Silver Streak (1976)

geregisseerd door
Arthur Hillermet
Gene Wilder,
Jill Clayburgh en
Richard PryorGeorge Caldwell wordt tijdens een treinreis verliefd op de vrouw in het compartiment naast hem. Dan ziet hij echter dat het lijk van een vermoorde man van de trein wordt gegooid en gaat hij op onderzoek uit. Zodra de daders bemerken dat Caldwell een getuige was, besluiten ze hem ook van de trein te gooien.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 26 juli 2002, 0:14 uurDit is toch ook een uitstekende Kerstfilm geworden ( zullen we daar eens een forum voor oprichten ) .
Zeer onderhoudend geen Murder on the Orient-Expres
3,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2004, 22:07 uurVooral ook erg grappige film met Wilder en Pryor in hun hoogtijdagen. Goede film met een spectaculaire climax, vooral voor die tijd.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2005, 13:00 uurLeuke film, de beste van het duo Wilder-Pryor met alle ingredienten: natuurlijk humor, maar ook spanning, actie, drama en spektakel. Clifton James zet weer eens een maffe sheriff neer (in navolging van de Bondfilm Live and Let Die), en Patrick McGoohan is een lekker sinistere schurk. Een heel erg onderhoudende film.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 november 2005, 22:14 uurEen zèèr leuke feelgood.
Heb em nog in de bios gezien.
Zal mij trouwens benieuwen of ie alsnog op dvd uitkomt.
Iemand??
3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2006, 14:10 uurIk heb mij rot gelachen om dat stukje dat Gene Wilder vermomd wordt als neger. Leuke, grappige film dit!
*** en een half
4,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2006, 19:15 uurHeb em eindelijk op dvd en weer even gezien....hoe vaker je em ziet , hij blijft leuk.
Samen met STIR CRAZY...2 van de beste comedy`s van `t tweetal.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2007, 12:36 uurSpannend en ook nog bij vlagen komisch.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2008, 19:03 uurEen "oudje" maar blijft leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2008, 19:57 uurMisschien wel de beste van het komische duo Pryor en Gere. Het spannende verhaal doet de film zeker goed. Ook de rest van de cast is sterk. Goed.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2009, 7:01 uurHad deze in mijn tienerjaren heel vaak gezien en, shoot me, ik vind het nog steeds een leuke film. Wilder en Pryor vormen een leuk koppel in een maf verhaal waarin ze verwikkeld raken in een moordmysterie. Film heeft vaart, geslaagde grappen, charmant spel, Henri Mancini en een fout sentimenteel jasje. Dikke pret.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2009, 14:58 uurZeer onderhoudende film, de combinatie van de acteurs doet het ook goed. Spannend maar ook grandioos einde bij deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 13:17 uurHeerlijke film met Gene Wilder en Richard Pryor als de 2 echte uitblinkers.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 13:38 uurDeze mag wel weer eens op tv komen. Kan rtl deze niet uitzenden?? dan maar met reclames, is nog altijd beter dan niets.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 14:27 uurEen leuke genietbare klassieker met een spannend verhaal.
[permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 14:52 uurPhantasm schreef:
Een leuke genietbare klassieker met een spannend verhaal.
Zo is dat zulke films zien we te weinig op de beeldbuis.
verveeld geen minuut zeer vermakelijk!!

[permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 21:14 uurDick2008 schreef:
Na lange tijd deze weer eens gezien. Laatste 20 minuten blijft wel het sterkste van de hele film, met een geweldige finale. Gene Wilder is goed en komisch. Jill Clayburgh is mooi en het aandeel van Richard Pryor is niet gering, met verder goede acteurs in bijrollen, maar het blijft toch vooral een Gene Wilder-film. Er zitten tussendoor dan ook erg leuke scènes.
De film kent wel een heel onduidelijke lijn wat genre betreft. Het begint romantisch maar op gegeven moment ligt de misdaad met thriller-elementen er heel sterk bovenop ook al wordt deze afgewisseld door mysterie, romantiek en veel komedie en actie. Mooie opnamen van de trein, vliegtuig en het Amerikaanse landschap. Ondanks 1976 ziet de film er helemaal niet zo gedateerd uit. Eerste helft 3.0 / tweede helft 4.0.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 10:56 uurAardige onderhoudende film ondanks zijn gevorderde leeftjd
3,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 16:11 uurInderdaad gewoon een leuke onderhoudende komedie / Thriller. Het verhaal zat best leuk in elkaar en met de uitvoering zat het ook goed. Verder zitten er best veel veel grappige momenten in maar ja wat wil je ook als Gene Wilder en Richard Pryor erin meespelen. Beiden speelden ook goed en vooral leuk en dan met name Gene Wilder die ook de hoofdrolspeler was. De beelden zagen er overigens best fraai uit. Het was ook leuk om Richard Kiel (Jaws uit James Bond films) te zien spelen in deze film. Hij speelt uiteraard weer de bekende slechterik.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 0:53 uurLekkere film. Pryor en Wilder op hun allerbest. Het laatste half uur werkt perfect naar de climax toe. Zulke films maken ze jammer genoeg niet meer.