132.195 gebruikers | 82.883 films | 30.189 regisseurs | 3.421.394 berichten | 4.774.870 stemmen

locatie: Films » Secretary (2002) » Info

Komedie / Romantiek
104 minuten

geregisseerd door Steven Shainberg
met Maggie Gyllenhaal, James Spader en Jeremy Davies

Lee Holloway is net ontslagen uit een psychiatrische instelling, waar ze in behandeling was voor haar neiging tot zelfverminking. Omdat ze nog nooit een echte job heeft gehad, besluit ze op zoek te gaan naar werk. Al snel wordt ze aangenomen als secretaresse in het advocatenbureau van de bizarre Mr. E. Edward Grey. Haar taken lijken op het eerste zicht normaal, zelfs saai: typen, koffie serveren, klasseren... Maar langzamerhand raken Lee en Mr. Grey in een sadomasochistische relatie verwikkeld.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 12:08 uur
Ik vond deze film ook op geen enkel moment boeiend. Het was eerder vreselijk irritant met slecht gecaste personages en een zwak verhaal.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 12:09 uur
Ik ken weinig films die de menselijke psyche met zijn moeilijke kanten zo ontwapenend blootlegt. Als de film je niets doet, dan mis je de clou.
Beide personages onderdrukken hun gevoel en zitten mentaal in chaos. Bij elkaar vinden ze harmonie. Erg mooie manier om ware liefde te tonen. Dat hun "schoen" niet iedereen "past" snap ik. Mij "past" de schoen ook niet, maar toch vond ik het mooi en kon er zelfs totaal begrip voor opbrengen... en da's knap.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Femme Fatale/Secretary (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Femme Fatale/Secretary (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Femme Fatale/Secretary (€ 12,35)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

speranza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 13:20 uur
Stephan schreef:
Ik ken weinig films die de menselijke psyche met zijn moeilijke kanten zo ontwapenend blootlegt. Beide personages onderdrukken hun gevoel en zitten mentaal in chaos. Bij elkaar vinden ze harmonie. Erg mooie manier om ware liefde te tonen.
^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 17:33 uur
Leuke film met humor, erotisch en aan het eind romantisch, grappig verhaal met weinig diepgang (en dat is prima). Ik werd aangenaam verrast door het spel van Maggy Gyllenhaal (lijkt me geen eenvoudige rol) en James Spader (hoe ouder hoe beter). Ik heb gelachen en me geen moment verveeld!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2009, 1:47 uur
Deze vandaag gekeken nadat ik hem al jaren wilde zien.

Beetje vreemde film is nog zwak uitgedrukt.

Allereerst vond ik het begin erg sterk, ook zeer goed geacteerd door beide hoofdrolspelers, die allebei geknakte, obsessieve en sociaal geremde karakters zeer goed weten neer te zetten.

Vooral Gyllenhaal zet werkelijk een zeer goede prestatie neer.
Spader is niet echt een acteur die mij goed ligt, maar toch weet hij mij vaak positief te verassen en dat doet hij ook hier met deze film weer.

De film is zowel serieus, als geregeld grappig, maar toch ging ik gaanderweg wel wat qua plot en opbouw missen.

Na een tijdje leek de film niet echt qua verhaal ergens naar toe te gaan en was het meer curieus dan echt boeiend.

Het begint als psychologische film, maar het geforceerde happy end pastte er eigenlijk totaal niet bij en maakte voor mij de film toch een lichte teleurstelling.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar niet echt heel goed.

Ik geef hem een zeven, ofwel 3,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 0:05 uur
Aparte, maar vermakelijke film.

Het 1e uur wordt je echt geconfronteerd met absurde, grappige situaties tussen Lee Holloway en Mr. E. Edward Grey.
Ook werkt de drama goed dankzij de uitstekende rollen vertolkt door Gyllenhaal en Spader. Zij zorgen ervoor dat de vele dialogen ook doorspekt worden met de spanning.

De tweede helft van de film is het net even te langdradig en kakt Secretary helaas in. Het einde is me net eventjes te happy Hollywood om deze film echt een toppertje te maken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 12:53 uur
Origineel en verrassend, en je weet nooit waar het verhaal of de situatie een moment later naar toe gaat.
Mooie balans ook van humor en (onderliggende) ernst. Film heeft bij vlagen een bijna onwerkelijke, dromerige sfeer en brengt de zwaar op de hand liggende thema's vaak met een onderkoelde, luchtige ondertoon.
Spader en Gyllenhaal zijn een perfecte match en regisseur Shainberg is een ontdekking.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 3:58 uur
geniaal,dit,erg,jammer,dat,m'n,toetsenbord,niet,lekker,typt.kom,er,misschien,later,nog,
is,op,terug.0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 9:08 uur
Foei, laat je baas dit niet zien...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 11:01 uur
zet,iig,nooit,limonade,naast,je,toetsenbord,zul,je,bedoelen,haha

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2010, 0:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Shainberg.

Volgens mij wil de man maar te graag te boek staan als de regisseur van de meest onmogelijke romantische taferelen. En het is hem ook aardig aan het lukken.

Toch wel met lichte verbazing zitten kijken naar deze romcom. Best hulde aan Spader en Gyllenhaal om zulke rollen aan te nemen, jammer genoeg vond ik het acteerwerk niet altijd even geslaagd. Maar je moet er toch maar zin in hebben.

Visueel wat minder dan Fur, hoewel nog steeds met vaste hand regisseerd. Oogt allemaal best fris en verzorgd. Soundtrack is wat minder memorabel, maar dat verbaast me niks.

Verder is het tweede deel inderdaad iets te braaf, zeker gezien het wat onvoorspelbare begin. Van alle richtingen die het uit kan gaan wordt wel de meest veilige gekozen. Al stoorde het ook weer niet enorm hard en had een downer einde de film niet beter kunnen maken.

Shainberg is best een fijn regisseur. Weet in ieder geval iets neer te zetten wat origineel is en alleen daarom al weet te boeien. Benieuwd hoe hij z'n loopbaan voortzet, van mij hoeft hij in ieder geval nog niet te stoppen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 16:01 uur
Het affiche lijkt wel erg op dat van Loos (van Van Gogh).
Smullen deze film. Hiervoor nog nooit iets van deze regisseur gezien, ook niet van zusje Gyllenhaal. Ze doet het erg goed, net als James Spader natuurlijk. Zoals eerder in andere woorden gezegd: spannend, geil en hilarisch. En maakt en passant van een sm-relatie iets alledaags.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 3:10 uur
Schitterende film ! Maggie Gyllenhaal en James Spader spelen deze rollen uitstekend. Niet zoveel diepgang, maar daardoor aan de andere kant een lekkere luchtig film over dit thema.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 11:50 uur
Mening schreef:

helemaal mee eens!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2010, 21:01 uur
pulp

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2010, 17:37 uur
Speciale film, vaak had ik de gedachten van wat gebeurd hier in godsnaam en waarom ? Maar dat maakt de film juist zo anders en eigenlijk best wel aangenaam om naar te kijken. Een zeer leuke Maggie trouwens !

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:42 uur
Heerlijke film. De personages zijn bijzonder, neurotisch en tragikomisch en dat maakt de film alleen al aantrekkelijk. De twee hoofdrolspelers, James Spader en Maggie Gyllenhaal, zijn geweldig. Geen actiefilm maar een kleine karakterstudie van de verhouding tussen een baas en zijn secretaresse die ogenschijnlijk nog normaal is maar als snel ontaardt in 'meer' zonder dat het fulgair of plat wordt. Daarvoor is de film te eerlijk, te origineel en met te veel liefde gemaakt, denk ik.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 19:31 uur
Judith44 schreef:

Dat denk ik ook.

Merkwaardige film over een merkwaardige relatie en de (voor mij) merkwaardige gevoelens, die daaraan ten grondslag liggen. Niet mijn wereld. Het verhaal wordt echter heel toegankelijk en met gevoel voor humor gebracht. Prima spel van James Spader, maar het is toch vooral de film van Maggie Gyllenhaal, die een ijzersterke rol neerzet. Heel apart.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 13:18 uur
zeer bijzonder filmpje, maar het einde maakt het een beetje langdradig en ongeloofwaardig. Er wordt wel goed geacteerd en ook de setting leent zich uitstekend voor dit filmpje. Toch dus in positieve zin verrast, maar niet voldoende voor een hogere score dan 3*.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 16:38 uur
Een prachtige film! Maar niet voor iedereen geschikt.

Het is géén romantische komedie. Eerder een psychologisch relatiedrama. Knap opgebouwd. De wederzijdse afhankelijkheid van de hoofdpersonen, hoe bizar ook misschien voor anderen, wordt goed verbeeld.

De film laat die spanning in de opbouw van hun relatie zien. Met soms romantische, soms erotische, en soms de meer afschuwwekkende kanten.

Aanrader! Maar niet voor diegenen die denken een komedie of een pornografisch werk te gaan zien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 23:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuk gespeeld door James Spader en soms was de erotische spanning goed te voelen. Verder een ietwat cliché verloop van het verhaal. Vooral de scenes in de trouwjurk.

*2,0

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 17:04 uur
De omschrijving van de regisseur: "a black-comedic coming-of-age movie" (volgens What the film is about bij de DVD-extra's), waarbij het ontdekken van jezelf, wie je bent en wat je plaats in de wereld is belangrijker is dan de SM.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 1:03 uur
Erg grappig en leuk ongegeneerd apart.

James Spader en Maggie Gyllenhaal zijn erg goed bezig. Goed gecast ook, ze overtuigen echt in hun sociaal-onaangepastheid en niet precies normale manier van doen. Dat maakt de film des te overtuigender, en het verhaal wordt er ook vertederend van - zeker naar het einde toe. Echte liefde, maar dan net weer wat anders. Dat maakt de film des te leuker om te zien. En het einde is daar best grappig bij, al is het wat voor de hand liggend.

Mooi filmpje.