Scream 2 (1997)

geregisseerd door
Wes Cravenmet
Neve Campbell,
David Arquette en
Courteney CoxTwee jaar na de tragische gebeurtenissen uit deel 1 proberen Sidney Prescott en Randy Meeks verder te gaan met hun leven. Gale Weathers heeft een boek geschreven over de gebeurtenissen, dat verfilmd wordt onder de naam "Stab", met Tori Spelling in de hoofdrol. Als de première datum dichterbij komt, beginnen de moorden echter weer.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 11:38 uurIk kocht deze film in een oud tweedehands winkeltje in de stad. Ik heb deze film dezelfde dag gelijk gekeken. Echt heelemaal geweldig, ik hou van deze film!
3,0
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 20:04 uurOok Wes Craven weet wel dat een vervolg meestal niet meer even goed scoort als het origineel omdat alleen al de originaliteit weg is.
Toch is Scream 2 zeker niet slecht en gaat verder met dezelfde typische kenmerken van de Scream reeks.
Ook de (vaste) acteurskern doet het weer goed een laat de prent in een goede vaart voortdraven.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:42 uurEen verplicht vervolg, dat het niveau van deel 1 niet haalt, maar nog redelijk vermakelijk is.
Wat wel erg leuk is aan deze film, is de discussie over hoe een sequel eruit zou moeten zien. Dat soort relativerende humor zit ook in de eerste film en zorgde er onder andere voor dat die film zo leuk wegkeek. Gelukkig zijn dit soort ingrediënten ook in deze film aanwezig.
Daarnaast speelt dezelfde cast weer de hoofdrol. David Arquette blijft toch het leukst als die ietwat suffige agent Dewey. Toch is deze film minder dan het eerste deel omdat de scherpte toch wat weg lijkt. Daarnaast is de twist in deze film toch een stuk geforceerder en vooral minder sterk. Ook het verplichte einde lijkt er snel aan geschreven te zijn.
Toch verveelt het allemaal niet, en kijkt het desondanks nog wel redelijk makkelijk weg.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 19:14 uurDeze eens bekeken en 'k vond het een vermakelijke film en zoals ze in de film zelf al zeggen, het is allemaal wat grootser en bloederiger. Het verhaal borduurt verder op het origineel en bepaalde stukken keren ook weer terug, aangezien het originele verhaal is verfilmd in de film. Het einde was geslaagd en totaal niet te voorspellen.
Voor de cast hebben ze naast een deel van het origineel toch een aantal bekende koppen kunnen strikken: Liev Schreiber, Sarah Michelle Gellar, Jerry O'Connell, ...
Tja, 'k vond het zeker geen slechte sequel en 'k heb me er ook niet mee verveeld, al moet 'k wel zeggen dat het origineel wel beter is, maar om eens mee te pikken via tv is hij zeker eens de moeite waard.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 11:27 uurWat een laag gemiddelde, in mijn ogen bijna net zo goed als het origineel.