The Deep (1977)

geregisseerd door
Peter Yatesmet
Robert Shaw,
Jacqueline Bisset en
Nick NolteEen jong paar dat met vakantie is raakt betrokken bij een gevaarlijk conflict met een schattenjager, wanneer ze een manier ontdekken om een schip in te komen.
2,0
[permalink] geplaatst op 19 juli 2002, 1:51 uurGeen Jaws...
2,5
[permalink] geplaatst op 19 juli 2002, 15:20 uurMatig, matig. Jacqueline Bisset in haar natte T-shirt is natuurlijk de grootste eyecatcher van de film. De schat vertelde later dat ze daar helemaal niet bij stil had gestaan... Veel te druk met acteren natuurlijk.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 juli 2002, 3:09 uurStandaard avonturenfilmpje, maar altijd wel leuk om te kijken!
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 juli 2002, 22:23 uurNick Nolte en het " wet " T-shirt van Basset plus het redelijke verhaal komen we toch tot een 3
1,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2002, 22:41 uurIk heb nog nooit zo'n saaie film gezien. Boeide me geen moment. Viel me erg tegen. Had een spannende onderwater film zoals The Abyss verwacht. *
2,5
[permalink] geplaatst op 3 december 2002, 21:22 uurlees anders het boek eens van Benchley (schreef ook Jaws en die is toch spannend?)
[permalink] geplaatst op 4 december 2002, 0:59 uurlees anders het boek eens van Benchley (schreef ook Jaws en die is toch spannend?)
De film ja. Jaws het boek is minder.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2003, 22:07 uurJa hmm
Goede muziek in the deep ( ook van John williams)Ik heb me wel vermaakt bij de film en het boek
(net als bij Jaws trouwens)
damon
[permalink] geplaatst op 23 december 2004, 11:11 uurwet t-shirts.....mmm
[permalink] geplaatst op 19 februari 2006, 13:20 uurdarkcity schreef:
The Abyss heeft hlemaal niks te maken met The Deep.
Is echt appels met peren vergelijken
3,5
[permalink] geplaatst op 19 februari 2006, 13:21 uurDegelijk verhaal.
Maar eveneens wel behoorlijk langdradig.
Dankzij sterk acteerwerk blijft de film toch boeien.
2,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2006, 16:36 uurMatige en te lange avonturenthriller met te veel saaie momenten om te kunnen boeien. > 2*
Wordt hier en op IMDb trouwens aangegeven als horrorfilm, maar ik vond er eigenlijk niks horrorachtigs aan...
[permalink] geplaatst op 9 juli 2006, 17:11 uurmuziek van deze film is helemaal NIET van John Williams, maar van John 007 Barry.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2006, 0:11 uurthunderball schreef:
Verry grote SORRY.
Je hebt gelijk liet me meeslepen met het Jaws-gedoe.
Maarja, het zijn allebei meesters dus...
2,5
[permalink] geplaatst op 22 april 2008, 2:54 uurWaarom is het een horror?
Ik heb net de film gezien en ik vond het absoluut geen horror.
Voor de rest vermakkelijk filmpje. Niet goed niet slecht.
1,5
[permalink] geplaatst op 23 april 2008, 16:10 uurwat een tegenvaller zo saai. Kon mijn gedachten er niet bij houden.
wat nog wel mooi was is hoe er gefilmd werd.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2008, 18:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDit is toch die film met die enorme murene??? En die ampulletjes drugs in het zand op de zeebodem??
Dat waren dan ook meteen de hoogtepunten.....maar ja......van een film die 'The Deep' heet en die zich in de diepte der zeeën afspeelt kun je ook alleen maar dieptepunten verwachten!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2008, 9:33 uurAardige adventure film met de mooie Bisset in de witte t shirt.
Voor die tijd wel een goede film.
Geluid is wat verouderd.
Mooie onderwaterbeelden.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 1:37 uurEnigszins onderhoudende avonturenfilm met een handjevol spannende momenten. Van de man (Benchley) achter Jaws maar helaas wordt de grote haai hier wel gemist. Shaw is goed bezig maar het verhaal haalt nergens een hoogtepunt. Redelijk.
[permalink] geplaatst op 13 januari 2009, 21:39 uurIk begrijp hieruit dat dit dus geen monsterfilm is?
*Verliest interesse*
aerts007
[permalink] geplaatst op 19 maart 2009, 16:45 uurDown deep inside...Donna Summer.
Leuke film by the way
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 23:52 uurDinalfos schreef:
Ik begrijp hieruit dat dit dus geen monsterfilm is?
*Verliest interesse*
Nee absoluut geen monsterfilm (behalve de Murene dan...)
Maar toch een aanrader hoor!
3,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 0:18 uurLeuke avonturenfilm absoluut een aanrader.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 13:41 uurNiet bijster goed deze film.
Onder water beelden waren fantastisch maar rest duurde het allemaal te lang.
Het idee was goed gevonden.
Maar horror is het zeker niet.
cinemaf
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 21:54 uurHalo
Ben ik dan de enige die hem een 5* gaat geven?
Ik vond hem helemaal geweldig...langdradig mischien hier en daar maar dat past denk ik wel in deze film
2,0
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 20:28 uurVroeger ooit in de bioscoop gezien, nu herbekeken op d.v.d.
Ik vond er niet veel meer aan, aan de saaie kant, wel leuke plaatjes van onder water, dat dan wel weer.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2010, 19:53 uurVerfilming van het boek, van Peter Benchley, die ook het boek Jaws schreef in 1974. Een jaar later werd het boek verfilmd en werd een top succes en wereld beroemd. 2 jaar later probeerde ze het met deze film. Helaas werd dit geen groot succes. Spanning velen malen minder. Zelden voor het acteerwerk wat ook een stuk minder is. Volgensmij samen met Jaws de enige verfilming van Benchley. De film is wel aardig want saai was het nou ook weer niet. Ook is het verhaal goed uitgewerkt. Alleen boven het niveau van Jaws halen..... ja dat kan natuurlijk nooit. 3,0.
0,5
[permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 21:45 uursaai niet geloofwaardig (ze duiken in hun hemd en gewone broek)
alleen onderwater beelden waren oke
2,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 16:05 uurWel aardig,maar wat langzaam..
Voor die tijd zal het echt wel een topper zijn geweest... maar nu redt deze het niet..
2.**