132.208 gebruikers | 83.265 films | 30.189 regisseurs | 3.421.814 berichten | 4.775.564 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Simpsons Movie, The (2007)
2432 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Animatie / Komedie
87 minuten

geregisseerd door David Silverman
met de stemmen van Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 23:05 uur
Iedereen is de film helemaal aant ontleden of aant vergelijken met de serie, maar dit is gewoon een Simpson-aflevering van 90 minuten. Subtiel, politiek getint, scherp, overdreven, vergezocht, out-of-character, creatief, alledaags, absurd, warrig, herkenbaar, onsamenhangend, druk of kinderachtig. Maakt niet uit wat voor laagje de humor heeft in The Simpsons, altijd hetzelfde niveau: simpelweg grappig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 23:17 uur

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Simpsons the movie (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Simpsons the movie (€ 18,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Simpsons the movie (€ 19,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 23:28 uur
Ik ervaar het eveneens als een lange aflevering. Het resultaat is helemaal niet onaardig. Persoonlijk vind ik de (late) jaren '90 het piekmoment van de serie. De film mist voor mij een beetje de spontaniteit die het destijds wel had. Misschien heeft het ook wel te maken met het feit dat het tekenwerk is overgenomen door computers. Het ziet er wel moderner uit dat het 3D oogt, maar daarmee verliest het wel charme.

Het verhaal is in ieder geval leuk. Niet het minste avontuur van the Simpsons, maar ook zeker niet de beste. Er zitten erg leuke grappen tussen en het geheel komt redelijk vertrouwd over. Aan de andere kant vind ik het wel een gemiste kans dat de focus volledig op de Simpsons zelf ligt. In de serie krijgen andere karakters voldoende aandacht. Mijn favoriet, groundskeeper Willy heb ik praktisch niet gezien. Daar liggen echt de gemiste kansen. Daarbij denk ik dat wanneer een film als deze tien jaar eerder gemaakt was, het resultaat een stuk beter zou zijn.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 12:15 uur
Ook een middelmatige aflevering van The Simpsons is gewoon leuk.

Want dat is dit gewoon eigenlijk, een extreem lange aflevering, met een verhaaltje wat ook in 20 minuten kan, en dus verder niet zoveel toevoegt aan de serie. Het tempo is ook wat lager, en ook de grapdichtheid is niet heel erg hoog. Verder snap ik de opgepimpte animatie niet zo. 3D, why?

Alsnog komen er wel flink wat mooie momenten voorbij en vermaak je je elk moment wel, maar het is nergens zo groots als de serie kan zijn. Kijk ik nog liever een stuk of 4 afleveringen in dit tijdsbestek dan deze film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 13:50 uur
Hij ontstijgt helaas niet de gemiddelde aflevering van de simpsons. Sterker nog, hij is minder. Jammer. Vermakelijk, dat zeker wel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 14:39 uur
Number23 schreef:

Toch zie ik een groot verschil tussen de film en de serie, nl. dat de film duidelijk wat meer op kinderen gericht is: meer stunts, meer actie, meer avontuur..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:35 uur
yeyo schreef:
Number23 schreef:

De betere 25min episodes bevatten vaak diepzinnigere grappen, hebben een betere opbouw en ook vaak meer impact. Ook de muziek is vaak beter.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 22:15 uur
Nehhh, de Simpsons is niet echt aan mij besteedt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 6:38 uur
Gewoon leuk zoals een aflevering van "The Simpsons". Ben trouwens geen echte fan van deze reeks. Gelukkig duurt hij niet al te lang

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 7:52 uur
Als je nog nooit de serie hebt gezien, is dit een goede beginner.

The Simpsons Movie heeft mij aangezet om de serie ook te bekijken. Deze film is grappig, spannend en goed gevonden. 3,5*