134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.667 berichten | 4.929.188 stemmen

locatie: Films » Zhaibian (2005) » Info

Horror
97 minuten

geregisseerd door Leste Chen
met Terri Kwan, Jason Chang en Yu-chen Chang

Twintig jaar geleden gebeurde er een onverklaarbare massazelfmoord in het huishouden van de miljonairsfamilie Yang. Slechts één persoon overleeft deze tragedie en erft het huis. Er gebeuren echter nog altijd geheimzinnige dingen in het huis en het lijkt wel of het kwaad op zoek is naar het laatste familielid.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2006, 8:57 uur
Niet zo'n geslaagde verhaallijn. Kon ook niet echt boeien omdat de enige manier om de spanning op te bouwen de muziek was.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2006, 14:12 uur
Ik vond hem wel goed eigenlijk

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2006, 20:10 uur
vond hem best goed voor een avondje onderuit en spannend genoeg

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2007, 0:45 uur
Leunt dicht aan bij de Chinese horror.

Vooral veel kleurenpracht, heerlijk stijlvolle soundtrack en een verhaal dat zich deels op horror en deel op drama baseert. Vooral dat laatste lijkt erg typisch aan de Chinese horrorfilms, die daardoor minder eng zijn maar wel een mooiere sfeer uitstralen.

Erg cool verhaal vond ik ook wel, echt prachtig in beeld gebracht. Ook erg mooie locaties, de desaturatie van de kleuren werkte echt perfect. Geheel is erg sfeervol en weet erg makkelijk te boeien tot het einde toe.

Niet meteen voor mensen die gokken op scares en pure spanning, maar wie een mooie, sterke en sfeervolle mysterieuze film wil kijken kan weinig fout doen met deze.

Dikke 4*