134.890 gebruikers | 85.696 films | 31.044 regisseurs | 3.507.941 berichten | 4.929.534 stemmen

locatie: Films » Bulworth (1998) » Info

Komedie
108 minuten

geregisseerd door Warren Beatty
met Warren Beatty, Sean Astin en Halle Berry

Senator Jay Bulworth is totaal gedesillusioneerd geraakt door het liegen en bedriegen waar hij zich als politicus aan schuldig maakt. Hij huurt een huurmoordenaar in om zichzelf zo van het leven te beroven. Hij besluit echter om voor zijn dood eerst zijn reputatie te zullen verpesten, en mensen te gaan wijzen op de corruptie in de politiek. Hij doet dit door toespraken te houden vol racisme en haat. Dan wordt hij echter verliefd op een zwarte vrouw...

gebruiker
bericht

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2001, 17:15 uur
Zeer komische film, die om een vage reden hier niet in de bios is geweest, en slechts zeer sporadisch in de videotheken is te vinden. De momenten waarop Bulworth besluit het publiek eens flink de waarheid te vertellen, zijn echt erg grappig. Later, als Berry in z'n leven komt, verandert hij ongeveer in een wanna-be gangsta-rapper, wat tot zeer komische momenten leidt als hij zich in het ghetto begeeft.

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2001, 19:08 uur
tevens bekend trouwens van de "Gangsta Supastar" clip, die een paar jaar geleden een hit was (Pras, Mya & ODB)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Bulworth (€ 4,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Bulworth (€ 5,99)
gratis verzending

Bulworth (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2001, 19:12 uur
Hij is idd goed maar hij deed me een beetje denken aan Liar, Liar.

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2001, 19:58 uur
leuke film met een goei rol van warren beatty

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2001, 20:51 uur
Erg leuke en originele film, heb erg gelachen om het hele principe :-) 3,5 sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2004, 18:48 uur
Jordy schreef:
'Ghetto Superstar (That Is What You Are)'. Wel grappig dat ik me door terug te denken aan die clip me nu een beeld krijg van de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2004, 19:53 uur
Wat zou het mooi zijn als er eens echt zo iemand opstond in de Amerikaanse politiek. Ik denk niet dat hij een verkiezing zou winnen maar grappig zou het zeker zijn.

Bij deze film heb ik me uitstekend vermaakt en af en toe goed hardop gelachen. Dat verdient wel een 3,5*. Beatty acteert echt geweldig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2004, 13:25 uur
Weer een blanke neger! Leuke film en echt Amerikaans. 3,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2004, 10:32 uur
Bij vlagen erg geestig, maar te vaak werd het toneelstukje van Beatty zo erg, dat het niet meer geloofwaardig werd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2006, 19:24 uur
hij is besteld ik ben benieuwd :D overgens voor de liefhebber nu 3 voor 15 actie bij bol.com daar staat deze ook tusse;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 22:14 uur
Jordy schreef:

Maar als ik hier boven het verhaallijn lees, kan ik dat wel begrijpen. Want bioscoop exploitanten zitten ook niet te wachten op boze reacties van verschillende bevolkingsgroepen. Vandaar dat die film misschien om die reden, niet in de Nederlandse bios heeft gedraaid.

Ik heb deze film nog nooit gezien. Ik had alleen fragmenten gezien in een videoclip van Pras ft. Mya en Ol' Dirty Basterd - Ghetto Superstar