Hadashi no Gen 2 (1986)

Toshio Hirata en
Akio Sakaimet
Masaki Kôda,
Kei Nakamura en
Takami AoyamaDrie jaar nadat de atoombom op Hiroshima is gevallen, helpen Gen en zijn geadopteerde broer Ryuta, een groep oorlogswezen. Een grote orkaan treft de stad en vaagt het weeshuis weg. Gen helpt de weeskinderen om een nieuw tehuis te bouwen op een verlaten stuk grond. Ondertussen gaat echter de lichamelijke toestand van zijn moeder met rasse schreden achteruit.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2006, 20:39 uurOok de opvolger van Hadashi no Gen is erg goed. Nu wordt de nasleep van de Bom behandelt, met name het lot van de straatkinderen (de dubbeldvd is ook gekoppeld aan WAR child). De scene waarin Gen de brandwonden van een vriendinnetje likt is erg aangrijpend en vertederend. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2010, 21:49 uurIk ben het met Ramon eens: dit tweede deel is ook best het aankijken waard. Volgens maakt deze film wellicht nog wel meer impact als realistische films als 'Black Rain' en 'Children of Hiroshima'.
Ik hou wel een retrogevoel over aan de tekenstijl (vanwege soortgelijk uitziende tekenfilmseries als 'alleen op de wereld', 'Heidi', 'Candy' etc., die toen ik klein werd altijd op tv waren!