Absence of Malice (1981)

geregisseerd door
Sydney Pollackmet
Paul Newman,
Sally Field en
Bob BalabanMicheal Gallagher, een zakenman met schimmige connecties, leest in de krant dat hij het onderwerp is van een onderzoek naar criminaliteit. Ineens is alles waar hij ooit hard voor gewerkt heeft in opspraak. Hij ontmoet Megan Carter, een ambitieuze journaliste en de auteur van het gewraakte artikel. Samen komen ze erachter dat het verhaal met opzet is uitgelekt naar Carter, als onderdeel van een complot en opgezet door degene die het onderzoek leidt. Koste wat het kost wil Gallagher de waarheid achterhalen, niet alleen om zijn integriteit terug te krijgen maar ook zijn leven.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2003, 23:16 uurkocht deze op DVD op een rommelmarkt vorig jaar voor een prikje (5 Euro als ik het me goed herinner),
en hij is verrassend goed.
Een boeiend verhaal, een sobere maar degelijke Paul Newman en een paar heel goede bijrollen. Enkel Sally Field's personage leek me wel een beetje heel erg naiëf en zelfs dom ...
Een dikke ***' 3,5 op 5 ***'
3,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2007, 19:44 uurik kocht deze dvd op vakantie in italie afgelopen jaar voor een prikje (6 euro als ik het me goed herinner) en ik vond hem ook zeer vermakelijk. Het is een heel rustige film met een prachtige rol van Paul Newman die daar ook een oscarnominatie aan over hield. Het verhaal vond ik niet zo heel erg denderd (de oscarnominatie voor beste screenplay doet mij afvragen hoe de rest er in dat jaar uitzag...)....toch, als newman-fan misschien, 3,5 *
3,0
[permalink] geplaatst op 7 december 2010, 22:46 uurIk vond het juist een vrij matige film. Ik vond het verhaal wat rommelig, en op de één of andere manier slaagt Hollywood er eigenlijk nooit in om de journalistiek op een geslaagde manier in beeld te brengen. Hoewel ik heus niet zal niet zeggen dat al mijn collega's raketgeleerden zijn, ben ik zo'n domme verslaggeefster als het personage van Field echt nog nóóit tegengekomen. Om nog maar te zwijgen over de manier waarop zij en haar eindredacteur met de vriendin van Gallagher omgaan: journalistiek en ethisch gezien klopt dat echt van geen kant!
Newman speelt zoals altijd goed, dat dan weer wel

3,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 20:02 uurBescheiden drama met als voornaamste trekpleister de sterke rol van Paul Newman. Het verhaaltje zit goed in elkaar en is interessant genoeg om de volle lengte te blijven boeien, maar van spanning is geen sprake. Het geheel had van mij wel iets meer richting thriller geduwd mogen worden. Gelukkig is er dan wel de geniale scene met Wilford Brimley tegen het einde van de film, waar alle personages samenkomen voor de spreekwoordelijke ontknoping. Sally Field is zoals altijd wat irritant in de hoofdrol, al moet ik toegeven dat ze hier voor haar doen wel meevalt. Geen topper en van regisseur Pollack heb ik wel eens betere films gezien, maar aangenaam genoeg.