134.888 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.727 berichten | 4.929.246 stemmen

locatie: Films » Squirm (1976) » Info

Squirm (1976)

Squirm (1976)
44 stemmen | gemiddelde 2,81
mijn stem:
Horror
92 minuten

geregisseerd door Jeff Lieberman
met Don Scardino, Patricia Pearcy en R.A. Dow

Door een storm raken enkele electriciteitskabels los en vallen op de grond waardoor de wormen in de grond naar boven komen. Ze blijken akelige vleesetende wormen te zijn die zich te goed doen aan de dorpelingen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2002, 13:19 uur
tja, het is wel lang geleden dat ik deze
gezien heb! maar ik zal 't nooit vergeten,
zo'n huis vol wormen.....:r

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2002, 18:53 uur
Is dit die film waar de wormen door de douchekop eruit komen?

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2003, 22:40 uur
Iedereen heeft wel een "ik-was-alleen-thuis-en-ik-keek-naar-een-iets-te-enge-film" film uit zijn jeugd. Dit is de mijne. Mijn jongere zusje heeft die nacht op een matrasje op mijn kamer geslapen, die vond het nog enger.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2004, 2:36 uur
starbright boy schreef:

...en bedankt

Maar nu ben ik het stoerst! ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2004, 13:21 uur
Bij het zien van deze cover kan ik me dat trauma wel voorstellen ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2004, 17:23 uur
op http://www.badmovies.org/multi... kan je een stukje van de film bekijken ziet er echt vies uit.
is vrijdagavond te zien in "cultnight" op kanaal 2

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2004, 17:26 uur
Ziet er prachtig uit, ik ben benieuwd. :-)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2004, 16:31 uur
Nou, achteraf gezien was het helaas niet veel soeps. Comateus geacteerd door de hele cast, voorspelbaar als de pest en geen seconde spannend. Zelfs de aardige worm-effecten maken de film niet het bekijken waard.

1 ster.

djelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2004, 10:27 uur
Tjah, als wansmaakhorror-liefhebber was ik redelijk tevreden. Spanning ontbrak inderdaad wat, de acteurs zijn opmerkelijk slecht en het verhaal is tenenkrommend krankzinnig. Maar dit-en zeker die laatste 2- zijn typische elementen die je niet echt storen, integendeel, zelfs bijna entertainen als je van dit soort cult houdt.

Echte gore was er jammer genoeg niet echt, wat ook een belangrijk aspect is, maar wel enkele heel vieze scenes die dan weer een goed alternatief zijn. Het verhaal was dus heel cheesy, maar het concept was erg origineel. (ik geloof dat het de eerste en waarschijnlijk zelfs de enige horrorfilm ooit was die over moordende regenwormen ging :) )
In dat opzicht is het zelfs een heerlijke cult-classic die je eens gezien moet hebben als wansmaakfan.

Een minpunt was dan weer dat het wat traagjes op gang kwam, voor de echte fun begon. Als liefhebber geef ik al bij al een 3,5. Hij heeft me grotendeels leuk vermaakt en het is een klassieker imo. Ik heb al amusantere gezien, maar hij was best plezant! Het is een aanrader, maar je moet er voor zijn.

damon
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2006, 13:58 uur
dit is gewoon een leuke film, waarin je geen goede acteerprestaties mag verwachten maar wel veel fun! Gore valt mee
vergelijkbaar met: Slugs, Muerte Viscosa 2,5*

Schitterende trivia op IMDb:
*Lieberman (regie) prefers people to watch the film in black-and-white even though a black-and-white version is not available :?
*Kim Basinger was offered the female lead :)P
*Sylvester Stallone eagerly pursued the casting agents for the part of Roger, and Martin Sheen was briefly attached to the project to play Mick :o

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2006, 14:24 uur
:D nogal slecht!

Ja om nou verder te gaan dan 2 sterren voor een film die niks voorstelt, gaat wat ver. Maar het is wel extreem leuk slecht. Zag de versie van MST3K, misschien niet helemaal eerlijk aangezien ze daar altijd lekker lopen te keten en het daardoor dus al een stuk leuker word. Leuk serie trouwens MSTK3, ik loop waarschijnlijk jaren achter om het nu pas te ontdekken, maar leuk is het wel.

Dat oude voorfilmpje, A Case of Spring Fever (Klik om het te zien) was werkelijk super briljant. "NO SPRINGS Hahaha" Beetje offtopic ik weet het maar dat filmpje is echt super. Een man komt erachter hoe een leven zonder “springs” zou zijn.
"So, Coily waited thousands of years to make his point, and then he backed down almost instantly?" ^O^

Maar weer over deze film. Heerlijk slecht dus. Wie bedenkt het ook. Killer Worms. Als je ze dan nog vergroot zoals in Tremors, maar hier blijven het gewoon kleine wormpjes _O^ Dat noem ik Humor. Ook briljant als ze komen aanvallen, met een tergend sloom tempo, :') classic.

Prima vermaakt dus. Nou vooruit 2.5* kunnen er wel van af.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2006, 16:25 uur
niet veel soeps, had veel meer verwacht! de posters van deze film zijn veel leuker dan de film zelf

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2007, 11:21 uur
Redelijke horrorfilm met een leuk uitgangspunt dat enigszins geboycot wordt door de gedateerde special effects. Het sfeertje is bijzonder naargeestig, temeer omwille van het onherbergzame en uiterst bizarre karakter van het stadje waarin alles zich afspeelt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2008, 21:23 uur
Naar mijn gevoel een leuke B-horror, die in de Benelux werd uitgebracht onder de titel "De Nacht van de Reuzenwormen". Roept reminiscenties op aan de monsterprenten uit het begin van de jaren 50. Op het eerste gezicht onschuldige gebroken hoogspanningskabels zorgen toch wel voor heel wat kopbrekens. De vreedzame regenwormen ondergaan een transformatie zodat uiteindelijk iedereen voor ernstige problemen komt te staan. Een bescheiden, maar genietbare griezelfilm.
Een tip: fans van Jeff Liebermann moeten zeker eens "Blue Sunshine" van dezelfde kineast bekijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2008, 21:45 uur
De enige film die ik van Lieberman zag was Just Before Dawn vond dat een vrij aardig filmpje, ben dus ook wel beneiuwd naar deze en Blue Sunshine...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2008, 22:14 uur
Blue Sunshine is inderdaad de moeite waard. Zeker zien als je de kans hebt. Zou niet moeilijk moeten zijn overigens, want hij is niet lang geleden gereleased in Nederland op het nieuwe label van Jan Doense.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2008, 22:23 uur
heb het gelezen inderdaad ja, wanner ik de kans krijg neem ik hem direct mee. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 19:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Sympathieke debutfilm van Jeff Lieberman waarbij zijn stijl nog duidelijk in ontwikkeling is. Film is niet bijster grimmig (wel rauw) maar de Leibermanesque dialogen zijn overduidelijk aanwezig. Het concept van angst voor wormen wordt netjes uitgewerkt en de film komt er zelfs mee weg dat deze beestjes gillen. Echt ruimte voor heel veel gore is er niet maar alle mogelijkheden zijn wel benut. Was vooral onder de indruk van de vis-scene op het water waarbij één van de personages wegduikt met een aantal wormen die zich al een weg halverwege z'n schedel hebben gegeten. Een echt meesterwerk is Squirm niet, maar hij is weldegelijk entertainent en bevat veel leuke momenten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 14:55 uur
Moet deze niet vóór 'Blue sunshine' staan in het lijstje van Liebermann? Ik las in Mr. Horror's commentaar dat hij ná het maken(en het succes) van 'Squirm' pas groen licht kreeg voor 'Blue sunshine'.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 14:02 uur
Films staan op jaartal geselecteerd, niet op datum van release.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2010, 14:49 uur
Prima B-film. Scardino is een nerdy stadsjongen die in het diepe zuiden te maken krijgt met een plaatselijke schone, haar weirde zusje, hun ietwat achterlijke buurjongen, diens redneck vader, serveersters die de nieuwste mixdrankjes niet kennen, een hillbilly sheriff, een onbekend skelet, maar bovenal miljoenen wormen die door elektriciteit in de grond (don't ask) veranderen in bloedzuchtige monstertjes.

Film heeft even tijd nodig om op stoom te raken, maar de tweede helft zit vol leuke momenten en best adequate horrorscenes. Ook probeert Lieberman zo nu en dan iets uit met licht en schaduw, het is niet altijd even verheffend maar wel amusant, wat zeker ook geldt voor de hele southern sfeer met vet aangezette accenten en een hoog hick gehalte. Zeer vermakelijk dus.

3,5*!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2010, 15:00 uur
Macmanus schreef:

Dat was een heerlijk filmpje inderdaad _O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2010, 4:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Als je dacht dat wormen niet konden schreeuwen, dan bewijst Squirm het tegendeel!

Wat een vreselijk nare beesten die wormen. De film weet je goed misselijk te maken met de aanblik van duizenden en duizenden wormen, en het is indrukwekkend hoe Lieberman en consorten het voor elkaar weten te boksen om die krengen in één ruimte te krijgen.

Voor de rest heeft de film wat aardige special effects zoals de man met de wormen in zijn gezicht, maar daar moeten we wel even op wachten, want de film komt inderdaad wat traag op gang, maar dan wordt het ook echt leuk.

Over acteervermogen beschikt de cast niet echt, maar toch doen ze het voor een film van dit B-niveau niet slecht. De accenten zijn lekker dik aangezet en de acteurs doen gewoon goed hun best.

Zeer vermakelijk en een aanrader om je wat kriebels te bezorgen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 22:39 uur
Smeerpijperij!!! Viezigheid!!!
Gewoon lekker in de herziening dus...volgens mij toch wel meer dan 20 jaar geleden dat ik 'm voor het eerst zag, maar deze wormen-horror is altijd wel blijven hangen.
Terecht: goeie opbouw, langzaam beginnend met een worm in de chocolademelk en door naar "waar komt dat skelet vandaan?" om vervolgens in de laatste 25 minuten uit te pakken met een all-out-wormen-festijn!!
Absolute top in de jaren 70 horror!
Meesterwerkje!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 19:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
helaas. De poster belooft veel goeds, maar uiteindelijk valt het allemaal erg tegen.

Het eerste uur is vrij saai. Dit komt mede door het acteerwerk van Patricia Pearcy met haar irritante zuidelijke accent. Ook de nerd-erige Mick wist me maar weinig te boeien.

Waneer de wormen dan eindelijk beginnen aan te vallen wordt het iets beter. Aardige scene's zijn bijvoorbeeld de wormen die uit de douche komen, het bad vol wormen, de wormen in het gezicht van Roger etc.
Toch weten deze scene's de film niet naar een voldoende te trekken. Uiteindelijk kom je er een beetje bekakt vanaf.