134.891 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.022 berichten | 4.929.650 stemmen

locatie: Films » Freedom Writers (2007) » Info

Drama
123 minuten

geregisseerd door Richard LaGravenese
met Hilary Swank, April Lee Hernandez en Mario

Een nieuwe lerares heeft moeite met het gedrag van haar leerlingen. Al spoedig merkt ze dat die houding veroorzaakt wordt door de gruwelen waarmee ze op straat in aanraking komen. Ze begint met een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. De interesse is in het begin niet groot, maar hoe verder het project komt, hoe groter de invloed op hun gedrag blijkt te zijn.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 10:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nee, deze zeker niet aan je voorbij laten gaan! Wat een prachtige film zeg. Ik had op het begin echt een andere film verwacht maar toen ik het plot las veranderde er wel iets maar toch had ik iets anders verwacht. Maar het is gelukkig beter geworden.

Wauw, wat is Hilary Swank toch een geweldige actrice! In alle details was ze gewoon geweldig, elke seconde van de film als zij in beeld was deed ze zonder 1 enkel foutje of irritatie en dat was gewoon briljant. Vooral de gesprekken in het klaslokaal dat de jongeren echt nog manieren en respect moet opbrengen waren ook erg mooi. In de stiltes kreeg ik gewoon kippenvel met flinke hartkloppingen en vochtige oogjes. Je voelde de spanning gewoon, je voelde de emotie van iedereen en je leeft echt mee maar vooral met Swank die echt haar best probeert te doen op het begin maar niemand die daar iets van aantrekt. Later werd het toch een beetje overdreven allemaal toen ze elkaar toch gingen respecteren en Swank ook een erg hoog stemmetje opzetten alsof ze nog op de kleuterschool zaten maar daar heb ik me eigenlijk niet echt aan gestoord omdat ik gewoon benieuwd was wat ze nou weer voor spelletje heeft verzonnen.

Eigenlijk iedereen zet zijn steentje bij, en dat doet iedereen met het juiste gevoel en je word er ook echt ingetrokken!

Imelda Staunton als Margaret was ook echt erg hoor. Ze was bijna net zo erg als toen ze Lerares Omber speelde in Harry Potter deel 5. :P Wel een goed acteerwerk natuurlijk.

Toch vond ik dat er te lang werd doorgegaan over Anne Frank. Ze werd heel vaak genoemd, natuurlijk vond ik dat erg leuk maar had ook meedere dingen aanbod willen zien komen.

Het einde is voorspelbaar, maar toch hoop je zoiets wel. Al moeten ze het natuurlijk wel een keer zonder Erin Gruwell doen, dat ze ook zo kunnen zijn zonder haar.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 11:46 uur
Vermakelijke film met een grote maar.

Deze verhalen trekken mij altijd wel. Freedom Writers is ook zeker niet de eerste film die dit onderwerp behandelt, maar wederom bevalt het mij. Goede acteerprestatie van Hilary Swank die met haar gelaatsuitdrukking heel overtuigend overkomt.

Maar ik kan de kritiek van de laagstemmers volkomen begrijpen. Het is wel erg onwaarschijnlijk hoe makkelijk alles gaat, hoe hun problemen worden opgelost en hoe de hele bende verandert in makke lammetjes.

Daarom ga ik voor de middenweg, want nogmaals, ik vond het wel aangenaam om te zien en er zat een opvallend hoog tempo in.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 17:04 uur
Mooie ontroerende film over hoe kinderen kunnen veranderen als ze maar betere omstandigheden krijgen aangeboden. De lerares heeft de kinderen snel voor zich gewonnen en krijgt daarna weinig tegenslag meer, alleen in haar priveleven als haar man haar verlaat omdat hij dit leven met haar niet meer wil.

Het heeft niet de normale cadans van een Hollywoodfilm, van voorspoed naar tegenspoed en dat nog een paar keer om te eindigen in voorspoed. Dat is vaak het nadeel van "waar gebeurd", het zorgt niet voor een mooi plot. Toch stoort dat niet. Tegenslag in Hollywoodfilms is vaak ook gezocht.

De keuze voor de Holocaust als vergelijking met hun eigen leven lijkt vergezocht, maar geeft hun de kijk op een jeugd die nog erger was en brengt hun ertoe respect te geven - aan de holocaust-overlevenden, iets dat ze niet hebben geleerd.

De acteurs zijn wel 20 jaar en ouder en lijken vaak iets te oud voor de leeftijd (14/15) die ze spelen.

Misschien ook maar eens een dagboek beginnen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 19:31 uur
Verschrikkelijk wat staat deze film hoog aangeschreven. Maar goed ieder zijn mening maar ik vond het een slecht aftreksel van Dangerous Minds wat ik wel weer een goeie film vond.
Het kan dan wel waar gebeurd zijn maar zo heel bijzonder vind ik het verhaal niet. Ook vind ik de lerares niet zo dapper als dat ze moet overkomen, zij is immers na vier jaar gestopt met les geven en heeft een baantje gezocht op een universiteit. Dus dit klasje is ook haar enige klas geweest op die school. Natuurlijk kunnen ze er scenes in de film proppen waar je tranen van in je ogen krijgt maar als dat de enige reden zal moeten zijn om de film goed te beoordelen... nee niets voor mij.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 14:37 uur
Leuke film, grappig dat de kinderen allemaal zo onder de indruk zijn van een Nederlands meisje (Anne Frank). Ik ken het boek Anna Frank niet maar moet erg goed zijn, zie ook dat er een film van gemaakt is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 15:23 uur
Ik neem aan dat je Anne Frank haar geschiedenis wel kent? Dus wat ze allemaal heeft meegemaakt.

De film kan ik zeker aanbevelen! Echt een prachtige film vind ik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 16:29 uur
Mooie film in zijn genre,
in een moderner jasje gestoken.
Hilary Swank is echt 1 van de veelzijdigste actrices
die ik ken, wat zet ze hier weer een goede rol neer!
Erg vermakelijke film, met ontroerende momenten,
Realistisch ook helaas.

3,5 *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2011, 10:07 uur
Hilary Swank bewijst met deze film dat ze wel degelijk een potje kan acteren!
Heb echt de hele film lang genoten van hoe ze haar rol als lerares van een stelletje pubers invulde.

Was eerlijk gezegd van plan niet een heel hoge score te geven omdat ik vond dat het allemaal wel heel makkelijk ging. Ik werk zelf ook dagelijks met pubers en een dergelijk omslagpunt heb ik nog nooit meegemaakt.
Tot mijn grote verbazing bleek tijdens de aftiteling dat het wel degelijk een waargebeurd verhaal was.

Het verhaal met de klas en wat er in de klas gebeurd wordt sterk uitgewerkt. Helaas vond ik daarom de uitwerking van haar relatie met haar man, gespeeld door Patrick Dempsey, een stuk minder.
Ook wat er nou op straat gebeurd met haar leerlingen had wat meer aan bod mogen komen.
Maar al met al verdient de film een ruime voldoende, vooral door Swank.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2011, 18:55 uur
Hele goeie film vond ik

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 15:56 uur
Enorm goede film.
Wat is Hilary Swank hier een steengoede actrice.

Deze film heeft heel veel indruk op mij gemaakt.
Het heeft mij heel benieuwd naar het boek gemaakt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 12:17 uur
gisteren avond gekeken op duitse zender vox was goede film lijk veel op a danger mind met michele pheifer