Pride (2007)

geregisseerd door
Sunu Goneramet
Terrence Howard,
Bernie Mac en
Tom ArnoldVerhaal gebaserd op ware feiten over Jim Ellis, die in de jaren '70 een baan krijgt bij het Philadelphia Department of Recreation. Geschokt door de hopeloze situatie van jongeren in de zwarte achterbuurten van Philadelphia, zet hij een zwemteam op, volledig bestaand uit Afro-Amerikaanse jongeren. Hoewel velen van hen nog nooit gezwommen hebben, weet hij na verloop van tijd een team te trainen dat mee kan doen om de titel.
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2006, 23:12 uurBeetje jammer dit. Ik had gehoopt dat Howard zich op iets eigenzinnigers zou storten dan het zoveelste filmpje met een dergelijk verhaal.
Hi-Tek
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2006, 15:34 uurWat te denken van Idlewild dan dat is misschien geen geniaal verhaaltje, maar aan de trailer te zien zeker de moeite waard !
[permalink] geplaatst op 23 januari 2007, 16:00 uurNiet heel origineel, zal wel een soort Coach Carter worden
[permalink] geplaatst op 1 juli 2007, 4:01 uurEen leuke true story 3***
5,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2007, 0:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAbsoluut 5*! Net gezien en ik vond het echt een prachtfilm...
Soms eigenlijk een béétje cliché, maar op een bijzondere manier toch uniek.. Naja echt een aanrader cvoor een avondje thuis...
5,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2007, 0:01 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJa idd heel mooie true story
4,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2007, 9:42 uurMooie film en orgineel en waarom. Het gaat een keer niet over American Football en dat deden veel van dit soort films wel.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2007, 19:44 uurIk snap die lage beoordeling bij IMDB dan ook niet , ik heb me ruim anderhalf uur goed vermaakt.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2007, 1:51 uurTop film, goed verhaal goed acteer werk.
Je kunt al wel raden van het begin wat er gaat gebeuren maar ondanks dat blijft het een goeie film.
geen moment verveelt onder de film.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2007, 9:20 uurEen heerlijke film voor op een saaie zondagmiddag. Je weet al na het eerste kwartier hoe de film zal aflopen, maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt goed in geacteerd, de film wordt nergens saai (ondanks de voorspelbaarheid) en na anderhalf uur had ik me prima vermaakt. 4 *
[permalink] geplaatst op 4 september 2007, 14:34 uurtop film
Max en Joep
[permalink] geplaatst op 4 september 2007, 14:51 uurdit lijkt me helemaal niks.
klinkt als een ontzettend sentimenteel en voorspelbaar stukje soap.
"kijk eens hoe kansloos en zielig die arme zwarten zijn en hoe gemeen die lelijke stoute blanken toch weer zijn en wat stoer zeg hoe ze zich uiteindelijk toch maar mooi omhoog knokken, door standvastigheid en ruggengraat en broederschap!"

[permalink] geplaatst op 4 september 2007, 14:59 uurWaargebeurd verhaal enzo.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2007, 22:46 uurMax en Joep schreef:dit lijkt me helemaal niks.
klinkt als een ontzettend sentimenteel en voorspelbaar stukje soap.

Ah, je hebt 'm al gezien, merk ik.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2007, 19:55 uurOntzettende feel good film.
Kan zo uitgebracht worden door disney
4,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2007, 23:54 uurMax en Joep schreef:dit lijkt me helemaal niks.
klinkt als een ontzettend sentimenteel en voorspelbaar stukje soap.

Het is misschien wat gerricht op het goed/kwaad zwart/wit.
Maar het feit blijft dat het wel zo was, en het geen verzonnen verhaal is, maar op feiten gebaseerd.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 december 2007, 22:29 uurhele mooie film, en boeiend. Voor mij ****4
4,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2008, 18:17 uurIs er bij iemand iets bekend over een dvd releasedatum?!
[permalink] geplaatst op 26 januari 2009, 14:01 uurIs deze al uit??
Iemand een idee?
[permalink] geplaatst op 26 januari 2009, 14:08 uurWoltertjes schreef:
Is deze al uit??
Iemand een idee?
Het lijkt erop dat deze film Nederland nooit gehaald heeft.
4,0
[permalink] geplaatst op 31 mei 2009, 13:55 uurIk vond het een mooi waargebeurd verhaal dat mij af en toe tot tranen zette! Uitstekend acteerwerk van Terrence en Bernie en ook de kids offcourse! Ik miste wel de afronding van die ene "thug" hoe dat is afgelopen na hun encounter bij t zwembad.. Kan mij niet voorstellen dat t daarbij is gebleven..
Een cameo van de echte coach ellis, de man die de basketbal ring weg haalt

4,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2009, 3:13 uurZeer mooie film. Je kan deze film vergelijken met coach carter. echt bangelijk!