132.196 gebruikers | 82.896 films | 30.189 regisseurs | 3.421.432 berichten | 4.774.925 stemmen

locatie: Films » Drop Dead Fred (1991) » Info

Komedie / Fantasy
103 minuten

geregisseerd door Ate de Jong
met Phoebe Cates, Rik Mayall en Marsha Mason

Elizabeth's denkbeeldige kindervriend Drop Dead Fred verschijnt plotseling en onaangekondigd weer in haar leven. In de jaren dat ze elkaar niet zagen is Elizabeth opgegroeid, maar Fred echter niet...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 22:48 uur
een heel geinig filmpje. en: jeugdsentiment!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 22:49 uur
Ate de Jong? Is dat een Nederlander of zo?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 22:50 uur
Lijkt er wel op als je zijn andere films bekijkt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 22:54 uur
Tuurlijk is dat een NLander.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 23:01 uur
Ate de Jong? Is dat een Nederlander of zo?

Heeft `Een vlucht regenwulpen` geregisseerd.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2002, 10:37 uur
dit was zijn eerste in de states. Vond hem niet zo geslaagd. Rick mayal is wel erg sterk maar dat komt niet door de film maar door hem

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2002, 11:12 uur
Vond deze vroeger erg grappig, alleen is die Fred wel vermoeiend..3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2002, 20:06 uur
Rik Mayall is altijd vermoeiend!
Maar wel afschuwelijk leuk ;-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2004, 1:28 uur
Toentertijd was de film wel leuk, maar volgens mij als ik em nu kijk, erger ik me dood. Ik ga voor de eerste indruk! 3 sterren...

soekenahh
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2004, 14:36 uur
Dit is en blijft mijn "jeugd cultfilm", deze heb ik echt 100 keer gezien vroeger :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2005, 17:38 uur
Deze film had ik één keer op een verjaardags feestje van een klasgenootje gezien. Ze is toen, door onze kritiek op de film, huilend op de wc gaan zitten. **

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2005, 18:54 uur
grappige film, vol rare humor. lijkt bij 1 stukske op Poltergeist1, dat stukske van Robbie versus de Clown! vroeger, toen 'k vier was heb 'k zelfs door die film een heel stuk van mijn haar afgeknipt, maar dat verpest em niet!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2006, 18:15 uur
Geregisseerd door Ate de Jong??? Je leert elke dag bij.

Overigens een erg vervelende film dit, Mayall is zooo irritant. Jeugdsentiment in de verkeerde zin van het woord.

1*.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2007, 5:54 uur
Ik ben nogal fan van Rik Mayall . Vandaar dat ik deze film 4,5 ster geef .

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2008, 18:24 uur
grappig, jeugdsentiment en rik mayall (hmm, tenminste in deze film dan, nu is ie nogal ehm uitgezakt)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2008, 0:56 uur
Jeugdsentiment, echt leuk.
Kan me herinneren dat ik vroeger de slappe lach kreeg van die scene dat Fred telkens haar armen beweegt. ;-)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2010, 22:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Tamelijk desastreus toch. Mayall z'n gekende platte zwarte humor kwam hier helemaal niet tot zijn recht. Daartegenover stond Phoebe Cates, die ongeveer net zo interessant was als een zak aardappelen in make-up. Wat was me dat een hoofdpersonage om snel te vergeten zeg. Ook Carrie Fisher was niet meteen memorabel, triest hoogtepunt was de reactie op het zinken van haar huisboot, leek wel non-interesse en dat was zo'n beetje in elke scene het geval. Als klap op de vuurpijl kreeg je dan nog veelvuldig te maken met relatief lange flashbacks, tot daartoe niets verkeerd, maar geen enkele daarvan droeg ook maar iets bij tot het verhaal. Ze gaven enkel maar aanleiding om Mayall's personage nog meer te gaan haten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 4:36 uur
Komop mensen . Deze film verdient echt meer dan 2,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 16:37 uur
Toffe kinderfilm met leuke grappen. Leuk om zien, en niet alleen voor kinderen. ;)

Wees wel gewaarschuwd als je deze met kinderen kijkt. Voor je het weet eindig je ook met een moddertaart op je tafel. :P