132.191 gebruikers | 82.784 films | 30.189 regisseurs | 3.421.256 berichten | 4.774.729 stemmen

locatie: Films » Rounders (1998) » Info

Drama / Misdaad
121 minuten

geregisseerd door John Dahl
met Matt Damon, Edward Norton en John Malkovich

De rechtenstudent Mike (Matt Damon) verliest al zijn geld tijdens een spelletje poker. Hij denkt z'n les wel geleerd te hebben, en hij belooft z'n vriendin nooit meer te zullen spelen. Als zijn beste vriend Worm (Edward Norton) uit de bak komt wordt hij echter weer teruggesleurd in het poker-circuit. Hij krijgt een gigantische schuld bij de Russische maffia-baas Teddy KGB (John Malkovich).

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 15:47 uur
Is beslist voor kenners van het pokerspel, en mogelijks de sfeer daarrond, genietbaarder dan voor anderen. Toch valt deze film best mee, voornamelijk door het uitstekend spel van Damon en Norton (vooral) en enkele heel goed geslaagde sfeerscheppende scènes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 16:06 uur
Deze film is toch al van ruim vóór de poker-hype, en toen al was dit een erg goede film. Toen ik deze film voor het eerst zag wist ik relatief weinig van pokeren af maar vond het toen al een erg goede film. Je hoeft voor deze film echt niet veel verstand te hebben van pokeren, maar mischien zijn sommige dingen dan iets leuker als je een en ander aan 'vaktermen' herkent. De boodschap/clou van de film is er niet minder duidelijk om als je ze niet kent in ieder geval.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Rounders (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Rounders (€ 11,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Rounders (€ 12,35)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 0:25 uur
Er komt een rounders 2 volgens IMDB.
Rounders 2

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 12:14 uur
Toen poker nog tof was. ^O^.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2010, 14:17 uur
Lekkere film, ook voor degene die niet zo into poker is. Het word goed verduidelijkt in het begin, de manier van denken en wat het inhoud. Waarna het werkelijke verhaaltje verder gaat, heel vermakelijk.

En zoals hierboven genoemd, zeer goede acteerprestaties door Damon en Norton. Ze vormen hier een sterk acteerduo.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2010, 14:03 uur
deze film gekeken omdat ik zwaar pokerverslaafd ben. het verhaaltje rondom het pokeren is simpel maar werkt goed.

bij sommige scenes fronsde ik mijn wenkbrauwen toch wel even. dat je met een full house van een hogere full house verliest is logisch, maar dat je iemand op een draw zet nadat hij 2 keer een pot-sized bet callt.... dat is een beetje fishy.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2010, 13:54 uur
Ik ben ook zwaar pokerverslaafd. Beste pokerfilm aller tijden! 4,5 * Toppertje!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 16:22 uur
Ik hoop dat Rounders 2 verder gaat waar 1 is gestopt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 18:00 uur
BB1991 schreef:

Kan me de scène niet voor de geest halen, maar het kan best voorkomen, toch? Als de caller positie heeft, hij een grote stack heeft, denk dat z'n opponent ook een draw of niks heeft en de pot enigszins klein is, kan het best.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 13:12 uur
Goede cast in deze film, maar het is niet echt mijn ding.
Vind de film bij momenten saai.
Vermoedelijk moet je wel iets van het pokerspel begrijpen om deze film goed te kunnen volgen en is dat de oorzaak dat de film me niet bijzonder aanspreekt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 13:21 uur
Ik had juist het gevoel dat ze alles goed uitlegden over het pokeren zelf. Maar als je het spel niet goed begrijpt zelfs met uitleg heeft dat waarschijnlijk veel impact op je kijkplezier want daarin zat voor mij ook een deel van de spanning.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 16:45 uur
Worm: You wanna see the seventh card, stop speaking fucking sputnik! I'm sure you guys were talking about pirogies and snow but let's cut that out.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 20:56 uur
Brammm84 schreef:
Ik ben ook zwaar pokerverslaafd. Beste pokerfilm aller tijden! 4,5 * Toppertje!
ben het met hem eens maar ik geef een dik verdiende 5!!!!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 2:04 uur
Lekkere acteurs, ze doen ook wel hun best, maar het wil niet echt een goed verhaal worden. De romance doet er ook helemaal niet toe. Als je The music of chance van Paul Auster zou verfilmen heb je een betere pokerfilm denk ik zo.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2010, 22:27 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prettige film over gokverslaving, valsspelen, geluk en poker met kleurrijke personages. Malkovich met zijn Russisch accent was zalig ... Just like a yunk men coming in for a kficky _O^ Norton en Damon vormen een gecontrasteerd duo. Bij de één is pokeren een kunst, de ander kan niet pokeren en speelt voortdurend vals. . 3,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2010, 22:41 uur
Krijgt ook een vervolg.

KLIK

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 21:27 uur
Vermakelijke onzin, en ik heb zelf menig uur gepokerd in het verleden (als je dat niet hebt lijkt het me echt een slechte film). 99% van het geld gaat tegenwoordig om in het internetpoker. Ik neem aan dat deel 2 internet poker erin betrekt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 23:53 uur
Goede film. Prima acteerwerk van Damon, Norton en zeker Malkovich. Die had best nog wat meer in beeld mogen komen. Ik kan pokerfilms meestal wel waarderen, deze zat ook goed in elkaar. Verhaal was prima, ook de achtergronden van Mike waren goed uitgewerkt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 23:56 uur
Loki87 schreef:

Nee, dat zal spannend zijn. Zie je Matt Damon 1.5 uur achter zijn computer 20 tafels tegelijk op pokerstars spelen. Maar dan komt ie KGB tegen op de virtuele tafels en verliest zijn bankroll.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 22:46 uur
Ik hou van pokerfilms, er zit altijd wel een intressante structuur in zo'n film, en dat maken goede acteurs natuurlijk helemaal af. Matt Damon is niet een van mijn favoriete acteurs, maar ik kan hem wel waarderen, omdat vrijwel bijna al zijn films goed zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al behoorlijk wat poker/kaartfilmpjes heb zitten kijken.
Casino Royale, 21 en Casino gingen deze 'Rounders' voor..

Heel veel kennis van het pokeren is niet vereist om deze film te begrijpen. Natuurlijk doe je er je voordeel mee wanneer je het spelletje begrijpt, maar het blijft ook voor de niet-pokeraars interessant. Ik kan me onder de eerste groep scharen en ik vond dit één van de meest realistische films.

Matt Damon en Edward Norton zijn een prima koppel. Ik begon me wel op een gegeven moment te verbazen over de enorme vriendschap tussen die twee. Kan me haast niet voorstellen dat je dat allemaal doet voor iemand die de boel zo verkloot.
Maar ach, wanneer je daar doorheen prikt hou je een zeer vermakelijk filmpje over.

John Malkovich steelt de show. Geniaal zoals hij z'n personage Teddy KGB neerzet. Ik vond dus ook het begin en het einde van de film het best. DatDamon aan het eind wint had iedereen kunnen voorspellen maar zoals het gedaan wordt is het niet ergerniswekkend.
De reactie van Teddy wanneer hij verloren heeft is het absolute hoogtepunt.

Ik was ook zeer content dat Mike's ex niet met hangende pootjes terugkwam en alles eind goed al goed was. Was daar bang voor maar gelukkig gebeurde het niet.
Ja, dit is een prima film.
Goeie 3,5 ster!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 12:58 uur
kos schreef:
Toen poker nog tof was. ^O^.

idd wat je zegt !! Ik was begonnen met pokeren door deze film ( toen die net uitkwam ) !
Helemaal geweldig vond ik het :Y , en nou... ken wel janken :W poker _O^

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 22:17 uur
Ik pas.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 17:38 uur
Pokeren is aan mij niet besteedt. Maar toch was de film erg te genieten. Damon en Norton acteren goed, en het verhaal is onderhoudend over de gehele speelduur. 3 Sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 23:27 uur
Uitstekende film waarin een rechtenstudent en zijn beste vriend flink 'gokken' met pokeren. Ondanks dat poker filmisch gezien niet het meest spannende spelletje is, blijft de film zeker onderhoudend. Een bijzonder treffende sfeer met de louche, donkere achterkamertjes, de jazzy soundtrack en de fijne voice-over. Verder een uitmuntende cast met flink wat bekende namen waarbij de twee boeiendste rollen zijn weggelegd voor Edward Norton en John Malkovich.