134.891 gebruikers | 85.697 films | 31.044 regisseurs | 3.508.019 berichten | 4.929.643 stemmen

locatie: Films » Enchanted (2007) » Info

Fantasy / Avontuur
107 minuten

geregisseerd door Kevin Lima
met Amy Adams, Patrick Dempsey en Susan Sarandon

In de perfecte animatie-wereld heerst een tovenares-koningin totdat haar stiefzoon een vrouw gevonden zal hebben. Wanneer hij bij toeval in het bos een naïef meisje ontmoet, vraagt hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt zij echter in het hedendaagse New York, waar zij zich uiteraard geen raad weet. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter gevolgd, evenals een dienaar van de boosaardige koningin, die haar plannen in het honderd gooit. Dan besluit zij maar zelf een eind aan de voorgenomen idylle tussen haar stiefzoon en het bosmeisje te maken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2011, 11:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heb destijds moeten kiezen tussen Alvin And The Chipmunks en deze. Ik heb deze gekozen omdat Alvin vol zat. Heb me redelijk vermaakt, tis wel een standaard disney-filmpje. De liedjes waren leuk maar een beetje veel te overdreven.
Die Pip was ook een leuke toevoeging.

Die draak zag er wel zéér fake en digitaal.

Al bij al een redelijk vermakelijk filmpje.

3***

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2011, 16:33 uur
Net wat te kinderachtig voor mij. Hij doet het hoogst waarschijnlijk goed als familie/kinder film maar ik was het uiteindelijk vrij snel zat.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Enchanted (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Enchanted (€ 17,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Enchanted (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 17:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Kleurrijk, muzikaal en bijzonder vrolijk sprookje waarbij een aantal tekenfilmfiguurtjes terecht komen in de echte wereld (New York). De humor zit hem vooral in het feit dat de sprookjesfiguurtjes zich nog steeds als sprookjesfiguurtjes gedragen in de echte wereld. Wel erg braaf allemaal en ook het einde met de de draak valt een beetje tegen. Maar de cast maakt er het beste van en Amy Adams is zowel grappig als aandoenlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 22:51 uur
Ik kan er niet aan doen

maar wat een ongelooooflijk leuke film is dit
Disney is zich bewust van zijn cliché's
en is niet bang om ze in vraag te stellen

Dit blijft een uiterst mooie disneyfilm met leuke liedjes, leuke beelden, grappige momenten
En ik had toch één moment bij de balscène waar ik toch wel bij gezucht heb!

Enig minpuntje: het einde mocht anders van mij. Het paste niet in het geheel van de film vond ik.
Maarja, dat zal ik maar door de vingers zien

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 13:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Absoluut niet mijn genre deze sprookjesachtige film die zich afspeelt in Andalasia en New York.
Toch vind ik de hoofdrolspeelster Ms Adams charmant en ook Mr Dempsey speelt goed. De eekhoorn Pip vind ik het geinigste karakter samen met de schattige Morgan die ik ook de beste grap van de film maakt over de creditcard. De vele liedjes vind ik erg vervelend maar goed het is nu eenmaal een typische Disney-film en ik zal de film mild beoordelen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 21:20 uur
Echt een mooi verhaal over het fictieve Andalusia en het drukke Manhattan van New york city.Voor mij voorspelbaar einde met toch enkele verassende wendingen,goed geacteerd en super special effects.Of het nu voorspelbaar is of niet dit is een prachtige film over sprookjes en de realiteit waar sprookjesfiguren met mensen en andersom samenleven.De aspecten uit de andere sprookjes films komen namelijk ook aan bod:Het muiltje van assepoester en dat het bijna middernacht,de pratende chipmunks zoals knabbel en babbel maar vooral:De boze stiefmoeder die haar aan een appel laat bijten vervolgens wordt ze wakker gekust door haar prins en de prins moet haar gaan zoeken in Manhattan samen met het hulpje van de boze stiefmoeder.Gespeeld door Susan Sarandon.Echt een leuke films voor al wie van New york houdt,sprookjes en knappe mannen.James Marsden,Patrick Dempsey.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 16:16 uur
'k vond het een leuke film. De film begint als een klassieke Disneytekenfilm, maar gaat dan over in een film met echte personen.
De film kan 'k zeker aanraden voor mensen die graag naar de typische tekenfilms van Disney (Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester, ...) kijken. Vaak komen een stukjes uit die films, maar hebben ze vaak een komische twist: zo wordt er ook schoon gemaakt met behulp van dieren, maar dan eet bv een duif een sprinkhaan op :)
De finale was er misschien wel wat over, maar in dit soort films mag dit wel eens.
De cast deed het goed, vooral Amy Adams. Susan Sarandon had 'k eigenlijk niet herkend als stiefmoeder. Ook een petje af voor James Marsden die mocht rondhollen in nogal belachelijke klederdracht :)
Voor de rest bevat de film ook een aantal liedjes die het plaatje compleet maakt.
Zoals reeds gezegd, een aanrader wie eens een feelgoed film wil zien in een typische (of misschien toch niet zo typische) Disneyfilm.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 22:28 uur
Wat een heerlijke typische Disney feelgood film!!
Was elke keer toch wel benieuwd naar deze film. Eindelijk de tijd ervoor genomen om hem te zien en hij is mij ook zeker wel bevallen. Dit is natuurlijk wel typisch een love it or hate it film. En ik kan me ook wel in vinden dat mensen deze film te kinderachtig vinden, dat is natuurlijk ieder zijn eigen mening. Verhaal voorspellend en happy ending? Ja, maar wees eerlijk wat verwacht je dan het blijft een Disney film in positieve zin. (maar daadoor zeker niet slecht!!).
Wel een mooie prestatie om van cartoon naar reality te gaan, en dat is mooi/knap gedaan in deze film. De cast heb ik niks op aan te merken, genoot ervan. Evenals de hoeveelheid songs. Wat ik al zei love it or hate it. Het waren aardig wat songs maargoed het past wel in deze film, en het zijn ook wel mooie songs.
Dus kortom lekkere feelgood film, om 107 minuten aan de realiteit te ontsnappen, gedachte en verstand op nul en genieten, of je nu jong of oud bent!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 20:34 uur
Ik zet eigenlijk niet zo vaak een Disney film op, maar deze vind ik erg leuk.
Een echte feelgood film, romantisch, kleurig en vrolijk. Een naïeve en lieve, erg wereldvreemde, sprookjesprinses belandt in hartje New York, een garantie voor veel verwarring en komische situaties.

Leuke, prima acterende, hoofdrolspelers en een (geanimeerde) eekhoorn als hulpje. Het kleine meisje (Rachel Covey) acteert ook heel overtuigend, net als Susan Sarandon als de boze stiefmoeder. Verder vond ik dit een geslaagde combinatie van film en animatie. Ik ben echt positief verrast met deze film.