The Santa Clause (1994)

geregisseerd door
John Pasquinmet
Tim Allen,
Judge Reinhold en
Eric LloydOp een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carričre maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.
2,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2007, 20:24 uurBest leuke kerstsfeer en het verhaal is niet origineel maar wel goed genoeg voor het nodige vermaak. De special-effects zijn wel heel slecht, en van Tim Allen ben ik niet zo kapot. Jammer ook dat de elfen door kinderen worden gespeeld, maar al dat speelgoed is zeer leuk en de decors zien er best aardig uit.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2007, 12:06 uurHOHOHO Merry christmass !
Weer een zalig kerstgevoel met deze film.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2007, 13:08 uurDe nukkigheid van Allen is toch wel meer waard dan dat ie hier krijgt. Helaas hebben ze er een film voor alle leeftijden van gemaakt waardoor sommige passages te mierzoet zijn,,
[permalink] geplaatst op 20 februari 2008, 15:31 uurTjonge jonge, er zit zeer zeker een stijgende lijn in de waardering van deze film over de jaren. Een prima kerstfilm die, mijns inziens, zeker niet te kinderachtig is. Daarvan is de volgende deel veel beter een voorbeeld.
6,0 uit 10 (3*)
3,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 20:25 uurzo slecht is deze film niet. het is een goede kerstfilm. het is een echte familie film voor alle leeftijden.
1,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2008, 11:20 uurSaai en oudbollig.
Beviel me dus niet.
[permalink] geplaatst op 17 december 2008, 12:29 uurMErry X-mas To Everyone
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2008, 20:55 uurLekker kerstgevoel van deze film. Goed voor een 6.
1,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2008, 10:31 uurVrij waardeloze kerstfilm helaas, wat vooral komt door het feit dat ik Tim Allen totaal niet te harden vind in deze film. Wat een pijnlijk ongrappige acteur is het toch en dat wordt hier weer eens even goed duidelijk. Positieve punten zijn dat de film het tweede gedelte gelukkig ietsje beter wordt en dat het rendier dat soms wat zegt best grappig is.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2009, 7:17 uurEen aardige (soms iets te zoete) kerstfilm met Tim Allen in een rol die we wel van hem gewend zijn. Voor originaliteit moet je bij deze film niet zijn en helaas gaat hetzelfde op voor de effecten. Qua kerstsfeer was het best aardig, maar de humor viel soms wel wat tegen. Iets dat komt doordat het te kinderlijk is. Maar gelukkig nooit zo erg als de opvolgende delen die wat dat betreft helemaal over-the-top gaat.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2009, 20:50 uurNiet mijn kersthit.
Want ondanks het hoge Disney-gehalte en grote bioscoopsucces plus de verplichte vervolgen, vaak flauw.
Allen is best leuk, maar zie hem toch liever als de 'tool-man'. Dit werk is meer geschikt voor de allerkleinsten onder ons.
Sportingerke schreef:
Ik heb trouwens nog nooit een kerstfilm gezien die mij in positieve zin met verstomming sloeg, dus als jullie titels hebben, laat maar horen.
Mierzoet, maar wel lekkerder dan dit is:
It's A Wonderful Life.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2009, 21:51 uurLeuk als kind dus beoordeel hem ook met het gevoel van toen..! Vond het wel leuk als deze op tv kwam.
[permalink] geplaatst op 30 november 2009, 20:18 uurskipy05 schreef:
Juistem .... !!!
3,5 lijkt me ook een terecht aantal stemmen voor deze familie kerst film!
2,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2009, 15:15 uurEen typische, zoete kerstfilm, bedoeld voor het jongere publiek.
Omdat m'n neefjes en nichtje hem wel wisten te appreciëren krijgt hij toch nog 2*
2,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2009, 20:53 uurBest een lekker kerstfilmpje. Meeste ingrediënten om een goed gevoel te krijgen zaten er wel in. Gewoon even meepakken en verder niet bij nadenken. Heb veel kerstfilms gekeken die een stuk slechter zijn.
Een voldoende is daarom terecht.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2009, 15:00 uurLeuk voor kinderen, stuk minder geschikt voor volwassenen..
Te zoet allemaal, en Tim Allen acteert te standaard en is nergens geloofwaardig te noemen.
Paar leuke grappen die vooral in het begin van de film te vinden zijn waren wel ok, en bovendien ook te zien in de trailer( de trailer is erg misleidend!)
2 sterren omdat het zeker wel voor kinderen een leuke film kan zijn.
2,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 13:22 uurhet duurde te lang voor hij op gang kwam.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 13:43 uurEven los van de film. Dit is misschien een hele domme vraag maar wat is art direction?
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2010, 21:09 uurIk heb nu al (of ja al zin januari) zin in kerst en deze zal waarschijnlijk weer om sbs 6 komen, want die zenden elk jaar dezelfde uit. Maar bij deze is dat niet zo erg.
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2010, 21:26 uurjordandejong schreef:
Domme vragen bestaan niet.
Klik.
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2010, 21:54 uurNou eerlijk gezegd had hij dat zelf ook even kunnen googlen aangezien hij blijkbaaar wel internet heeft.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 december 2010, 11:12 uurLeuke kerstfilm, gewoon standaard.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2010, 13:19 uurIn het genre "kerstfilm" is dit een van de leukere.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 20:25 uurachterhaalde techniek maar wel een leuk verhaal en af en toe echt genieten
2,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 21:51 uurZoet Kerst filmpje die best geestig begint maar na een tijdje is het eigenlijk helemaal niet meer leuk. Santa claus is een flauwe Kerstfilm met Tim Allen in de hoofdrol. Hij zet hier niet eens zo'n hele slechte rol neer, geweldig doet ie het zoals gewoonlijk niet. De film heeft wel Kerst sfeer. Maar dat is het wel een beetje. Met een 2,0 ben ik een beetje gul.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 15:18 uurHm.. ik was even vergeten dat deze film naast de hoofdrolspeler ook dezelfde kwaliteit special effects heeft als Home Improvement.

1,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 17:35 uurVre-se-lijk. En ik ook nog denken dat dit best nog wel een vermakelijk filmpje zou kunnen zijn, voor op deze katerige zondagmiddag. Niet dus. Bijzonder vervelende film, met een páár leuke momenten.
Maar die kunnen de film niet redden. Tim Allen is de man die nog voor die paar leuke scénes zorgt, maar voor de rest vond ik dit echt verschrikkelijk. Dat kleine joch acteert zó
niet naturel en is voornamelijk ook gecast vanwege z'n leuke koppie - dat werkt hier echt averechts. De effecten zijn rampzalig, Reinhold is vervelend en de film is gewoon veel te zoet op een totaal domme manier.
Die vrouw en Reihnold op het einde; ''Santa?''.

De momenten op de Noordpool zijn vreselijk met die domme elfjes en de vele pogingen om grappig te zijn mislukken pijnlijk vaak. Dikke onvoldoende.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 18:17 uurHet is meer dat dit sentiment van vroegah is. Ik zie ook wel dat ie niet waterdicht is, maar toch blijft het een sfeervolle film, met mooie herinneringen!
3,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 11:17 uurIk heb de film vroeger eens gekregen op VHS.. Helaas was ik te klein om de ondertiteling te lezen of het Engels te snappen... In een hoekje beland en is daar blijven liggen. Tot afgelopen week. Nou was ik toch benieuwd hoe de film was. Ik had hem al een beoordeling gegeven maar ging maar met de gemiddelde stem mee (2,5*) omdat ik hem me niet kon herinneren. Ik had er totaal geen verwachtingen van, maar omdat ik altijd een zwak heb gehad voor kerstfilms toch maar eens opgezet. Maar al met al vind ik dit toch een aardig sfeervolle film. De effecten zijn lachwekkend en het acteerwerk is van sommige acteurs belaberd (die Neil was erg slecht neergezet..) maar ik heb me er wel aardig mee vermaakt. Tim Allen speelt leuk en zorgt nog voor een aantal leuke momenten. Eric Lloyd was dan weer iets minder, maar ik kon me ook niet echt aan hem storen. Het verhaal is natuurlijk nogal vreemd, en het einde ook wel.. Maar bij dit soort films gaat het volgens mij voornamelijk om het kerst-gevoel. En dat kon ik in dit Walt Disney-Product toch nog uitstekend vinden.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 13:16 uurLeuke Kerstfilm, met een goede sfeer. Het verhaal is verder niet echt origineel, maar de uitvoering is prima. De hoofdrol wordt goed ingevuld door Allen, die voor leuke momenten zorgt. 2,5 Ster.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 18:20 uurAh, dit is weer zo'n typische kerstfilm die niet echt verrast, maar wel aangenaam is om eens te bekijken. 'k had die vroeger nog bekeken en toen dacht 'k dat het hoofdpersonage veel vlugger in de kerstman veranderde, maar blijkbaar heeft de film toch een langere inleiding dan gedacht.
Voor de rest zagen de decors (de Noordpool en de santawerkplaats) er erg goed uit.
Het is er de tijd voor, dus als je eens een kerstfilm wil bekijken, kan 'k deze wel eens aanraden.