geregisseerd door Phil Karlson met Van Heflin, Tab Hunter en James Darren
Rancher Lee Hackett (Van Heflin) is nog gewend om zelf zijn eigen regels op te stellen en onenigheden op te lossen met een geweer. Hij heeft geprobeerd zijn twee zoons ditzelfde principe te leren, maar alleen bij zijn oudste zoon Ed (Tab Hunter) is dit gelukt. Zijn jongste zoon Davy (James Darren) is anders. Als Ed een indiaan neerschiet, raakt Davy steeds meer betrokken met de zus van de vermoorde indiaan. Hierdoor komt Lee erachter dat zijn manier van doen in deze tijd niet meer werkt.
Deze kleuren-Western was gisteravond op de WDR.
Beetje bekend onderwerp: botsing tussen 2 broers met verschillende karakters. Tja, en ook hier weer dat Western-cliché: de Western-vrouwen staan of achter 't aanrecht of zijn animeerdames in saloon.
Wel met een sterke performance van Van Heflin (3:10 to Yuma).
Helaas ook wat slaapverwekkend verhaal en ik moet toegeven diverse keren weggedommeld te zijn (gebeurt mij zelden bij Westerns); geef derhalve maar geen stem.
Echter, als Gun the Man Down (IMDB 4,5/10) binnenkort op DVD uit komt, dan mag deze dat zeker ook.
3,0[permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 3:28 uur
Erg sterke rol van Van Heflin en ook Tab Hunter lijkt geschapen om de rol te spelen van de door en door verwende zoon.
De filmbeelden zien er prachtig uit, kleurrijk en haarscherp. Minpunt van de film is het te ver doorvoeren van het benadrukken van de slechte karaktereigenschappen van vader en zoon.
Het is er allemaal net iets te dik boven op gelegd, zonder dat het verhaal een wending neemt of er anderszins iets gebeurt. Het enige is de verdere verwijdering van de tweede zoon ten opzichte van zijn vader en broer, maar ook hij neemt niet echt een standpunt in.
Ik kan me voorstellen dat Dogie er bij in slaap is gesukkeld.