132.203 gebruikers | 83.112 films | 30.189 regisseurs | 3.421.668 berichten | 4.775.218 stemmen

The Children of Huang Shi (2008)

Alternatieve titel: Escape from Huang Shi

Children of Huang Shi, The (2008)
368 stemmen | gemiddelde 3,49
mijn stem:
Australië / China / Duitsland
Drama
114 minuten

geregisseerd door Roger Spottiswoode
met Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell en Yun-Fat Chow

De jonge Britse journalist George Hogg redt een groep weeskinderen tijdens de Japanse invasie in China in 1937. Terwijl de Japanners steeds dichterbij komen, neemt Hogg, samen met een Australische verpleegster, de kinderen mee op een meer dan 1000 kilometer lange tocht door China naar een veilige omgeving.

Vanaf 29 februari te koop op Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2009, 21:41 uur
Geweldig film en een waargebeurd verhaal! :o

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 22:40 uur
mooie film maar had er meer van verwacht... maar toch zeker 3.5 sterren

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Children of Huang Shi (€ 12,35)
gratis verzending

Children of Huang Shi (€ 12,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Children of Huang Shi (€ 14,49)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 10:34 uur
Prachtig verhaal, met erg mooie sfeerbeelden. Goed, maar niet bijzonder.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 23:48 uur
mooi verhaal, wat mooie beelden van china middelmatig acteren

13woutie13
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 20:58 uur
Goede film,

Het had alleen veel langer mogen duren voor zon bijzonder verhaal.
Het kwam bij mij een beetje afgeraffeld over.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 14:14 uur
Zeer mooi drama met prachtige beelden van china. aanrader

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 18:40 uur
Het heeft van alles te weinig zou ik zeggen. Te weinig actie, ook al is dat niet waar de makers op uit waren met deze film. Te weinig drama, en zeker te weinig avontuur gezien het verhaal. En tenslotte ook te weinig romantiek omdat ze dat zo nodig toch erbij wouden betrekken.

Het acteerwerk is oké.. de kostuums en decoratie geweldig.

Kortom een goede film, met meer potentie. Of zou het kunnen dat ik wat meer ervan verwachtte door de lieftallige Radha Mitchell (o.a. Silent Hill) en de goed presterende Yun-Fat Chow (o.a. Bulletproof Monk)?

Ik merkte wel een klein foutje op, namelijk toen Chen (Yun-Fat Chow) z'n sigaret afstond aan George (Jonathan Rhys Meyers), en nadat de camera 1 sec wisselde naar Chen, had hij de sigaret opeens niet meer in z'n hand.. achja.. 8|

dit zegt de regisseur er zelf over:

"I never had a story, and then this came along. The film is about people being taken out of their cultures - it's about a young Englishman from a middle-class background trying to break out, who came into this highly different world and found a courage that he didn't expect" aldus de Canadese regisseur Roger Spottiswoode (The 6th Day, Tommorrow Never Dies).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 14:01 uur
Lekkere wegdroom film met mooie beelden en redelijk tot goed acteerwerk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 15:24 uur
Ik ben een fan van dit soort dramatische, epische, visueel sterke verhalen/films. Vele hier vermelde negatieve recensies hebben wel een kern van waarheid, maar voor mij is het de volle 114 minuten genieten.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 11:38 uur
deze film is lange tijd mijn favoriet geweest. en dta is die nog steeds! alleen al de manier van praten(engels accent) vind ik super.
het verhaal is ongelooflijk mooi, en dan niet te vergeten het landschap, de cultuur en de acteurs.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 11:39 uur
Decec schreef:
Geweldig film en een waargebeurd verhaal! :o

gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 17:05 uur
Net als de film 'The inn of the sixth happiness uit 1958' met Curt Jurgens en Ingrid Bergman, ook een waargebeurd verhaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 12:30 uur
Het verhaal klinkt wel goed, en wil ook de film zien vanwege Radha of course. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 7:24 uur
Goede film, geboeid uitgekeken.

"Waar gebeurd is geen excuus" - Gerard Reve

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 20:22 uur
Hankieh schreef:
Lol, op het videotheek doosje staat:
Eerste keer dat ik moviemeter buiten internet tegen kom :P

Komt uit een recensie van dragje, die nota bene 3,0* gestemd heeft. :P

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 14:07 uur
Mooie film met hele mooie omgeving.
De acteurs zijn ook goed en verhaal is mooi en boeiend.

3,5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2010, 16:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Was een best geslaagde vertelling met een ijzersterke Rhys Myers. Het begint allemaal in Nanking, met die oorlog dat ook weer erg medogenloos word weergeven en naderhand komen we terecht in dat kindertehuis wat ook een aaneenschakeling van bijzondere momenten zijn om de oorlogswezen een betere toekomst proberen te geven. Wat in het begin ook niet soepeltjes verloopt maar naderhand komt er vaart in. Ook Chow Yun Fat had een prachtige bijrol. Ook de decoratie en de troosteloze China op de achtergrond was toepasselijk. En het einde met al die speechen van de echte personages was indrukwekkend.

Al met al een zeer knappe vertelling. Weer een lesje geschiedenis erbij.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 5:35 uur
Lang geaarzeld of ik de film met 2,5 zou waarderen, maar de prachtige natuurdecors gaven net dat halve puntje waardoor deze film voor mij een lage 3 scoort. Waarom? Eigenlijk doordat na het boeiende begin de film afzakt naar een bedenkelijk "knip en plak"niveau. Er wordt aan van alles begonnen, maar niets wordt uitgediept. "Mijn vader is mijn held" zegt George Hogg, maar waarom? Hij zat gevangen tijdens de Great War. Maar alweer waarom? Dat komen we niet te weten. En zo zit deze film vol met allerlei Grote Vraagstukken die echter niet uitgediept worden. Wat blijft hangen is het gevoel dat er met een goede regie en een betere cast veel meer in gezeten had.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 23:04 uur
Goed, aangrijpend, waargebeurd verhaal. Goede film, maar toch hier en daar wat matig geacteerd en bij enkele scčnes werd ik wat afgeleid omdat zij overduidelijk in de studio zijn opgenomen. De film is de moeite van het kijken zeker waard.