134.891 gebruikers | 85.697 films | 31.044 regisseurs | 3.507.978 berichten | 4.929.580 stemmen

locatie: Films » Arang (2006) » Info

Horror
97 minuten

geregisseerd door Sang-hoon Ahn
met So-yeong Choo, Won-jung Jeong en Dong-Wook Lee

De oudgediende detective So-young en haar nieuwe partner Hyun-ki komen bij toeval iets te weten over een oude moordzaak. Terwijl Hyun-ki niets anders doet dan plezier maken en voor afleiding zorgen, beseft So-young dat er iets mis is met deze zaak. Ze ontdekken dat hun huidige zaak op de één of de andere manier verwijst naar het mysterieuze overlijden van een meisje, inmiddels bijna tien jaar geleden. Vanaf dan wordt So-young achtervolgd door vreselijke nachtmerries waarin dit meisje telkens voorkomt. Maar ondertussen gaat de seriemoordenaar door...

gebruiker
bericht

resona
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2006, 23:53 uur
ongeveer een film zoals the grudge.. dat vond k wel jammer.. wel een goed verhaal! 3*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2007, 6:05 uur
De Zuid-Koreaanse Arang is een merkwaardige mix van psychologische thriller en horror.
Twee detectives moeten een paar moorden oplossen die gepleegd wordt door een geest in Japanse tradite, en die zien er allemaal hetzelfde uit. Die moordscenes zijn slappe aftreksels van The Grudge en voelen aan alsof ze eigenlijk niet passen bij het interessantere thriller gedeelte dat op zijn beurt weer sterk doet denken aan de Amerikaanse varianten: de plot, de verhouding tussen beide detectives, de psychologische achtergrond van m.n. de vrouwelijke detective, het politiebureau e.d.

De wringende genre- en invloedenmix en de ondermaatse horror gedeeltes maken het dat de op zich leuk bedachte en dramatische twist op het einde, in ieder geval voor mij, geen impact had. Jammer.
Filmisch (enkele mooie shots daargelaten) en qua acteren acceptabel.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2009, 11:57 uur
Wat een saaie en langdradige film zeg! Ik had echt moeite om deze helemaal af te kijken. Het komt enorm traag op gang en dan denk je op een gegeven moment het word wat beter, maar nee hoor. De hele film is langzaam en geen moment spannend. Verhaal is ver gezocht en ik kon er ook totaal niks mee. Het kon me gewoon niet boeien. Plus het feit dat alle geesten er hetzelfde uitzien in Koreaanse films en op een gegeven moment na The Grudge en The Ring (etc) gaat dat enge effect er helemaal af voor mij.

Nee ik vond het niks.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2010, 18:20 uur
Het verhaal wordt goed opgebouwd en is gemakkelijk te volgen ( niet altijd zo evident bij Aziatische films ). De schrikmomenten zijn niet zo aanwezig omdat we het meisje met zwarte haren ondertussen wel kennen. Dus echt spannend of eng wordt het helaas niet.
Maar het verhaal is best interessant om te volgen. 6/10