City of Industry (1997)

geregisseerd door
John Irvinmet
Harvey Keitel,
Stephen Dorff en
Timothy HuttonDe crimineel Lee Egan wil nog een grote slag slaan met de juwelenroof in Palm Springs en hij vraagt zijn oudere broer Roy om hem te helpen.
Het team dat samengesteld wordt is echter niet zeer hecht, en als Lee dan ook nog vermoord wordt wil Roy wraak nemen op de verrader die hiervoor verantwoordelijk was.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 16:15 uurWat is dat nou voor reactie? Vind zo'n sarcastische comment maar een flauwe methode om er niet op in te hoeven gaan, want ik heb wel gewoon gelijk natuurlijk.
Ik complimenteer je notabene over de mooie quote, alleen jammer dat je hem bij een film plaatst waar ie niet thuis hoort.
confucius
[permalink] geplaatst op 31 januari 2009, 7:02 uurmister blonde schreef:
U hebt mij verkeert begrepen blijkbaar, ik "prees" je voor je reactie. Nou ja, het zij zo. Nog even dit:
Het is de bedoeling van Movie Meter dat wij 'films recenseren!' Ja toch! Maar wat blijkt nu! Men recenseert - met een negatief sfeertje errond - de recensent!! Waar zijn jullie mee bezig zeg.
Je zult natuurlijk wel weer gelijk hebben, het zij dan nog maar eens zo. Polemiek gesloten.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2009, 0:55 uurWeinig vermakelijke wraakfilm.
Verhaal is erg standaard en bij tijd en wijle erg vermoeiend. Daarnaast is het acteerwerk gebrekkig (Keitel uitgezonderd).
Kan niet zeggen dat ik naar een goede film heb gekeken: 2*.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 april 2009, 0:05 uurOndanks het prima acteerwerk van de gehele cast, was het mij niet precies duidelijk waar de film nu naartoe wilde gaan. Weinig karakterontwikkeling of interessante plotwendingen, gewoon een rijtje zijcriminelen een voor een afranselen om bij de verrader te komen. Bij een Seagalfilm zou dit werken, bij iemand als Harvey Keitel mag ik toch echt meer verwachten.
Edoch, altijd plezierig om Famke Janssen te zien spelen en de film was verder goed geschoten. Leuk voor een keer, ik verwacht niet dat ik hem snel nog eens een rondje laat draaien.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 juni 2009, 20:53 uurDit is een erg vette film. Harvey Keitel in een top rol die hem op het stoere lijf geschreven is. Als keiharde crimineel gaat hij op jacht naar de moordenaar van zijn broer en gaat daarbij grof geweld niet uit de weg.
Yea your husband is dead, hey do you know skip.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2009, 16:35 uurSpannende actiefilm over een juwelenroof met de bad guys Harvey Keitel en Stephen Dorff. Timothy Hutton speelt een onbelangrijk crimineeltje en beraamt nog één keer een roof, maar het loopt toch allemaal anders dan hij had gedacht.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2010, 17:33 uurEen prima en vooral spannende film waarbij de wraak goed uitgevoerd wordt.
[permalink] geplaatst op 19 december 2010, 14:38 uurBehoorlijke neo-noir met een goede Harvey Keitel. In het eerste deel krijg je een heist voorgeschoteld, in het tweede deel gaat Keitel de wraaktoer op. Leuk om eens een ander beeld van L.A. te krijgen. Ook een aantal goede nummers op de soundtrack (Photek - The Hidden Camera, Massive Attack...)