132.210 gebruikers | 83.342 films | 30.189 regisseurs | 3.421.908 berichten | 4.775.847 stemmen

locatie: Films » Vier Minuten (2006) » Info

Drama
100 minuten

geregisseerd door Chris Kraus
met Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung en Sven Pippig

Pianiste Traude Krüger geeft al meer dan 60 jaar piano-les in de vrouwengevangenis Lückau. Ze krijgt nu te maken met een nieuwe leerlinge, Jenny. Zij is een moordenares, jong, volkomen onberekenbaar en ondoordringbaar en bovenal.. een voormalig wonderkind op de piano.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 10:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooie film met goed getroffen desolaat decor. Je vraagt je in het begin van de film af in welk tijdsbestek het verhaal zich afspeelt, het ziet er uit als in de voormalige oost-blok periode, maar aan de kapsels van de vrouwelijke gevangenen te zien en later een glimp van een laptop, blijkt dit gebeuren zich in de huidige tijd af te spelen.

Heel goede vertolking van Monica Bleibtreu, die zich allengs ontpopt van een bittere gesloten vrouw naar iemand die haar emoties toont van verdriet, betrokkenheid en zelfs een lach. Ook de rol van Hannah Herzsprung mag er wezen met haar koude onverschilligheid, woede-uitbarstingen, muzikale virtuositeit en de affectie die zij toont naar haar pionolerares.

De bewaking en directievergaderingen komen wat onwerkelijk en ongeloofwaardig over, maar zijn verder niet storend voor het verloop van deze geschiedenis.

Werkelijk een fenomenaal slotstuk!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2010, 10:29 uur
Nog al irritant filmpje,

Grotendeels ronduit saai, vervelende rol van die gevangene die alleen maar dezelfde boze kop op kon zetten en als het haar niet uitkwam gewoon met de boel ging smijten. Pianospel was wel aardig wat erin zat al deed een deuntje dat de hele tijd terugkwam me erg veel denken aan een sinterklaasliedje.

Voor de rest weinig bijzonders, bij vlagen vermakelijk maar grotendeels behoorlijk saai, en wát een verrassend einde :Z

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Vier Minuten (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Vier Minuten (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Vier Minuten (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 21:36 uur
scorsese schreef:
Aardig, ingetogen en soms wat langdradig drama. Zeker niet het standaard leerling/student-filmpje. Helaas mist de film soms een beetje richting en wordt niet alles duidelijk. Wel twee prachtige vertolkingen van de twee hoofddrolspelers.

Hier sluit ik mij graag bij aan.

Sombere film, maar het onderwerp is er ook naar.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 23:33 uur
Wauw. Wát een geweldige film. In lange tijd niet meer zo'n geweldige film gezien. Meeslepend, imponerend, en wat mij betreft niet meer dan logisch dat deze film veelvuldig in de prijzen is gevallen.