134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.709 berichten | 4.929.225 stemmen

locatie: Films » Mission to Mars (2000) » Info

Actie / Sciencefiction
113 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Tim Robbins, Gary Sinise en Don Cheadle

De eerste bemande vlucht naar Mars, onder bevel van Luke Graham (Don Cheadle), landt in het jaar 2020 veilig op de rode planeet. Maar het Marslandschap herbergt een bizar en afschuwelijk geheim. Een mysterieus drama heeft rampzalige gevolgen, waarbij er onder de bemanning slachtoffers vallen. De raadselachtige laatste boodschap van Graham laat de NASA niet los. De Mars Recovery Mission wordt gelanceerd om uit te zoeken wat er is gebeurd en om overlevenden op te halen... als die er nog zijn. Geconfronteerd met bijna onoverwinnelijke problemen, maar gedreven door diepe vriendschap landt het team uiteindelijk op Mars en doet daar een adembenemende ontdekking.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 18:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op het oog een leuke science fiction film met een behoorlijke a-cast en een interessant gegeven. Dat wordt aardig uitgewerkt(ondanks de matige special effects) tot aan het laatste half uur, waarin de verzandt in een slappe National Geographic achtige documentaire waarin het hele ontstaan van de aarde even uitgelegd moet worden. Mijn tanden springen bijna uit mijn mond zo zoet wordt het.

Jammer, het begon allemaal zo aardig.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2012, 19:59 uur
Morricone op Mars.

Ondanks dat Mission to Mars misschien niet De Palma’s beste film is, valt er toch voldoende te genieten. De opgebouwde spanning komt een beetje gezapig aan zijn eind, maar de mooie beelden en het prachtige camerawerk maken een hoop goed. Evenals de soms ongepaste, maar wonderschone score van Ennio Morricone.

Goed.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Mission To Mars (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mission To Mars (€ 9,99)
gratis verzending

Mission To Mars (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 19:41 uur
Op welke momenten vond je de muziek van Morricone ongepast?

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 1:42 uur
Beetje laat, maar naar wat ik me herinner minimaal twee malen.

Een keer in het 'gezicht' en een keer op Mars zelf. Mooie soundtrack, dat zeer zeker. Maar op die twee momenten ietwat onbedoeld komisch in mijn optiek.. Als in onnodig overdreven begeleidend/ licht misplaatst o.i.d. Misschien is de score wel te bombastisch voor deze film. En de film niet sterk genoeg om gedragen te mogen worden door deze muzikale ondersteuning. E.e.a. voelde i.i.g. niet continu als een koosjer samenspel van beeld en geluid.

Moest sowieso elke keert als deze muziek begon ook een beetje denken aan 'n andere film. Weet even niet welke, maar dit is absoluut niet Morricone's origineelste score. Dunkt me. Maar goed.. Zelfs een mindere van de meester der soundtracks is beter dan menig soundtrack-vuller. Dat terzijde.