134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.588 berichten | 4.929.015 stemmen

locatie: Films » Furnace (2006) » Info

Horror
90 minuten

geregisseerd door William Butler
met Michael Paré, Victoria Hester en Tom Sizemore

Een detective begint langzaam maar zeker geobsedeerd te worden door een partij vreemde zelfmoorden, die allemaal plaatsvinden in de verwaarloosde Blackgate gevangenis. Het duurt echter niet lang voordat hij ontdekt dat het niet om zelfmoorden, maar om moorden gaat. Moorden, die gepleegd worden door een kwaadaardige geest.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2006, 11:48 uur
Lijkt mij een leuke horror.. afwachten maar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2008, 15:46 uur
Net gezien! wel een aardige film niet echt super spannend maar toch erg leuk om naar te kijken.

deze film is gebaseerd op ware feiten!!!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Furnace (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Furnace (€ 5,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Furnace (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2008, 14:33 uur
Vond het meer een thtiller dan een horror maar was inderdaad wel aardig.

Zou op ware feiten zijn gebasseerd?Op de aftiteling staat aan het eind dat het fictie is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2008, 22:34 uur
wat Gringo zegt klopt wel. beetje wazig :T

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2008, 22:48 uur
wauw echt wel slecht..... kunnen ze hier echt geld mee verdienen ???

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2008, 19:46 uur
Een slappe spookfilm. Ben halverwege in slaap gevallen en heb hem dan toch opnieuw verder gekeken. Had me beter de moeite gespaard! :Z
Als ik hem als horror moet beoordelen verliest hij zijn punten vanwege de ontbrekende spanning en gore. Enkel het acteerwerk en de sfeer valllen nog mee.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2008, 15:51 uur
_Daan_ schreef:
Lijkt mij een leuke horror.. afwachten maar.

Hoe kan jij nu al punten geven voor een film, die je nog niet eens hebt/had gezien? Is het niet wat logischer als je eerst es de film kijkt en dan de punten?

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2008, 23:08 uur
Zeer zwakke en totaal overbodige horrorfilm, niet in het minst door de ongeïnspireerde, slappe acteerprestaties. Vooral de toch al weinig charismatische hoofdrolspeler Paré maakt er een potje van.

Van seconde tot seconde is Furnace een aaneenschakeling van scènes die vrijwel rechtstreeks uit andere (veel betere) horrorfilms zijn gekopieerd. De enge meisjesgeest, de oven, de bizar bedoelde moorden... wat een onvoorstelbare hoop dramacliché's.

Nergens spannend, nergens overtuigend, en zó voorspelbaar. Overslaan is het beste wat je met dit rommelwerkje kunt doen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2008, 12:49 uur
vermakelijke horror
de film heeft best wel een creepy sfeer en de special effects zijn ook wel goed gedaan. Verder waren de acteerprestaties ook wel in orde en was het einde ook wel verrassend

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2009, 13:44 uur
Ik heb hem zojuist gezien, en vind de film nog niet zo onaardig.

De acteerprestaties zijn hier en daar wat aan de slappe kant, maar hier en daar ook weer in orde.
Als je van horrorfilms houd is dit een middenmootje. Als je niet van horrorfilms houd dan zul je deze film eerder slecht dan vermakelijk vinden.

Houd je van horror? Dan kan deze film je best vermaken, maar je zult hem niet plaatsen tussen The Grudge of Saw, eerder tussen Black Sheep (2006) (wat meer een komedie is) en Boo (2005).

De special effects zijn nog net voldoende, soms ziet het er wel goed uit, maar over het algemeen komt het wat low-budget over.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2009, 21:12 uur
Zeer matige film. Het verhaal kan me op zich nog wel boeien, de special effects zijn niet echt geweldig, en het acteerwerk is ronduit slecht.