134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.658 berichten | 4.929.175 stemmen

Akai Hashi no Shita no Nurui Mizu (2001)

Alternatieve titel: Warm Water under a Red Bridge

Akai Hashi no Shita no Nurui Mizu (2001)
19 stemmen | gemiddelde 2,81
mijn stem:
Japan / Frankrijk
Komedie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Shôhei Imamura
met Koji Yakusho, Misa Shimizu en Mitsuko Baisho

De zakenman Yosuke Sasano probeert geld bij elkaar te sprokkelen voor zijn familie. Jaren geleden vertelde een vriend hem over een gouden Buddha-beeldje dat verstopt zou zijn in een huis naast een rode brug aan de kust. Yosuke reist af naar het dorpje en krijgt een relatie met de huidige bewoonster van het huis.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2002, 20:22 uur
Wie heeft deze film gezien...?

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2003, 17:07 uur
Een vrouw die als ze op haar hoogte punt is een emmer of 40 vagina vocht spuit mmmm je moet er van houden. :)

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2003, 17:12 uur
Henk, ben je niet in de war met de film die je gisteravond hebt gekeken ? :)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2006, 21:20 uur
Deze film is me helemaal niet bevallen.

Misschien komt het door het cultuurverschil tussen West Europa en Japan, maar ik vond deze prent onplezierig chaotisch en de hele film had in mijn ogen maar erg weinig te bieden.

In tegenstelling tot de acteurs bereikt de film wat mij betreft absoluut geen climax.

Het boeiendste aan deze film is zonder twijfel de blik van totale verbazing die af te lezen valt van de gezichten van je onfortuinlijke medeslachtoffers die deze film samen met jou mee aan het "bewonderen" zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 19:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
stinissen schreef:

In de woestijnlanden zouden ze er wel een harem van willen hebben, denk ik?

Tja, wat stinissen beschrijft zijn met recht de hoogtepunten van de film! Een film met veel gekkigheid en voorlopig is dit toch wel de mafste film die ik van Imamura zag en iets wat ik niet van de man had verwacht! Ik verbaas me ook over het erg lage cijfer hier, want de film is toch zeker amusant met toch een diepere filosofische laag.

De film is wel wat traag, maar verveelt toch niet door alle rare ontwikkelingen. Verder vallen de leuke muzikale score en de prima dialogen op. Acteur Kôji Yakusho mag ik verder ook altijd graag zien en draagt de film met prima acteren.

Ik heb een Koreaanse uitgave van deze film en het nadeel is dat je dan niets aan de extra's hebt, want die zijn dan eigenlijk altijd alleen Koreaans ondertiteld. Hierbij zit als één van de extra's een lang interview door Takashi Miike met Shôhei Imamura, welke ik graag had willen volgen. Ziet er grappig uit: de punkige Miike vol eerbied naast zijn stokoud uitziende mentor Imamura!

Fans van Japanse film zullen niet teleurgesteld worden met deze film, die sowieso al memorable is vanwege de al eerder gememoreerde vrouwelijke ejaculaties.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 19:52 uur
Baggerman schreef:

Toch is ie wel te linken aan zijn films uit de jaren '60. Het script is trouwens van zijn zoon die zelf regie voerde in Sekai De Ichiban Utsukushii.... Andere film, maar ook vermakelijk en vanuit dezelfde geest gemaakt als Warm Water.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 20:01 uur
Van zijn jaren zestig werk zag ik tot dusverre alleen 'Pigs and Battleships', wat inderdaad ook wel wat bizarre elementen kent.

De andere films uit latere jaren die ik zag (Vengeance Is Mine; Narayama, Black Rain en Dr. Akagi), vond ik toch wat serieuzer (alhoewel die laatste bij nader inzien ook behoorlijk wat komische en surrealistische stukjes bevat!)

Die film van zijn zoon is een goede tip, kende ik niet, maar lijkt me zeker wel het opsnorren waard!