132.162 gebruikers | 82.750 films | 30.180 regisseurs | 3.420.430 berichten | 4.773.315 stemmen

locatie: Films » Adaptation. (2002) » Info

Komedie / Drama
114 minuten

geregisseerd door Spike Jonze
met Nicolas Cage, Meryl Streep en Chris Cooper

De film vertelt het verhaal van screenwriter Charlie Kaufman die probeert om Susan Orleans non-fictie boek The Orchid Thief te verfilmen. Het boek is het verhaal van John Laroche, een plantendealer die zeldzame orchideeën kloont en deze aan verzamelaars verkoopt. We zien de gebeurtenissen uit het boek terwijl we de pogingen van Kaufman zien om het boek naar film over te zetten.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 23:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik snap niet wat je bedoelt. Donald is in ieder geval dood aan het einde, dat wordt toch wel duidelijk getoond.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 21:50 uur
The One Ring schreef:

Duidelijk? nou de verhaal lijnen tussen het boek en werkelijkheid waren soms wel erg vaag hoor en aangezien het ook een aanwijzing was naar het boek,aangezien hij juist geen hollywood dingen in zijn verhaal wou hebben maar wel alles op hollywood clichés neer kwam?
Nergens wordt duidelijk gezegd dat het niet in het boek was, en het personage van Cage was voor iemand die zoveel nadenkt ook niet echt aangedaan aan het einde van de film?
Kan zijn dat ik zelf mis zit hoor, maar dan past zo einde toch niet bij zo gevoelig personage??

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Adaptation (€ 5,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Adaptation (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Adaptation (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 21:35 uur
Oei, dit was een speciale film. In het begin vond 'k er niet zo veel aan, maar de film groeit wel. Je kunt de film ook niet in een vakje duwen, want zo naar het einde toe gaat de film over van eerder drama naar thriller. Nicolas Cage springt er toch wel uit in z'n dubbelrol.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind vind 'k wel beter, maar deze vond 'k ook wel eens de moeite om te bekijken.

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 13:35 uur
Leuk om Nico Cage weer op dreef te zien. Hij kan toch wel veel beter dan hij laat zien in zijn films van de afgelopen paar jaartjes.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 0:04 uur
Herzien. 5* Kaufman is een held _O_

Dangerous-AF
5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 0:34 uur
Geweldige film, maar met een tikkeltje teleurstellende einde. N.Cage is GEWELDIG hier!!! ^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 21:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beetje een rare film. Het laatste half uur kwam het eigenlijk pas op gang, daarvoor vond ik het allemaal maar een beetje vaag en niet altijd even boeiend. Ook vond ik het af en toe lastig te volgen wat nou uit het boek was en wat niet, wie weet dat als ik hem over een tijdje nog eens kijk dat ik het wat beter kan volgen.