Can't Buy Me Love (1987)

geregisseerd door
Steve Rashmet
Patrick Dempsey,
Amanda Peterson en
Courtney GainsZoals elke tiener wil Ronald Miller populair zijn. Voor hem lijkt het een onrealiseerbare droom: hij ziet er niet hip uit, draagt geen moderne kleren en is niet sportief. Het is dus niet verwonderlijk dat de meisjes hem negeren en dat hij nooit uitgenodigd wordt op fuiven. Toch is Ronald niet van plan zijn lot te aanvaarden, vooral niet nu hij laatstejaars is. Door een stom toeval komt hij in contact met Cindy Mancini. Ze is het knapste meisje van de school en aanvoerster van de cheerleaders. Cindy gaat akkoord om zich gedurende een maand als zijn vriendinnetje voor te doen in ruil voor een nieuw suède pakje.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 december 2004, 22:22 uurMeisje date jongen in ruil voor geld. Zoals de titel al doet vermoeden.... Leuke komedie over tieners in nood. 3.5
4,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2006, 20:06 uurleuke luchtige high school komedie!!
3,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2006, 16:05 uurLeuke tipische jaren 80 komedie .
Blijft leuk !
3,5 *
3,5
[permalink] geplaatst op 24 april 2006, 20:02 uurHele bijzondere grappige en aantrekkelijke filmkomedie.
De 1000 dollar voor een jurkje ipv een sterrekijker.
Klassiek verhaal.
Nerd koopt liefde voor geld.
Maar dan slaat de wederzijdse verliefheid toe.
En dan??
Sulletje veranderd in patsertje en slaat door.
Typisch een jeugdkomedie in de jaren 80 sfeer.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 mei 2006, 17:18 uurEen film die ik erg lang geleden gezien heb. Ik vond hem destijds helemaal geweldig en heb hem nog vaak herzien. Voor mij heeft de film daarom een hoge gevoelswaarde, en vandaar dat ik hem hoog waardeer. Begrijpelijk dat de film laag gewaardeerd wordt; het verhaal heeft niet bepaald veel diepgang, en het is ook beslist niet origineel. Maar voor mij is het een puur jeugdsentiment...
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2007, 21:32 uurIdem Werwolf
[permalink] geplaatst op 12 juli 2007, 21:50 uurkomt vanavond op tv

ben benieuwd of et wat word
3,5
[permalink] geplaatst op 12 juli 2007, 22:15 uurLeuk... gewoon... leuk... ben heel benieuwd naar de nieuwe versie van dit klassieke verhaal 'Love don't cost a thing'
Precies hetzelfde verhaal... maar ja, jaren 80 films hebben toch.. iets
3,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2007, 0:08 uurdeze was veel beter dan de andere
2,5
[permalink] geplaatst op 14 juli 2007, 21:04 uurdit is weer zo'n 'one out of a million' maar wel een leuke

.. en the beatles liedjes erin
LEUK!
5,0
[permalink] geplaatst op 14 juni 2008, 17:20 uurStaat al jarenlang in me top 10.Leuke gezellige romantische film.
[permalink] geplaatst op 31 juli 2008, 15:24 uurer is een film met een identiek verhaal
The Last
[permalink] geplaatst op 13 september 2008, 20:13 uurVroeger 5 keer gezien ofzo. Vond 'm toen ook erg leuk, tegenwoordig kan ik die Dempsey echter niet uitstaan en is het de zoveelste tienerflick, typisch 80's product dit. 2,5 voor het jeugdsentiment.
[permalink] geplaatst op 11 april 2009, 0:04 uurNiriath schreef:
jaren 80 films hebben toch.. iets
klopt! Zou 'm nog een keer moeten zien om te kunnen waarderen.
[permalink] geplaatst op 15 april 2009, 19:07 uurvan Nerd naar McDreamy.
Heeft Patrick Dempsey aardig gedaan.
: )
4,0
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 22:58 uurWat een goede film! Niet verwacht.. Lage waardering zeg op MM.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 11:21 uurIk zag die film in men tienerjaren en vond hem goed,later kocht ik de dvd.Kvind hem nog steeds leuk,om de zoveel jaar herkijk ik hem nog es.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 9:05 uurik vond het geen komedie, eerder een drama, ik vond hem niet eens zo slecht!
3,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2010, 8:22 uurAls jaren 80 film is deze mij toch het meeste bijgebleven. Het is echt wel een film voor jongere meiden, vind ik. Het verhaal is mierzoet maar heerlijk om in mee te leven. Het leukste aspect aan de film vind ik de metamorfose van supernerd naar superhunk. En het eind goed, al goed einde natuurlijk. Wie had er nou niet op de grasmaaier gesprongen op het eind ha ha !?!
3,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2010, 8:48 uurNiet per se een meidenfilm.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2010, 10:30 uurNee, dat is waar. Daar heb je wel gelijk in. Een film voor jongeren is beter gezegd.
2,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2011, 12:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch de zwakste uit de waslijst van High School films die ik de afgelopen anderhalf week heb gekeken. Dat ligt voornamelijk aan het zwakke verhaal wat mij betreft.
Tuurlijk hoef je hier geen Oscarwinnend script te verwachten, maar een beetje inventiviteit is wel op zijn plaats. Duizend dollar geven aan meisje dat een vlek op haar moeders jasje heeft gemorst, boehoe. En dat terwijl die moeder niet eens zo streng lijkt. Eerder juist heel aardig. Snap het gehele probleem niet echt.
Hadden ze toch wat beters mee kunnen verzinnen, nu komt het gewoon nep over.
Helaas is de maand ook behoorlijk rap voorbij en draait de gehele film eigenlijk niet meer eens om die maand. Het laatste uur van de film gaat vooral om de gevolgen van die maand omgaan met Cindy. Als ze iets meer aandacht hadden besteed aan die maand, was die periode daarna ook beter overgekomen.
Nu komt Dempsey's personage een beetje over als een kwal en kan ik weinig sympathie voor hem opbrengen. Zijn transformatie vind ik dan ook niet goed werken. De romance tussen zijn personage en Cindy vind ik dan ook wat over de top aan het einde van de film. Ook de moralistische 'heb respect voor elkaar' speech van Dempsey viel bij mij in het verkeerde keelgat.
Ondanks dat het gehele verhaal me nauwelijks kon bekoren valt dit toch wel weer in de lijn van die high school movies die ik graag zie en makkelijk kan uitkijken. Dat jaren 80 sfeertje blijft toch onevenaarbaar!
Gemiste kans.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 18:38 uurLeuke comedy uit men tienertijd,deze heb ik me dan ook aangeschafd, ik vond hem 1 vd betere highschool movies,who cares i liked it.........
3,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 11:23 uurOnschuldige high school-film.
Kijkt lekker weg.
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 18:45 uurEen film die een aantal erg leuke momenten heeft, maar ook een hoop cliché’s en moraaltjes. Jaren ’80 sfeertje zit wel goed en dempsey is prima. Verder zit er een grappig bijrolletje in voor een piepjonge seth green als irritant jonger broertje. Voor de liefhebbers zeggen ze dan.