Phörpa (1999)

geregisseerd door
Khyentse Norbumet
Orgyen Tobgyal,
Neten Chokling en
Jamyang LodroTerwijl het wereldkampioenschap voetbal in 1998 in Frankrijk in volle gang is arriveren twee Tibetaanse vluchtelingen in een boeddhistisch klooster in India. Daar zullen zij worden onderwezen in de boeddhistische leer maar de voetbalkoorts reikt zelfs tot India en zorgt ervoor dat het studeren niet helemaal volgens plan verloopt.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2002, 12:27 uurLijkt me een leuke film over budha's en voetbal.
Was wel aardig, maar niet meer dan dat.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 juli 2002, 18:12 uurMooie, onderhoudende film.
Kabbelt gezellig voort en leert ons dat de boedhistische monniken ook maar mensen zijn.
Leuk filmpje !
3.5 op 5
Tony
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2002, 0:21 uurVermakelijk filmpje, maar geen topper. Mooie plaatjes en een alleraardigst verhaaltje over voetbalkoorts in een klooster. 3 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2003, 20:37 uur3 sterren voor een aardig, sympathiek filmpje dat niet de hele tijd blijft boeien.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 februari 2004, 20:00 uurNet als hierboven wel redelijk maar daar was eigenlijk alles mee gezegd. 2,5*
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2005, 12:45 uurKlopt bovenstaand verhaal wel?
Het speelt zich nl af tijdens het WK Voetbal in Frankrijk in 1998.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2005, 23:13 uurInderdaad het verhaal lijkt niet te kloppen, maar het is dezelfde tekst als op de DVD staat dus.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 juni 2006, 11:05 uurVermakelijke film, die wel degelijk wat meer heeft te vertellen. Natuurlijk is het altijd mooie een kijkje te nemen ine en boeddhistisch klooster, maar er is ook een sneer naar de Chinezen. Een van die jonge leerlingen zegt het ook: ''Het goede wat ze hebben gebracht is rijst''. 3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 15 juni 2006, 2:17 uurZag vandaag ook nog op verschillende zenders ter wereld leuke beelden voorbij komen van hoe dat voetballen volgen nu gaat onder die monniken. Zo zag ik op Nederland 3 slechts 3 a 4 mensen rond een twee zitten. Ze zullen toch niet allemaal een eigen tv hebben?
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2006, 13:56 uurBeetje simpel en saai. 2,5*