They Died with Their Boots On (1941)

49 stemmen | gemiddelde 3,06
Western
140 minuten
geregisseerd door
Raoul Walshmet Errol Flynn, Olivia de Havilland en Arthur Kennedy
Generaal George Armstrong Custer krijgt na de Amerikaanse burgeroorlog een post toegewezen waarbij hij een handelsroute vrij moet houden van indianen. Hij besluit een vredespact te sluiten met de indianen, maar zijn superieuren maken het hem onmogelijk en sturen aan op een oorlog.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2005, 23:05 uurDe trailer deed altijd vermoeden dat dit het puurste en grootste spektakel was wat je je maar kon vertellen. En dat valt nog reuze tegen. Flynn en de Havilland in hun laatste film samen als ik mij niet vergis. 3 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2006, 20:19 uurToch wel leuk nostalgisch vermaak en de aanval van de cavalerie is nog steeds geweldig, ook nu nog.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2007, 19:22 uurIk vond Flynn juist een stuk minder, dan bijvoorbeeld in Captain Blood of Dodge City. Ik vond het een van zijn mindere verhalen, maar de Flynn-Havilland sfeer was er wel. De film mocht overigens wel een stuk minder lang duren. Volgens mij bespeurde ik ook nog een bijrolletje van Hattie McDaniel.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juli 2008, 16:47 uurJe kunt allerlei argumenten bedenken deze film over te slaan: gedateerd, zwart-wit beelden, de historische feiten rond Custer worden niet echt gevolgd, etc.
Toch is dit een film die het bekijken waard is.
De relatie tussen Flynn en Havilland is een interessante om te volgen (maar had wel wat meer dynamiek mogen hebben) en de stukjes met de huishoudsters van Havilland zijn gewoon grappig.
De actiebeelden, waarvan er niet al teveel zijn eerlijk gezegd, zijn prima in beeld gebracht, zeker voor die tijd.
Het slagveld bij de Liitle Big Horn is een echte finale waardig.
Er wordt door alles en iedereen aardig geacteerd - geen uitschieters welliswaar - en het is een goed lopend verhaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2008, 17:02 uurIk weet dat deze film destijds zeer populair was.
Hij bevat dan ook een perfecte mix van wat het grote publiek er van verwachtte : een historische achtergrond, romance, humor, actie en strijdgewoel, verheerlijking van heldendom en de vertolkingen van 2 geliefde sterren van het witte doek.
Een bijzonderheid lijkt mij wel de verschijning van een nog erg jonge Anthony Quinn.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2009, 21:14 uurIn deze film wordt generaal George Armstrong Custer ten tonele gevoerd als een sympathieke held, terwijl hij in werkelijkheid helemaal niet deugde.
Het is echter wel een onderhoudende film, met Flynn als de flamboyante Custer.
Hoe het verhaal afloopt mag alom bekend zijn.
Boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen.
Het is wel een western klassieker natuurlijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2009, 11:19 uurAardige western, de opkomst en de ondergang van Custer: 3.5