minder (voor zover dat aanwezig was in Ocean's Eleven).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2009, 6:25 uur
Zeker beter dan deel 2. Het is weer lekker flitsend en wel. Pacino is ook geweldig hč in deze film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 12:47 uur
Best een grappig filmpje. best geinig om Al pacino te zien als Willy Bank. Ook mooi gefilmd in casino's, dat ziet er best strak uit. Zeker als je een tv met ambilight hebt, dan kleurt alles mooi rood/geel achtig. De rest van de cast doet het ook goed. Wel ache is die kerel die reuben Tishof speelt(You changed the name). ik hou wel van films waar teamwork in zit en dit derde deel is voor mij ook geslaagd

7,0

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 19:06 uur
Garcia en Clooney doen het wel aardig, scenario is waardeloos de overige sterren lopen er voor de gezelligheid bij. En Pachino levert met afstand de slechtste acteerprestatie uit zijn loopbaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 23:18 uur
Oh nee hoor. Pacino (zonder de H) heeft in wel grotere troep gespeeld...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2009, 0:32 uur
O dat zeker Pacino (inderdaad zonder h) heeft een waslijst met waardeloze films op zijn naam staan. Alleen heb ik me zelden zo ontzettend aan de man gestoord als in deze film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2009, 11:18 uur
Het verhaal stelt natuurlijk weer niets voor, keek wel weer lekker weg..

Een 2.5.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 20:50 uur
Ik vind deze films geweldig, jammer genoeg zijn er niet veel van zijn soort. Ik ben er nog naar op zoek.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2009, 20:23 uur
Leuke film maar onnodig vervolg..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2009, 23:17 uur
Redelijke film die gewoon een voldoende scoort. Gelukkig een stuk beter dan het tegenvallende 2de deel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2009, 19:29 uur
Grappig filmpje met sterke dialogen die daardoor van mij ook 3 * krijgt verder is de film niet bijzonder

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2009, 21:57 uur
JohnWilliams schreef:
Helaas niet de film die ik had verwacht, een kleine 3*...

een kleine 3 ?? maar je stemt 4 sterren.
en daarbij 3 sterren zijn er nog 2 te veel voor deze flauwe film die niet kan tippen aan het eerste deel

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2009, 17:36 uur
Het vervelende aan de Ocean-films (met name de tweede en derde) is dat Soderbergh zijn script veels te stijlvol in beeld probeert te brengen, wat de functionaliteit niet ten goede komt; het ene belangrijke moment schiet naar het andere, met een stijlvolle whipe en een relaxed achtergronddeuntje ertussenin, maar deze uiterlijkheden leiden zó erg af van wat er daadwerkelijk gezegd wordt, dat het verhaal welhaast onnavolgbaar wordt. De schier eindeloze hoeveelheid aan personages draagt ook een steentje bij. Desondanks redelijk vermakelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2009, 18:39 uur
Deze film pakt weer op wat deel 1 ook had. Een inbraak bij een casino eigenaar, wat oploopt in goeie humor, en soms ook fijne scénes om te kijken.

Dus een goeie redelijke film dat goed je avond vult

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2009, 22:33 uur
Bwa, het is geen slechte film maar eigenlijk wordt het idee uit Ocean's eleven gewoon verder uitgemolken. Nergens echt speciaal en blijkbaar hebben niet alle acteurs er evenveel zin in als in de eerste film. De rode draad is wel goed uitgewerkt, maar er wordt enorm geforceerd in het script om toch maar alle bendeleden van Ocean iets 'leuk' te laten doen. Na 3 films blijven ze steken in hetzelfde en had een beetje originaliteit wel gemogen. Jammer...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 20:43 uur
Ik had een erg deja-vu gevoel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2009, 23:13 uur
Visueel de beste van de drie, alleen natuurlijk wel weer veel van hetzelfde, dealsniettemin vermakelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 20:40 uur
Ik heb deze film toendertijd bekeken in de bioscoop tijdens een eerste date.. en gelukkig was ik op date want de film deed me niet veel.

Het begon veelbelovend, maar na een half uur kakte het een beetje in. Het thema was natuurlijk ook niet vernieuwend aangezien het al twee keer eerder was gebruikt, maar de chemie tussen Clooney en Pitt spatte er wel weer vanaf. 3 delen is wel zat op, het succes van deel 1 kunnen ze toch niet meer evenaren.

niet ingelogd

109.067 gebruikers | 64.645 films | 23.981 regisseurs | 2.516.136 berichten | 3.549.495 stemmen