Saints-Martyrs-des-Damnés (2005)

geregisseerd door
Robin Aubertmet
François Chénier,
Carl Hennebert-Faulkner en
Pierre CollinEen journalist wordt aangesteld om in een klein dorpje een reeks verdwijningen te onderzoeken. Daar aangekomen merkt de journalist dat het niet pluis is in het dorpje, helemaal wanneer zijn goede vriend en fotograaf plotseling verdwijnt.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2006, 11:08 uurBegint aardig, maar valt terug in de standaard *schrik* cliché's. Duurde ook veel te lang...
4,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2007, 18:52 uurVoorlopig een vier. Wat een sfeer! Niet dat de film zó moeilijk te begrijpen is, maar ik snap hem nog niet helemaal. Het was een beetje druk toen ik hem keek, en daardoor kwam het niet helemaal over. Maar ingrote lijnen snapte ik hem.
Volledig origineel was de film niet, maar héérlijk vreemd! lekker creepy en je vraagt je constant af wat er aan de hand is. De cliché's waar Gotti het over heeft waren er inderdaad, maar deze waren absoluut NIET storend! ze verdronken een beetje, hoewel ze aan de oppervlakte nog wel zichtbaar en herkenbaar waren.
Voorlopig vier punten.
[permalink] geplaatst op 21 januari 2007, 20:41 uurFlipman schreef:
Precies het zelfde zit er nog steeds over na te denken.
Deze film is echt moeilijk te omschrijven, hele vreemde afwisselende sfeer, beetje langdradig maar toch goed.
Een film zoals geen ander.
3,5/4 sterren
0,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2007, 14:58 uurIk heb het volgehouden tot over de helft, maar ik kon het niet meer aan hoor.
Wat een vreselijke saaie film.
Het duurde allemaal lang, de personages vond ik niks, en was ook niet spannend.
Sfeer was maybe wel te doen, maar kon niet op tegen deze vele minpunten.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2007, 17:11 uurPrachtig gefilmd, maar ik kon mijn aandacht er niet bijhouden. Ik heb de film wel afgekeken, maar na de helft was ik eigenlijk al afgehaakt. Langdradig is inderdaad het goede woord. 2,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 12:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMmm, ik vond 'm wel aardig, hoor, deze film! Mooie plaatjes en spannend. Aan het eind kakt het wel wat in (ook qua plot), maar i.t.t. mijn voorgangers hier op dit forum bleef het voor mij toch lang boeiend.
Geinige schrikmomenten ook met het spook!
2,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2009, 20:38 uurHet lijkt een aparte zwarte komedie te gaan worden, maar uiteindelijk loopt het toch weer uit op de bekende horrorcliches. Jammer, hier had best iets in gezeten.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 21:41 uurDoet zichzelf de das om door te lang te teren op een snel verouderd trucje.
'Met de sfeer zit het wel snor. Het voelt als een mix tussen klassieke en moderne elementen, maar heel vastberaden om een genrefilm te maken is Robin Aubert al na 15 minuten niet meer. Daarna is het vooral een wirwar aan belangrijke en totaal onbelangrijke hints. Een speelduur van een kleine anderhalf uur zou voldoende zijn geweest, helaas zit dit twee uur durende mysterie vol met onnodige zijwegen.'
Review