134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.715 berichten | 4.929.227 stemmen

locatie: Films » Phörpa (1999) » Info

Komedie
93 minuten

geregisseerd door Khyentse Norbu
met Orgyen Tobgyal, Neten Chokling en Jamyang Lodro

Terwijl het wereldkampioenschap voetbal in 1998 in Frankrijk in volle gang is arriveren twee Tibetaanse vluchtelingen in een boeddhistisch klooster in India. Daar zullen zij worden onderwezen in de boeddhistische leer maar de voetbalkoorts reikt zelfs tot India en zorgt ervoor dat het studeren niet helemaal volgens plan verloopt.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2002, 12:27 uur
Lijkt me een leuke film over budha's en voetbal.

Was wel aardig, maar niet meer dan dat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2002, 18:12 uur
Mooie, onderhoudende film.
Kabbelt gezellig voort en leert ons dat de boedhistische monniken ook maar mensen zijn.
Leuk filmpje !
3.5 op 5
Tony

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2002, 0:21 uur
Vermakelijk filmpje, maar geen topper. Mooie plaatjes en een alleraardigst verhaaltje over voetbalkoorts in een klooster. 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2003, 20:37 uur
3 sterren voor een aardig, sympathiek filmpje dat niet de hele tijd blijft boeien.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2004, 20:00 uur
Net als hierboven wel redelijk maar daar was eigenlijk alles mee gezegd. 2,5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2005, 12:45 uur
Klopt bovenstaand verhaal wel?
Het speelt zich nl af tijdens het WK Voetbal in Frankrijk in 1998.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2005, 23:13 uur
Inderdaad het verhaal lijkt niet te kloppen, maar het is dezelfde tekst als op de DVD staat dus.

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2006, 11:05 uur
Vermakelijke film, die wel degelijk wat meer heeft te vertellen. Natuurlijk is het altijd mooie een kijkje te nemen ine en boeddhistisch klooster, maar er is ook een sneer naar de Chinezen. Een van die jonge leerlingen zegt het ook: ''Het goede wat ze hebben gebracht is rijst''. 3.5 sterren

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2006, 2:17 uur
Zag vandaag ook nog op verschillende zenders ter wereld leuke beelden voorbij komen van hoe dat voetballen volgen nu gaat onder die monniken. Zo zag ik op Nederland 3 slechts 3 a 4 mensen rond een twee zitten. Ze zullen toch niet allemaal een eigen tv hebben?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2006, 13:56 uur
Beetje simpel en saai. 2,5*