134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.642 berichten | 4.929.135 stemmen

Koning van de Wereld (2006)

Koning van de Wereld (2006)
47 stemmen | gemiddelde 2,77
mijn stem:
België
Drama
275 minuten (miniserie, 5 delen) / 101 minuten

geregisseerd door Guido Henderickx
met Kevin Janssens, Jan Decleir en Koen De Bouw

Sylvain Vandewalle is een jongeman die met zijn hoofd in de wolken leeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt zijn grote bokstalent ontdekt. Hij ontwikkelt zich razendsnel tot een kampioen van internationaal niveau: Brussel, Bilbao, Parijs, Havana. Tot hij op een dag zijn sterkste tegenstander tegenkomt: zichzelf. Zal hij de arrogantie van de roem, de one-night stands en het vlugge geld kunnen weerstaan? Hoe sterk zijn de schouders van Sylvain om die eeuwige roem te kunnen dragen?

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 14:05 uur
Is dit al ergens uitgezonden ?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 17:56 uur
Op Prime dacht ik.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Koning Van De Wereld (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Koning van de Wereld (€ 23,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Koning van de Wereld (€ 24,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2006, 21:59 uur
De tv-reeks Koning van de wereld van Guido Henderickx, die later te zien zal zijn op VTM, komt in december ook uit in de bioscoopzalen. Windkracht 10-acteur Kevin Janssen vertolkt in de film de rol van Stan Vandewalle. De arena is de corrupte bokswereld van de jaren '50. De vijfdelige reeks volgt de rise and fall van Stan met thema’s als sport- en machtsmisbruik, familiale relaties en machtsverhoudingen. Voor het verhaal hebben de schrijvers zich geïnspireerd op het leven van Cyriel Delannoit, de Belgische bokser die in 1948 Europees kampioen werd. Koning van de wereld werd voor een groot deel opgenomen in de Cubaanse hoofdstad Havana, om de authentieke sfeer van toen op te roepen. Daar streek afgelopen zomer een hele filmploeg met dertig crewleden en veertig acteurs neer. Kevin Janssens speelt naast klasbakken als Jan Decleir, Koen De Bouw, Josse de Pauw en Carry Goossens. Het verhaal werd verfilmd in een regie van Guido Henderickx, regisseur van Verbrande Brug, Skin, Proefkonijnen en Moeder, waarom leven wij?. Voor het scenario tekende Marc Didden, regisseur-scenarist van onder meer Brussels by night en Mannen maken plannen; de productie was in handen van Frank Van Passel en Bert Hamelinck voor het filmproduktiehuis Caviar.
-----------------------------------
Bron: Persbericht Caviar

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2006, 19:16 uur
Vanaf 6 December in de Vlaamse bioscopen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 17:02 uur
Deze film belooft een succes te worden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 17:06 uur
black_shadow schreef:
Deze film belooft een succes te worden.

Het is geen film maar een miniserie.
Ze hebben het al in premiere getoond op Prime in 5 of 6 afleveringen.
Het was niet slecht maar nu ook niet om te zeggen van Wauw.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 19:27 uur
helleke schreef:

Het is geen film maar een miniserie.

Er is ook een speelfilmversie van, krijgt bioscooprelease in België.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2006, 9:01 uur
cornelis schreef:
helleke schreef:

Er is ook een speelfilmversie van, krijgt bioscooprelease in België.

Ja kheb het ook willen zien maar veel verschil met de serie(als er al een verschil zal zijn?) zal er wel niet zijn.
De serie was niet slecht maar ik vond het niet Jan Decleir zijn beste rol.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2006, 19:16 uur
Mooie nieuwe poster ook trouwens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2006, 19:24 uur
'Koning Van De Wereld' goed voor filmprimeur

Vanaf morgen presenteren de Kinepoliscomplexen in Vlaanderen en Brussel de nieuwe Vlaamse film "Koning Van De Wereld" in het digitale JPEG 2000-formaat, dat gespecifieerd wordt in de internationaal gerenommeerde Digital Cinema Initiatives (DCI). Het gaat, aldus Kinepolis, om een filmprimeur voor België.

"Koning Van De Wereld" is volgens Kinepolis de allereerste Belgische en één van de eerste Europese bioscoopfilms die specifiek voor Kinepolis voorzien werd in dit digitale kwaliteitsformaat. Dat is volgens de bioscoopketen voor België en Europa een waar technologisch hoogstandje op niveau van beeld- en klankkwaliteit.

De zeven grootste studio's in Hollywood gebruiken het JPEG 2000-formaat in het kader van de creatie en vertoning van digitale Hollywoodfilms. Via een digitale 2K-projector (DP100) en een JPEG-server kunnen de kwaliteitsbeelden van dit formaat in hoge resolutie op het grote scherm vertoond worden, luidt het bij Kinepolis. (belga/hln)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2006, 21:40 uur
Het was al even geleden dat ik zo een slechte film heb gezien. Een meer dan zwakke poging tot nabootsing van succesvollere Amerikaanse boksfilms.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2007, 2:52 uur
Willen maar toch niet kunnen..

Spijtig........

2.5 voor de acteurs.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 12:24 uur
Vanaf woensdag elke week op VTM.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2008, 10:28 uur
Gescheld verwijderd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2008, 20:30 uur
De dvd van de miniserie zit deze week voor 20 euro bij Humo.
Ik dacht, ik meld het even :).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 12:14 uur
Redelijke serie. De cast was goed, en het verhaal kon er nog door, maar de sfeer vond ik niet echt passen bij wat de serie voorsteld, en ok de muziek was wel goed, maar dan weer teveel de zelfde muziek op de achtergrond, en op sommige scene's paste het niet echt. Kevin Janssens speelt goed de rol van Vandewalle, lekker ruig, en stoer. Koen De Bouw vind ik de beste Belgische acteur, maar toch heb ik hem al beter zien spelen, maar slecht speelde hij niet, en dan aan de andere kant is Jan Decleir weer van de partij met weer ongeloofelijk sterk acteerwerk. De film had ook vond ik grappige, en sterke one-liner's met de pure vlaamse vuile woorden soms, waar ik soms wel heel hard moest mee lachen, maar de serie haalt niet serie's als Matroesjkas ofzo. Een 3,0

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 22:51 uur
Een genot om naar te kijken, deze serie. Aan het scenario schort een hoop, maar tegelijk is het schitterend :). De beste manier om dit te bekijken is het niet te serieus nemen, genieten van de creativiteit en de humor, en vooral van de acteurs. Als ik mijn favoriete Vlaamse acteur zou moeten kiezen, zou ik het erg moeilijk hebben om te beslissen of dat nu Josse De Pauw, Jan Decleir, Damiaan De Schrijver of Frank Vercruyssen zou zijn, in deze film zitten ze allevier, en hoe! Ook bijna alle nevenpersonages zijn uitmuntend, de film ziet er goed uit, is, temidden van leuke absurditeiten en genreclichés, ook nog eens opvallend spannend, en soms ook wel ontroerend. Maar vooral dat laatste is het mankement: geen enkel verhaal weet echt te ontroeren. Ergens had ik de indruk dat zelf de vijf uur-versie nog wat te kort was, en dat daardoor een aantal relaties niet genoeg tot hun recht kwamen. Maar los daarvan heb ik me echt geamuseerd, en het doet deugd om zo'n ambitieus project eens uit eigen land te weten komen :).

Bijna de hele film is trouwens in kikkerperspectief gefilmd, ik vraag me af waarom?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2008, 15:13 uur
Mooie serie, die heel knap is gefilmd, met prachtige locaties die de sfeer van de jaren 50 zeer goed uitbeelden.
Maar ik vond dat het scenario beter had gekund en sommige acteerprestaties zijn ondermaats, vooral Koen De Bouw stelde me teleur.
Kevin Janssens daarentegen is zeer goed in een van zijn eerste grote rollen, en op Jan Decleir is zoals steeds niets aan te merken evenals Josse De Pauw en Frank Vercruyssen zijn prachtig in hun rollen.
Ook spijtig van de soundtrack op de DVD, die maar in 2.1 stereo is, een surround track had beter geweest voor zulk een productie.
Maar al bij al is het een genietbare serie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2008, 22:00 uur
Allemaal heel groots opgezet met een Vlaamse sterrencast, bombastische muziek en indrukwekkend camerawerk, maar als je het dan allemaal een beetje beter bekijkt merk je al heel gauw dat je eigenlijk naar niet veel meer dan lucht zit te kijken.
Mooi verpakte lucht.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2008, 10:12 uur
Was niet zo speciaal, deze serie viel wel mee, maar dat is dan ook alles mss, dat de film beter is want serie vond ik persoonlijk wat langdradig

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2008, 0:39 uur
Een belachelijk en barslecht scenario, dat bestaat uit een keten van situaties zonder enige verdieping, waarin karakters karikaturen zijn en clichés de dienst uit maken zorgen voor veel pijnlijke momenten. Bovendien nogal onlogisch om een onsymphatiek personage centraal te stellen. Tel daarbij op dat de cast ook niet veel indruk maakt - op Decleir en De Pauw na - en een ergerlijk geheel is geboren. De luchtigheid waarmee allerlei loodzware thema's behandeld worden neigt zelfs naar minachting van de kijker. Enkel de grootse sets, aardige muziek en het hoge tempo redden het geheel enigszins.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2008, 0:21 uur
had hier eerlijk gezegd wat meer van verwacht.
kon mijn verwachtingen niet inlossen!!!!
een doorsnee vlaamse mini-reeks.

Scratt
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2008, 13:19 uur
Klasse acteurs als Koen De Bouw, Josse De Pauw, Jan Decleir,... samen bezig zien en toch nog naar een barslechte film zitten kijken. Het kan natuurlijk. Spijtig genoeg.

Je zou denken dat het scenario door een aan lager wal geraakt bokser geschreven is met een adoratie voor Rocky. Daar heeft die Kevin Janssens dan zoveel bokstrainingen voor gevolgd en zoveel bloed, zweet en tranen aan verspild.
Zonde.

Hollywood-cliché's in overvloed. Mijden als de pest zou ik zeggen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2008, 18:57 uur
Goeie serie, prachtige achtergronden, maar er ontbreekt iets wat de film beter maakt maar ik weet ng steeds niet wat... komt soms saai over... 3.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2008, 2:44 uur
De film is een verminkte incoherente versie van de serie.

De miniserie doet het gelukkig wel pakken beter. Er zijn nog steeds minpuntjes aan het geheel, soms al te abrupte sprongen, te opdringerige muziek bij emotionele scénes en de audio die teveel klinkt alsof die in een studio opgenomen is.

al bij al is het verhaal van Stan Vandewalle in zijn 5 uur een stuk beter te behappen dan in de 2 uur durende film (klinkt raar, maar is zo) en wordt er verdomd straf geacteerd af en toe.

3***

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2008, 18:48 uur
mooie mini serie en kevin was geknipt voor de rol als boxer

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 18:36 uur
Gisteren de film gezien en vond deze toch niet slecht.
Verhaal was zeker niet slecht en Jan Decleir zette toch een mooie rol neer.
Kevin Janssens begon wel zwak in deze film maar naar het einde toe verbeterde hij wel.