Candy (2006)

geregisseerd door
Neil Armfieldmet
Abbie Cornish,
Heath Ledger en
Geoffrey RushDe mooie en sexy Candy ontmoet de roekeloze Dan. De twee worden zo verliefd op elkaar dat niets hen in de weg kan staan. Op een gegeven moment zijn ze totaal blut, maar door hun liefde blijven ze positief over de toekomst. Zelfs de heroïne die ze af en toe gebruiken heeft totaal geen invloed op hun levensgeluk. Als op een gegeven moment het heroïnegebruik toeneemt hebben ze hun paradijselijke leventje niet meer in de hand en verliezen ze de controle.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 19:04 uurMooie film en goed acteer werk van H.L
5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 15:21 uurDit ik echt een van mijn favoriete films.
Enorm indrukwekkend en realistisch, zo erg dat je je helemaal in gaat leven met de spelers.
De opbouw van de film ook, de acteurs.
Ik heb hem al jaren op dvd en bekijk hem ook wel eens in het half jaar.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 12:38 uurMooie film die goed laat zien hoe triest en hopeloos het leven van een junkie is/kan zijn.
Helaas is het allemaal net iets te braafjes gebracht, het had voor mij veel rauwer en schokkender mogen zijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 9:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige film, die het vooral van het sterke acteerwerk moet hebben. Ledger en Cornish spelen allebei behoorlijk sterk moet ik zeggen, evenals Geoffrey Rush in zijn bijrol van vriendelijke drugsdealer.
Verder valt op dat deze film enorm frisse kleuren heeft, alles ziet er erg mooi en verzorgd uit. Toch duurde het eigenlijk wel even voorat in de film zat. De film begint gelijk midden in het verhaal en wordt vooral vanuit het oogpunt van het personage van Heath Ledger verteld. En hoewel Ledger goed acteert, vond ik zijn personage maar een weinig sympathie opwekkende slome nietsnut, die soms zelfs een lichte irritatie opwekte. Dit zorgde ervoor dat ik bij sommige gebeurtenissen in de film echt het gevoel had van eigen schuld dikke bult, i.p.v. dat het een bepaalde sympathie opwekte, zoals waarschijnlijk de bedoeling was.
Toch verveelt de film in het tweede gedeelte uiteindelijk niet, omdat dat gedeelte een stuk sterker is dan het eerste gedeelte. De scènes waarbij ze afkicken en die van de dode baby, zijn buitengewoon sterk. Verder vond ik de weg naar het einde redelijk voorspelbaar, maar het einde zelf kon ik dan toch wel weer waarderen. Geen superslecht einde, maar een einde met hoop, iets wat ik op de een of andere manier niet verwacht had, maar uiteindelijk wel beter vind passen bij de toon van deze film.
Al met al een degelijke film, die niet echt origineel is, maar zeker genietbaar.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 19:11 uursoom schreef:
Abbie Cornish is niet meteen een knappe actrice, maar op de een of andere manier wordt dat gecompenseerd door best goed acteerwerk van haar. (Actrices zoals bijvoorbeeld Michelle Williams en Nicole Kidman hebben het allebei).
Dat snap ik totaal niet; ik vind Abbie Cornish juist prachtig! Eén van de knapste (goed acterende) actrices die ik ken. Ik moet snel eens wat meer films met haar opzoeken

Over de film; ik heb hem inmiddels al een aantal keer gezien en hij is tot mijn favorieten gaan behoren. Iedere kijkbeurt ben ik weer onder de indruk van zowel de schoonheid als de heftigheid van de film! Jammer dat hij blijkbaar niet bij een erg groot publiek bekend is.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 18:19 uureen zware film om naar te kijken!
5,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 20:06 uurSchildpad. schreef:soom schreef:

Vind ik ook. Prachtig koppie heeft ze.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 8:32 uurEen liefdesverhaal, betrokken en emotioneel, droevig, gespannen en soms uitputtend, met komische noten, op een poëtische en lyrische wijze geschreven, over de teloorgang, in alle detail, van twee jong geliefden door heroinegebruik. Een "feel bad" belevenis over de hoogte, maar vooral dieptepunten van drugsverslaving. De cast speelt geweldig: Heath Ledger is verslaafd aan twee type drugs: heroine en de liefde; door zijn manier van spelen sympathiseer je met de hoofdpersoon. (Hij acteerde een jaar na 'Brokeback Mountain' en twee jaar voor zijn dood in deze film). Abbie Cornish is adembenemend: mooi en pijnlijk.