Borat: Cultural Learnings of America for Make Benef... (2006)

Alternatieve titel: Borat!

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
2735 stemmen | gemiddelde 3,28
mijn stem:
Volledige titel: Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Komedie
82 minuten

geregisseerd door Larry Charles
met Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 23:51 uur
Wat raar dat ie niet in de moviemeter televiesiegids staat....of kijk ik er nou over heen :P?

Dat terzijde is het wel een film die bij de eerste keer hilarisch is, bij de tweede keer minder en bij de derde keer voorspelbaar. Zo dus ook bij mij :P. Ondanks dat ik al die botte grappen wel kon waarderen, kon ik bij mijn 3de keer kijken mijn aandacht niet de hele tijd erbij houden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 12:37 uur
Erg grappige film heb er regelmatig om moeten lachen..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:31 uur
pooper schreef:
geniale film!!!!!!!!

Mee eens! :Y

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 15:22 uur
Ik vind Cohen totaal niet leuk, ook zijn typetjes niet. Toch heeft Borat me af en toe aan het lachen gekregen. Het zijn dan vooral de stukjes die niet in scene lijken gezet, die leuk zijn. En ik moet zeggen toen Pamela Anderson in de zak werd gedaan er ook een big smile op mijn gezicht verscheen. Helaas doet Borat eigenlijk constant hetzelfde, waardoor op een gegeven moment de verbazing omslaat in enige irritatie over de flauwe domheid van het hele verhaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:02 uur
Sexytime _O^
Ik vind het echt een geniale film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 18:24 uur
Een aantal hilarische stukken, en een aantal vulgaire stukken. Verder nogal kort, volgens mij had er meer in gezeten.

Niettemin meer plussen dan minnen, maar vaker dan 1x hoef je hem niet te zien. Heb wel een paar keer goed gelachen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 19:35 uur
markie1978 schreef:
Had halvewege de film al door dat "Borat" niet echt uit Kazakhstan komt, maar gewoon een acteur is. Vond het wel jammer dat ik er zo snel achterkwam, want ik dacht echt ff dat deze reporter uit Kazakhstan echt zo onnozel was.
De film geeft wel een goed beeld van de Amerikanen, zij zetten zich zelf voor schut in deze film.

Had halverwege de comment al door dat markie1978 niet echt dom is , maar gewoon een acteur is. vond het wel jammer dat ik er zo snel achterkwam, want ik dacht echt ff dat deze kerel uit Nederland echt zo onnozel was. deze comment geeft wel een goed beeld van Nederland, hij zet ze helemaal voor schut

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 20:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb hem gisteravond voor het eerst helemaal gezien (RTL) en oh oh wat heb ik gelachen. De manier waarop de conservatieve amerikanen in elke scene te kakken worden gezet is heerlijk om naar te kijken. Hun "leuke en perfecte" wereld ideologieën worden hier heerlijk neergesabeld.

De scene waarin Borat naakt aan het "rollebollen" is met zijn naakte manager is, is zo ontzettend grappig, ik kwam niet meer bij. Echt een van de grappigste film scenes die ik ooit gezien heb.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 21:37 uur
Erg prachtig, heb hem nu wel 3 keer gezien en het blijft geweldig!
Sacha Baron Cohen is dan natuurlijk ook een topper.

niet ingelogd

109.069 gebruikers | 64.647 films | 23.982 regisseurs | 2.516.185 berichten | 3.549.574 stemmen