Merlin (1998)

207 stemmen | gemiddelde 3,31
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Avontuur /
Fantasy182 minuten (miniserie, 3 delen)
geregisseerd door
Steve Barronmet
Sam Neill,
Helena Bonham Carter en
Rutger HauerMab, de duivelse heks en koningin van de duisternis heeft snode plannen met de wereld en hiervoor heeft zij een krachtig persoon nodig om het leger van het kwaad te leiden. Met behulp van magie krijgt ze het voor elkaar om een half mens, half onsterfelijke te creëren, 'Merlin'. Na verloop van tijd groeit Merlin op tot een krachtige tovenaar en hij ziet in dat wat hij doet verkeerd is. Hij weigert om haar nog te helpen en dit leidt tot een felle oorlog tussen de twee. Zo zien we hem eens in de zoveel tijd verschillende legendes tegenkomen zoals 'The Lady of the Lake', de heilige Graal, de stad Camelot en koning Arthur.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juli 2002, 14:21 uurErg goed verzorgde mini-serie(film) met sterke vertolkingen van Sam Neill, Helena Bonham Carter, Miranda Richardson en een serieuze Martin Short. Let ook op onze eigen Rutger Hauer die ook nog even voorbijkomt.
[permalink] geplaatst op 7 juli 2002, 14:30 uurvoor iedereen mini-series gaat toevoegen...
volgens imdb is het een tv-film, geen mini-serie
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juli 2002, 18:34 uurdit is een goeie tv-film.misschien een tikkeltje te lang,maar net als alle andere films met merlin zijn altijd wel boeiend.3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2003, 16:37 uurIk vind de film best goed, maar het is heel jammer dat ze veel uit het boek weg gelaten hebben of hebben veranderd.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2004, 10:09 uurHeel goeie tvfilm wat mij betreft. Had het boek nog nooit gelezen, maar deze film heeft me geholpen wat meer van de legende te begrijpen.
Decors, kleding, special effects: allemaal dik in orde
Bonham Carter is trouwens een lekker stuk en ze kan acteren ook.
nog van datte aub
[permalink] geplaatst op 3 maart 2004, 11:15 uurJordy schreef:
voor iedereen mini-series gaat toevoegen...
volgens imdb is het een tv-film, geen mini-serie
Alhoewel die nvolgens mij ongelijk hebben....
[permalink] geplaatst op 5 maart 2004, 21:01 uurIMDB zegt:
Runtime: 182 min / 60 min (3 episodes)
Tomsen
[permalink] geplaatst op 27 maart 2005, 21:59 uurIk vond dit zo'n mooie film, één van mijn lievelings films!
3,5
[permalink] geplaatst op 23 juni 2005, 10:14 uurMooie mini-serie(dus geen tv-film), goed verzorgd, sterke vertolking van Sam Neill en gewoon zeer leuk om naar te kijken! (geinig dat Rutger Hauer er ook nog in meedoet)
5,0
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2005, 14:40 uurEcht een aanrader.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2005, 23:37 uurDe special effects waren wat minder, maar de vertelwijze maken de Film 'n Vier waard. De sets waren ook erg mooi.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2005, 13:58 uurEn ik ben de acteerprerstaties helemaal vergeten, daar was, voor zover ik me kan herinneren, ook niks mis mee

!
5,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2007, 18:42 uurgeweldige film, heeft me constant kunnen boeien. zelde zo'n lange film gezien die echt leuk bleef. behalve lord of the rings triology dan;).
toppertje zeker leuk om een keer te kijken.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 januari 2007, 19:07 uurEen hele mooie film met mooie plaatsen en effecten. heel mooi gemaakt. Maar het is geen film voor als je even snel een filmpje wilt kijken!
3,5
[permalink] geplaatst op 20 januari 2007, 16:50 uurHele mooie film. Weet over de gehele lengte te boeien.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2007, 18:03 uurPrachtige film! Sam Neill speelt super en ook isabella rosselini speelt fantastisch!
3,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2007, 14:48 uurLang geleden dat ik hem heb gezien. Ik vond dit altijd al een mooie film. Vooral Helena Bonham Carter wist me te bekoren. En dat schele dochtertje, of was dat niet haar dochter.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2007, 18:34 uurheel goede miniserie zit heel goed ineen echte aanrader
[permalink] geplaatst op 7 september 2007, 3:36 uurLilyroos schreef:
Dat was zij zelf, alleen toen ze klein was. Is het dan zo lang geleden!?

5,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2009, 13:33 uurDeel 1 subliem..deel 2 knudde
3,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2009, 10:17 uurEen goed verzorgde fantasyfilm, met prima decors en aardige special effects. het verhaal is mooi, en heeft hier een goede uitwerking gekregen. de film wist mij te boeien, en bleef interessant. al vond ik de film een tikkeltje te lang. verder is de cast erg goed ingevuld. sam neill acteert goed, en de overige rollen zoals die van de heks, worden vermakelijk gebracht. ook is het leuk om onze eigen rutger hauer nog even te zien. een mooie uitvoering van dit bekende verhaal. ik geef hem 3,5 sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 19:21 uurmooie film goeie decors leuke acteurs
de beschrijving hier klopt niet helemaal maeb is niet kwaadaardig maar wil de mensen terug brengen naar de tijd van voor de romeinen maar verder een goeie film
5,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 12:13 uurVan dit soort films hou ik van!
0,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2010, 13:53 uurInderdaad "Helena Bonham Carter is trouwens een lekker stuk" zoals een eerdere commentator al zegt. Heel erg lekker zelfs en ze maakt de film nog enigszins de moeite. Niet van het tot het einde toe uitkijken, daar heb ik nu al spijt van. Een lange zit en wat achterblijft is de indruk van een simpel verhaaltje, niet te vergelijken met wat je in gedachten hebt wanneer je aan de legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel denkt.
Bah, bah.
0,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 20:58 uur.........................???????????????????????????????
klopt dit gemmiddelde echt??????????? of is de gemiddelde leeftijd van de stemmers 12 of lager?
Kan er nog slechter geacteerd worden, naar mijn mening wordt er in nederlandse soaps nog beter geacteerd dan hier!!
En dan ook nog de kleding keuze.. deze lijkt mij eerder uit een romeinse film dan uit een "brits middeleeuwse"
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 18:58 uurgewoon leuke miniserie. niet te veel van verwachten. kijkt gewoon lekker weg.