Saving Private Ryan (1998)

7288 stemmen | gemiddelde 4,10

Oorlog /
Drama169 minuten
geregisseerd door
Steven Spielbergmet
Tom Hanks,
Tom Sizemore en
Edward BurnsTijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.Deze film staat op nummer 25 in de top 250
» volledige top 250
4,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 20:35 uurVorige week voor de tweede keer gezien en hij blijft geweldig. De eerste 30 minuten overweldigen mij nog het meest van de film, wat denk ik de meeste mensen ook wel zullen hebben.
Maar ook daarna blijft de film mij boeien. De vele veldslagen en dan ook nog de laatste, zeer boeiend om naar te kijken. En dan ziet het er ook nog zo geweldig mooi en spectaculair uit. Kippenvel momenten gewoon.
Een dikke 4* is dan ook op zijn plaats en dat vooral door het eerste halfuur en de laatste clash bij de brug tegen de Duitsers.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 22:08 uurEindelijk eens een keer bekeken en zoals velen hebben geschreven. De landing is echt ongelooflijk goed verfilmd. Natuurlijk veel realistischer dan The Longest Day, maar ja, dat waren toen meer helden-films. Moet je ook eigenlijk niet met elkaar vergelijken, nu krijg je gewoon een zeer realistisch beeld van alle gruwelijkheden die onder oorlog vallen.
Maar na de landing kakte de film toch wel wat in. Aankomend bij het eind met de Duitsers, wat meesterlijk is verfilmd, heb ik toch wel heel vaak naar dezelfde soort actie en scenes zitten kijken waardoor het verhaal toch wel wat ondersneeuwde. Toch wel jammer. Al met al wel een film die iedereen bijblijft en volgens mij het juiste gevoel meegeeft wat Spielberg wilde. Wat een klasse regisseur is t toch!
5,0
[permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 15:50 uurpierre18 schreef:
Daar wisten ze het wel leuk over te brengen als ze werden gedood.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 8:12 uurpierre18 schreef:
Moet je ook eigenlijk niet met elkaar vergelijken
Ben het helemaal mee eens, al gebeurt dat vergelijken toch behoorlijk veel, er zit dan ook maar 36 jaar tussen.
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 20:09 uurZeer mooie oorlogsfilm, alle topacteurs op een hoopje, bij het begin dacht ik al meteen 'Dit gaat een leuke avond worden' de hele film bleef ik aan het beeld gekluisterd. Top!