134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.628 berichten | 4.929.079 stemmen

locatie: Films » Camilla (1994) » Info

Roadmovie / Drama
98 minuten

geregisseerd door Deepa Mehta
met Jessica Tandy, Bridget Fonda en Elias Koteas

Als Freda Lopez en haar man Vince met vakantie gaan naar Georgia, gaat het alleen maar slechter met hun toch al ongelukkige huwelijk. Zij is een onbekende muzikante die haar muzikale dromen niet op wil geven; hij is een gefrustreerde artiest die als adviseur werkt in de softpornobranche. Dan doet de buurvrouw haar intrede, violiste Camilla Cara. Camilla heeft genoeg van de buien van haar koppige zoon en sluit een inspirerende vriendschap met Freda. De twee besluiten samen weg te lopen.

gebruiker
bericht

quote
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2003, 15:19 uur
Na The Big Tease kwam dit op de BBC.

Twee kleinere films dus.
Dit was ook wel aardig soms, hoor. Een op papier interessant verhaal, serieus en ontzettend niet-Hollywood (is ook een Canadees/ Brits filmpje), met enige mooie momenten. Het wordt echter nergens echt intrigerend.
Wel met interessante gesprekken over de muziek en de Kunsten in het algemeen (de vier hoofdpersonen zijn allemaal op hun manier kunstenaar), wat ik niet vaak zie in films.
Het is trouwens ook de laatste film met Tandy, die ik ken van Driving Ms. Daisy.
Een 2,5, bijna een 3.

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2007, 13:05 uur
Grappig, ontroerend en vermakelijk, dat waren de woorden waaraan ik dacht toen ik deze film aan het kijken was.
Dit lijkt op een truttige of saaie film als je naar het hoesje kijkt en het verhaal leest maar het is verre van truttig of saai.
De humor is deze film is erg origineel en je ziet de grappen niet aankomen waardoor de verrassing steeds erg groot is.
Voor dit filmpje moet je wel in de stemming zijn, als je de drang hebt om explosies en tieten te zien dan kun je beter deze film nog even in het hoesje laten zitten, heb je zin in een leuk en ontroerend verhaaltje zonder tieten en explosies dan zul je deze film wel kunnen waarderen.

Cijfer: 3,5

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Camilla Läckberg - The Stonecutter (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Camilla Läckberg - The Preacher (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Camilla (€ 7,49)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film