134.891 gebruikers | 85.697 films | 31.044 regisseurs | 3.508.019 berichten | 4.929.641 stemmen

locatie: Films » Space Cowboys (2000) » Info

Avontuur / Sciencefiction
130 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Tommy Lee Jones en Donald Sutherland

Een Russische satelliet heeft problemen, en dreigt neer te storten op aarde. Een crew van oude mannen moet 'm redden, aangezien zij de enige zijn die de verouderde technologie begrijpen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 19:01 uur
redelijke film, maar op bepaalde momenten ietwat ongeloofwaardig vond ik

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 20:56 uur
Een verhaal over oudere mannen die de ruimte worden ingeschoten omdat enkel zij weten hoe ze een probleem moeten oplossen. Misschien niet erg realistisch, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. De acteurs doen het prima, maarja wat verwacht je ook van deze ervaren mannen.
Ik vond vooral het eerste deel van de film het beste. Als ze de ruimte worden ingeschoten wordt de film iets minder goed, maar saai is het nooit.
Space Cowboys is dan wel geen superfilm, maar gewoon een goede film.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Space Cowboys - Fr (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Space Cowboys - Fr (€ 10,99)
gratis verzending

Space Cowboys -Fr- (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 12:14 uur
leuke film, niet bijzonder maar gewoon lekker wegkijken.
Dankzij Eastwood toch nog 3*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 7:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het eerste uur vond ik heel vermakelijk om te zien. Het is leuk om te zien hoe die ouwetjes zich voorbereiden voor de ruimtereis. De humor onderling maakt het erg leuk om naar te kijken. Is ook niet zo verwonderlijk want twee van mijn "old time favourites" spelen in deze film, nl Clint Eastwood en Donald Sutherland.

Helaas vond ik de ruimtereis een beetje te hoog "Armagedon" level hebben. Dit gedeelte had wat mij betreft veel korter gemogen. De scene waarin het karakter van Tommy Lee Jones zich opoffert omdat hij toch al ongeneeslijk ziek is zag ik al aankomen vanaf het moment dat het duidelijk werd dat hij ziek was.

Maar wat ik al zei, het eerste uur van de film maakt heel veel goed.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 21:02 uur
wow, wat een cast zeg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 18:21 uur
Inderdaad wat een cast maar ook wat een cliché Hollywoodfilm. Dankzij de ijzersterke cast blijft de film net overeind maar het verhaal stelt weinig voor.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 18:14 uur
Het verhaal en de geloofwaardigheid zijn allebei geen belangrijke punten aan deze film, en ongetwijfeld ook niet zo bedoeld. Dat je je daar aan stoort bij films die zichzelf wel 100% serieus nemen snap ik, maar bijv. over deze film niet. Gewoon een leuke film met een knipoog en een aantal hele goede acteurs. Ik vond hem goed.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2010, 4:04 uur
Leuke cast, matig verhaal, vermakelijke film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 15:00 uur
Heerlijk vermakelijke film! Met een top cast.
Kijkt heerlijk weg en zit nog humor in ook!
Ben dan ook wel fan van Tommy Lee Jones, alleen die stem al!
En Clint Eastwood is altijd goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 10:24 uur
Heerlijke film dit.. paar keer goed gelachen.. vooral die kop van Donald in de ruimte dat ie van boven het beeld in komt zweven met die schitterende bril van hem haha . Wat een kop heeft die vent.. echt geweldig :D woef woef !

Naar mate de film vordert word het wat minder maar geef deze film toch een 3,5.
Zit genoeg humor in plus dat ik me geen moment verveeld.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 13:23 uur
Topper. Het sarcasme druipt er geregeld vanaf. Volgens mij hadden de heren er ook veel zin in. Veel van de grappen zijn geslaagd. Mooi is dat de film geregeld 'omslaat' van grappig naar jolig naar spannend. En met nog een lekkere koude oorlog snuif erbij is dit voor mij een heerlijke avondvuller. ^O^

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2011, 8:53 uur
Heerlijke onzin, redelijk pretentieloos Amerikaans actiefilmpje doorspekt met clichés, met her en der genoeg zelfspot om het twee uur lang vol te houden. Bovendien geen overbodig vals sentiment zoals in Armageddon (zorg goed voor mijn dochter, enter dikke traan over wang) en geen Aerosmith, dat scheelt ook. Iedereen speelt natuurlijk zwaar op routine, maar dat is totaal niet erg. Special effects kunnen er ook mee door, CGI wordt slechts spaarzaam gebruikt, vooral in snelle actiescenes, waar het niet zo opvalt en voor fans van ruimtevaart is er ook veel ander eye candy.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2011, 11:52 uur
Dit is gewoon een leuke film met een net zo'n leuke cast...

De humor is heerlijk aanwezig en de vaart zit er ook lekker in, hierdoor kijkt de film prima weg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2011, 20:29 uur
Fijne 'oude zakken' prent die eigenlijk vooral vermakelijk weet te zijn door het constant gekibbel (of zeg maar gegrom) tussen de vier senioren. Naar de climax toe wordt het allemaal helaas nogal saai, langdradig en ook ruimtebeelden zijn cinematografisch niet bepaald denderend. Ouwe Clint kan tenslotte natuurlijk nooit weerstaan aan een overdreven 'schmaltzy' einde.

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 10:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Redelijke film, maar weinig bijzonders verder.

Deze film lijkt vooral een soort excuus van Eastwood te zijn, om eens lekker met ouwe mannen onder elkaar te kunnen bakkeleien op de filmset. Een andere verklaring heb ik er niet voor, want verder slaat Eastwood de plank enigszins mis.

Het eerste gedeelte van de film is duidelijk het best. Eastwood, Jones en Sutherland hebben er duidelijk zin in en zorgen voor een aardig komisch onderhoud in het eerste gedeelte van de film. Op het moment dat de ruimte in gegaan wordt, wordt er alsnog door Eastwood getracht, om er een spannende realistische film van te maken, maar dit komt helaas niet zo goed uit de verf. Spannend wordt het helaas niet, maar wel iets te dramatisch. De dood van Jones had voor mij niet zo nodig gehoeven en werd nogal melodramatisch gebracht.

Maar verder dus een redelijke film, dankzij het vermakelijke eerste gedeelte en leuke ouwe jongens krentenbrood geouwehoer van de heren.