134.890 gebruikers | 85.696 films | 31.044 regisseurs | 3.507.954 berichten | 4.929.557 stemmen

locatie: Films » Repo Man (1984) » Info

Komedie / Sciencefiction
92 minuten

geregisseerd door Alex Cox
met Harry Dean Stanton, Emilio Estevez en Tracey Walter

Otto neemt ontslag van zijn baan bij de groentezaak. Hij raakt bevriend met een 'Reposession Man' en raakt aangetrokken tot het beroep. Tegelijkertijd wordt een pakje uit een overheidslab meegenomen. Het pakje heeft vreemde effecten op iedereen die het ziet en het is verstopt in een auto waar de overheid veel geld voor over heeft...

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 13:25 uur
Heerlijke onzin, vooral het laatste half uur gaan alle registers open. Te koop voor bijna niets, dus ik zou zeggen schaf hem gewoon aan.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2010, 21:03 uur
Cut-cult.

Wat opvalt, naast een aardige soundtrack, is het feit dat alles prima in beeld wordt gebracht en het verhaaltje op zijn minst origineel is. Evenals de montage al is die waarschijnlijk vooral onbedoeld komisch. Tevens is het script een rommeltje en zakt een en ander halverwege behoorlijk in naar zeer bedenkelijk niveau.

Matig.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Repo Man (€ 25,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Repo Man (€ 27,98)
gratis verzending

Repo Man (€ 28,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 14:26 uur
Had toch vooral een meer over de top film verwacht. Tuurlijk is het plot onzinnig en zitten er een aantal wtf momentjes in. Maar over het algemeen is het toch een behoorlijk rechtlijnige film over de speurtocht naar een auto die veel geld oplevert en waar iets vreemds in de kofferbak zit.
Voor de rest viel me eigenlijk op dat de film helemaal niet zo amateuristisch leek, iets wat ik wel meer bij pulp/cult films verwacht eigenlijk. De film was toch iets te gelikt naar mijn smaak.

Prima te doen, maar als je echt een absurde film in bijvoorbeeld een Troma stijl verwacht zit je toch wel verkeerd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 17:53 uur
Opmerkelijke poging om een zeer bizarre film te maken die zich totaal niet niet aan de 'regeltjes' van de 'normale' film houdt, maar bij mij kwam de film gewoon niet goed over: ik keek nooit echt zeer geboeid en vond het ook eigenlijk nooit grappig. Ik was slechts de hele tijd verbaasd.
Tja, 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 13:20 uur
Een ok film waar ik eigenlijk meer dan dat van verwacht had. Qua gekkigheid had ik er eigenlijk meer van verwacht. Dat neemt niet weg dat de film een aangename wegkijker is met veel leuke dialoog en prima acteerwerk. Ik sluit me bij eerdere comments aan dat de film helemaal niet zo low budget oogt als dat hij daadwerkelijk is. Een vreemde eend in de bijt van het Masters of Cinema label. Door hun release van Hausu had ik soortgelijks verwacht qua absurditeiten maar Cox' film is vooral een goed gelukte b-film die productietechnisch erg goed in elkaar steekt maar niet zo cult als zijn reputatie deed vermoeden.