134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.635 berichten | 4.929.103 stemmen

locatie: Films » Wilde (1997) » Info

Drama
118 minuten

geregisseerd door Brian Gilbert
met Stephen Fry, Jude Law en Vanessa Redgrave

Wilde portretteert het leven van de beroemde toneel- en romanschrijver Oscar Wilde. Wilde was gelukkig getrouwd en had 2 zonen. maar op 36 jarige leeftijd ontdekt hij dat zijn seksuele voorkeur toch meer naar mannen uitgaat. Zijn grote liefde, Lord Alfred Douglas, alias Bosie, heeft een gewelddadige vader die Wilde publiekelijk beschuldigt van pervers gedrag. Dit leidt tot de beroemde Wilde processen en hij wordt veroordeeld tot 2 jaar dwangarbeid. Hierna probeert Oscar Wilde toch weer met zijn gezin een gelukkig bestaan op te bouwen, maar hij kan zijn Bosie niet vergeten. De consequenties zijn desastreus als de geliefden zich met elkaar herenigen.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2002, 12:57 uur
oke, wie heeft deze film gezien? En is hij ook ergens te koop??

MFEO
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2002, 19:57 uur
Ik heb deze film gezien. En heb hem ook op video. Hij is zeker te koop op video en dvd via het internet!!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Wilde kippen club 2 (€ 5,99)
gratis verzending

Wilde kippen club 2 (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Wilde kippen club 1 (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2003, 19:36 uur
mwah, ik had er iets meer van verwacht eigenlijk. Niet echt heel erg boeiend en een beetje langzaam. Het blijkt dat Orlando Bloom er ook in voorkomt en 1 zin zegt volgens mij. Maar dat ging vast te snel dat ik het gemist heb.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2003, 17:30 uur
Goede film met goed acteerwerk. Af en toe een beetje saai en slaapverwekkend. En ik wil niet homo-hatend klinken maar van die homo-erotische (wat bij fotografie nog best leuk kan zijn!!) scenes kreeg ik een beetje jeuk van, maar dat ligt VOLKOMEN aan mij. 3.5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2003, 18:56 uur
Beetje saaie film net als het enige toneelstuk dat ik van Wilde zag: the importance of being Ernest, wat was dat een saaie niet grappige vertoning zeg. Het viel me ook meteen op dat er in deze film harder om gelachen werd dan toen ik het in t theater zag. Als biopic ook niet zo geslaagd, het begint maar ergens en het houdt ook maar ergens op. Acteerwerk is wel in orde. 2,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2005, 21:58 uur
Orlando speelt er in mee!! Heb ik net ontdekt...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2005, 17:24 uur
Een must voor de liefhebber van het werk van Wilde. The importance of being earnest, picture of dorian gray, ik vind het juweeltjes. Evenals de vele gedichten van zijn hand. Wilde heeft een bizar leven geleidt, zoals ook wel blijkt uit deze biografie. Ik vond het een prachtige film, waarin Stephen Fry de rol van O.W. heel erg goed speelt. Zelfs qua uiterlijk lijkt ie erop.....Misschien is de film minder leuk als je zijn werk niet kent of er niet van houdt, maar saai??????

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2006, 18:11 uur
Ik werd verrast door de kwaliteit van deze film!
Naast het werk van veel gerespecteerde acteurs: Stephen Fry, Judy Parfitt, Tom Wilkinson en Vanessa Redgrave, presteren ook Jude Law en Zoë Wanamaker zeer overtuigend.

De kostuums en decors zijn erg mooi, en de locaties goed gekozen. De film heeft me de hele tijd geboeit.

**** sterren voor de zeer goede cast, en voor een uistekende film. ^O^

kArIzMa_TuRk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2006, 17:22 uur
vond het een leuke Britse film.. vermakelijk en goed geacteerd.. ik geef het een 3½*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 23:09 uur
Prachtige film. Iemand zei wel dat hij op internet te koop is, maar ik kan hem nergens vinden. Op welke site is hij te koop?